Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke Sites niet meer worden bekeken door anderen. Meer informatie over hoe je je sites vandaag nog kunt converteren naar de nieuwe versie van Sites

Pagina's toevoegen, verwijderen en ordenen

Je kunt pagina's toevoegen of verwijderen, een inhoudsopgave invoegen, kop- en voetteksten bewerken en de instellingen voor sitegegevens updaten in Google Sites.

Een pagina toevoegen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  3. Plaats de muisaanwijzer op Toevoegen Toevoegen.
  4. Klik op Nieuwe pagina Toevoegen.
  5. Voer de paginanaam in.
  6. Klik op Gereed.
  7. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Een pagina kopiëren of verwijderen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechts op Pagina's.
  3. Klik bij de pagina die je wilt dupliceren of verwijderen op Meer Meer.
    • Kies Pagina dupliceren om een pagina te kopiëren.
    • Kies Verwijderen om een pagina te verwijderen.
  4. Klik rechtsboven op Publiceren om de wijzigingen te publiceren.

Een inhoudsopgave toevoegen

Je kunt een inhoudsopgave toevoegen om kijkers een duidelijk overzicht van de paginastructuur te geven. De inhoudsopgave wordt automatisch geüpdatet wanneer je de pagina bewerkt.

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Invoegen en dan Inhoudsopgave.
  3. Publiceer de site om de inhoudsopgave te gebruiken. Meer informatie over hoe je een site publiceert

Tip: Als je de inhoudsopgave wilt verwijderen, klik je op de tabel en dan Tegel verwijderen Remove.

Een inhoudsopgave bewerken

De inhoudsopgave wordt automatisch ingesprongen op basis van de structuur van de titels, koppen en subkoppen. Je kunt de inspringing verwijderen als je dat wilt. Dat doe je zo:
  1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik op de inhoudsopgave.
  3. Klik op Inspringing verwijderen Inspringing verkleinen.

Tip: Klik op Inspringen Inspringing vergroten als je de inhoudsopgave opnieuw wilt laten inspringen.

Een kop in een inhoudsopgave verbergen

Je kunt titels, koppen en subkoppen in de inhoudsopgave verbergen voor bezoekers van je site.
  1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Plaats de muisaanwijzer in de inhoudsopgave op de kop die je wilt verbergen of zichtbaar wilt maken.
    • Klik op Verbergen Verbergen om de kop te verbergen.
    • Klik op Weergeven Verbergen om de kop weer zichtbaar te maken.
  3. Klik rechtsboven op Publiceren.

Tip: De kop is nog steeds zichtbaar als je de site bewerkt, maar wordt niet weergegeven op de gepubliceerde site.

Pagina's ordenen

Een pagina verplaatsen

Je kunt een subpagina maken door een pagina onder een andere pagina te plaatsen.

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  3. Sleep de pagina naar de gewenste plek.
  4. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Een nieuwe subpagina maken

Je kunt een nieuwe subpagina maken door eerst op Pagina's te klikken.Vervolgens kies je een pagina en klik je op Meer Meer en dan Subpagina toevoegen.

Tip: Je kunt tot 5 niveaus subpagina's maken.

Je homepage kiezen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  3. Kies een pagina en klik op Meer Meer en dan Instellen als homepage.
  4. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Een custom URL maken

Je kunt een custom pad naar een pagina op je site maken.

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  3. Kies een pagina en klik op Meer Meer en dan Eigenschappen.
  4. Klik op Geavanceerd en dan Custom pad en dan voer het pad in dat je wilt gebruiken.
  5. Klik op Gereed.

Tip:

• Als je een aangepast pad naar een pagina publiceert of de naam van een pagina wijzigt, wordt er een nieuwe URL gemaakt. Dit kan invloed hebben op het bijhouden van gegevens met Analytics.
  • Als bezoekers van je site cookies voor het bijhouden van gebruik weigeren, kunnen de gegevens over de bezoeken en activiteit op je site onjuist zijn en het werkelijke gebruik onderschatten. Meer informatie over cookies

Een link aan je sitemenu toevoegen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  3. Klik op de pagina met het menu dat je wilt updaten.
  4. Plaats de muisaanwijzer op Toevoegen Toevoegen (aan de rechterkant).
  5. Klik op Nieuwe link Nieuwe link.
  6. Voeg een linknaam toe.
  7. Voeg een webadres toe of kies een pagina van je site.
  8. Klik op Gereed.

Een pagina verbergen

Als je een pagina verbergt, wordt deze niet weergegeven in het menu, maar mensen kunnen de pagina nog steeds openen als ze de link hebben.

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  3. Klik op de pagina die je wilt verbergen op Meer Meer en dan Niet weergeven in navigatie.
  4. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Je kunt de homepage niet verbergen. Houd ook rekening met het volgende wanneer je een andere pagina verbergt:

• Subpagina's worden ook verborgen.
  • Andere sites en pagina's kunnen naar de pagina linken.

Wil je niet dat je pagina in zoekresultaten wordt weergegeven, dan kun je je site verbergen.

Pagina's nesten in een dropdownmenu

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  3. Klik op de pagina met het menu dat je wilt updaten.
  4. Plaats de muisaanwijzer aan de rechterkant op Toevoegen Nieuwe pagina.
  5. Klik op Nieuw menugedeelte .
  6. Voeg een naam toe voor het menugedeelte.
  7. Klik op Klaar.
  8. Je kunt pagina's naar het nieuwe menu slepen en neerzetten.

Tip: Als je een voorbeeld van je site bekijkt, kun je je geneste pagina's bekijken door de muisaanwijzer op het nieuwe menu te plaatsen.

Fouten met de tekenlimiet voor paginapaden oplossen

In de nieuwe versie van Google Sites mogen paginapaden maximaal 1024 tekens bevatten. Als je pagina's nest onder andere pagina's of in menugedeelten, kunnen de paden voor die geneste pagina's vrij lang worden.

Doe het volgende om fouten met te lange paden op te lossen:

• Kort de titels van pagina's of menugedeelten in.
  • Kort aangepaste padnamen in.
  • Orden pagina's opnieuw om nesten te beperken.

Kop- en voetteksten toevoegen of bewerken

De kop- en voetteksten zijn de gedeelten aan de boven- en onderkant van elke pagina op je Google-site.

Koptekst verwijderen of toevoegen

Wanneer je een site of pagina maakt, krijgt deze een koptekst. Deze kun je als volgt verwijderen:

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de koptekst.
  3. Klik aan de linkerkant op Verwijderen Verwijderen.

Tip: Je kunt een kop eenvoudig opnieuw toevoegen. Plaats hiervoor de muisaanwijzer bovenaan op 'Geef de naam van de site op' en klik op Kop toevoegen.

Afbeelding van koptekst wijzigen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de koptekst en klik op Afbeelding wijzigen.
  3. Klik op Uploaden of Afbeelding selecteren.
  4. Upload of kies een afbeelding en klik op Openen of Selecteren.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Grootte van koptekst wijzigen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de koptekst en klik op Koptype.
  3. Kies een grootte voor de koptekst.
  4. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Een voettekst toevoegen of wijzigen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de onderkant van de pagina en klik op Voettekst toevoegen of Voettekst bewerken.
  3. Geef de gewenste tekst op of voer andere bewerkingen uit.
    • Wil je de achtergrond wijzigen, plaats de muisaanwijzer dan op het gemarkeerde vak. Klik vervolgens aan de linkerkant op Achtergrond Achtergrond.
  4. Klik op een willekeurige plek op de pagina als je klaar bent.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Je kunt de voettekst op een pagina ook verbergen. Plaats hiervoor de muisaanwijzer op de voettekst en klik linksonder op Verbergen Verbergen.

De instellingen voor sitegegevens wijzigen

Tijdstip weergeven of verbergen waarop de pagina voor het laatst is geüpdatet

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op 'Instellingen' Instellingen.
  3. Ga in het venster 'Instellingen' naar Tools voor kijkers.
  4. Schakel 'Tijdstip weergeven waarop de pagina voor het laatst is geüpdatet' in of uit.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren.

Klassieke versie van Google Sites

Een pagina maken, verwijderen of verplaatsen

Een pagina maken of kopiëren

Een pagina toevoegen

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik linksboven op Maken  en dan In de klassieke versie van Sites.
  3. Kies een template.
  4. Geef de site een naam.
  5. Kies onder 'Sitelocatie' waar je de pagina wilt plaatsen.
  6. Klik bovenaan op Maken.

Een pagina kopiëren

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op de pagina die je wilt kopiëren.
  3. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Pagina kopiëren.
  4. Geef de pagina een naam.
  5. Geef onder 'Selecteer een locatie' aan waar je de pagina wilt plaatsen.
  6. Klik op Kopiëren.

Een pagina verwijderen, herstellen of verplaatsen

Een pagina verwijderen

Als je een pagina verwijdert, verwijder je ook de bijbehorende bijlagen, opmerkingen en subpagina's.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op de pagina die je wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Pagina verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.

Een verwijderde pagina herstellen

Je hebt dertig dagen de tijd om een pagina te herstellen die je hebt verwijderd.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik aan de linkerkant op Verwijderde items.
  4. Selecteer de pagina die je wilt terugzetten en klik op Herstellen.

Een pagina verplaatsen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  3. Sleep de pagina naar de gewenste plek.
  4. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Een template maken of bewerken

Een paginatemplate maken

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik aan de linkerkant op Paginatemplates en dan Paginatemplate maken.
  4. Voer een naam voor de template in en klik op Maken.
  5. Breng wijzigingen aan in de template en klik op Opslaan.

Tip: Als je een template van een pagina op je site wilt maken, klik je op Meer acties Instellingen en dan Opslaan als paginatemplate.

Een sitetemplate maken

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik op Deze site als template publiceren. Zie je deze optie niet, dan kun je de site niet als template delen.
  4. Voer een naam en een beschrijving voor de template in.
  5. Klik op Verzenden.

Html bewerken om de vormgeving van de pagina te wijzigen

Je kunt de lay-out van een pagina aanpassen door de code van de pagina te bewerken.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Kies de pagina die je wilt bewerken en klik op Pagina bewerken Bewerken.
  3. Klik op de werkbalk op <HTML>.
  4. Breng wijzigingen aan in de html-code en klik op Updaten.

De homepage wijzigen

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik onder 'Bestemmingspagina' op Wijzigen.
  4. Kies de pagina die je wilt gebruiken en dan klik op OK.
  5. Klik linksboven op Opslaan.