Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke Sites niet meer worden bekeken door anderen. Meer informatie over hoe je je sites vandaag nog kunt converteren naar de nieuwe versie van Sites

Een site maken, een naam geven, verwijderen of kopiëren

Met Google Sites kun je een website voor persoonlijk of zakelijk gebruik maken.

Tip: Dit gedeelte gaat over de nieuwe versie van Google Sites. Hulp bij de klassieke versie van Google Sites

Een Google-site maken en een naam geven

1. Open op je computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Selecteer een template. Dit doe je bovenaan, onder Een nieuwe site starten.
  3. Geef linksboven een naam op voor je site en druk op Enter.
  4. Voeg content aan je site toe.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren.

Tip: Je kunt je site helemaal zelf maken of tijd besparen door te beginnen met een template.

De naam van je site wijzigen

1. Open op je computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Zoek de site waarvan je de naam wilt wijzigen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Naam wijzigen.
  4. Voer de nieuwe naam in en klik op OK.

Voeg een titel toe

1. Open op je computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik linksboven op Geef de naam van de site op.
  3. Voer de naam van je site in.
  4. Druk op Enter of Return.
Een template gebruiken, tonen of verbergen

Een sjabloon gebruiken:

1. Ga op je computer naar Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Templategalerij.
  3. Selecteer de template die je wilt gebruiken.
  4. Er wordt een kopie van de template geopend.

Zo kunt u een template tonen of verbergen:

1. Ga op je computer naar Google Sites.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen Settings Grey.
  3. Vink Recente templates weergeven op startschermen aan of uit.

Een kopie van je hele site maken

1. Open op je computer de site die je wilt kopiëren in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Een kopie maken.
  3. Geef onder Bestandsnaam een naam voor de gekopieerde site op.
  4. Selecteer Hele site onder Pagina's.
  5. Optioneel: Klik op Wijzigen om de locatie van de site te wijzigen.
  6. Klik op OK.

Tip: Als je site erg groot is, kun je deze mogelijk niet kopiëren.

Geselecteerde pagina's van je site kopiëren

1.  Open op je computer de site die je wilt kopiëren in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Een kopie maken.
  3. Geef onder Bestandsnaam een naam voor de gekopieerde site op.
  4. Selecteer Geselecteerde pagina('s) onder Pagina's.
  5. Optioneel: Klik op Wijzigen om de locatie van de site te wijzigen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Selecteer de pagina's die je wilt kopiëren.
  8. Klik op OK.

Een site verwijderen

1. Open op een computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik bij de site die je wilt verwijderen op Meer Meer.
  3. Klik op Verwijderen Remove.

Geselecteerde pagina's van een site verwijderen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechts op Pagina's.
  3. Klik naast de pagina die je wilt verwijderen op Meer Meer.
  4. Klik op Verwijderen.

Tip: Je kunt verwijderde pagina's herstellen door een eerdere versie te herstellen.

Een URL wijzigen of opnieuw gebruiken

Je kunt de URL van je site wijzigen of een bestaande URL waarvan je de eigenaar bent opnieuw gebruiken.

De URL van je website wijzigen

1. Open op een computer je site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven naast Publiceren op het dropdownmenu Pijl-omlaag en dan Publicatie-instellingen.
  3. Geef onder Webadres de gewenste URL op.
  4. Klik op Opslaan.

Een bestaande URL waarvan je de eigenaar bent opnieuw gebruiken

Als je een webadres wilt gebruiken dat nu wordt gebruikt of in het verleden is gebruikt voor een site waarvan je de eigenaar bent, kun je de URL van de bestaande site wijzigen voordat je die aan een andere site toewijst.

Stap 1: Wijzig het adres van de bestaande site

1. Open op een computer de site met de URL die je opnieuw wilt gebruiken in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven naast Publiceren op het dropdownmenu Pijl-omlaag en dan Publicatie-instellingen.
  3. Geef onder Webadres een andere URL op.
  4. Klik op Opslaan.

Stap 2: Gebruik het adres opnieuw voor een andere site

1. Open de site waarvoor je de URL wilt gebruiken.
  2. Klik rechtsboven op Publiceren
  3. Geef onder Webadres een URL op.
  4. Klik op Publiceren. De URL is nu toegewezen aan de nieuwe site.

Tip: Je kunt een URL waarvan je de eigenaar bent, ook opnieuw gebruiken door de bestaande site definitief te verwijderen voordat je de URL aan een andere site toewijst. Meer informatie over hoe je een site definitief verwijdert

Klassieke versie van Google Sites

Tip: Dit gedeelte gaat over de klassieke versie van Google Sites. Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites

Je webadres wijzigen

Je kunt je webadres niet wijzigen, maar je kunt wel een kopie van de site maken en deze naar een nieuw webadres verplaatsen.

Tip: Je kunt alleen sites kopiëren waarvan je zelf de eigenaar bent.

1. Open op je computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik op Deze website kopiëren.
  4. Vul een naam in naast Sitenaam.
  5. Klik bovenaan op Kopiëren.
  6. Optioneel: Je kunt nu de oude site verwijderen.