Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Så här samlar Search Ads 360 in rapportdata från sociala nätverk

Med den nya Search Ads 360-upplevelsen kan du skapa rapporter om aktiviteter som sker innan kunder kommer till din webbplats, till exempel exponeringar och klick på annonser i sociala nätverk, och aktivitet som sker efter att användaren har klickat på annonser i sociala nätverk, till exempel besök och Floodlight-konverteringar.

Importera mätvärden för resultat och engagemang i sociala nätverk till den nya Search Ads 360-upplevelsen

Eftersom den nya Search Ads 360-upplevelsen inte kan hämta mätvärden direkt från sociala sökmotorer måste du regelbundet logga in på din PMD eller sociala sökmotor, exportera mätvärden och ladda upp dem till den tidigare Search Ads 360-upplevelsen. I vissa PMD:er kan du schemalägga en export och automatiskt skicka mätvärden till den tidigare Search Ads 360-upplevelsen regelbundet.

Valutor i konton på sociala medier

Precis som med andra typer av konton anger du en valuta när du skapar ett konto för en social sökmotor. Den nya Search Ads 360-upplevelsen förutsätter att mätvärdena du laddar upp har samma valuta som motorn du laddar upp dem till.

Spåra besök och Floodlight-konverteringar

När du har registrerat ett socialt sökmotorkonto kan besök och Floodlight-konverteringar börja tillskrivas annonser i sociala nätverk av den nya Search Ads 360-upplevelsen. Du behöver inte importera denna data eftersom den nya Search Ads 360-upplevelsen samlar in den åt dig.

När du använder den nya Search Ads 360-upplevelsen för att skapa rapporter om kampanjer i sociala nätverk ser du antalet konverteringar som tillskrivs varje kampanj, annonsgrupp och annons i sociala nätverk. Du kan också se denna information i rapporter om betald placering i sociala nätverk och attributionsrapporter i Campaign Manager 360. Eftersom du använder Floodlight för att spåra konverteringar dedupliceras alla besök och konverteringsdata oavsett hur många kanaler som bidrog till konverteringarna.

Spåra med en PMD (eller Facebook Marketing Partner)

Så här spårar Search Ads 360 besök och konverteringar om du använder en PMD för att koppla Search Ads 360 till en social sökmotor:

• När du länkar ett socialt sökmotorkonto för Search Ads 360 till en PMD kapslas webbadresserna i dina annonser i sociala nätverk med en Search Ads 360-klickserveradress. Vissa PMD:er kopplar också en visningsspårningsadress till annonser i sociala nätverk. Visningsspårningsadressen spårar exponeringar som används i rappoter om betald placering i sociala nätverk och attributionsrapporter i Campaign Manager 360.
  • En kund klickar på en annons i ett socialt nätverk och klickserveradressen omdirigerar klicket till Search Ads 360.
  • Search Ads 360 registrerar ett besök och omdirigerar kunden till den målsida som ursprungligen angavs för annonsen i sociala nätverk.
  • Om kundbesöket medför att en Floodlight-tagg aktiveras rapporterar Search Ads 360 en konvertering som annonsen i det sociala nätverket tillskrivs.

Spåra utan PMD

Så här spårar Search Ads 360 besök och konverteringar om du inte använder en PMD:

• När du har skapat ett socialt sökmotorkonto kan du hämta kampanjer från den sociala sökmotorn och ladda upp dem i Search Ad 360. Search Ads 360 lägger till sina klickserveradresser i annonserna. Search Ads 360 lägger också till en visningsspårningsadress så att rapporter om betald placering i sociala nätverk och attributionsrapporter i Campaign Manager 360 kan innehålla exponeringsmätvärden för annonser i sociala nätverk. Sedan kan du ladda upp de ändrade kampanjerna till den sociala sökmotorn igen.
  • En kund klickar på en annons i ett socialt nätverk och klickserveradressen omdirigerar klicket till Search Ads 360.
  • Search Ads 360 registrerar ett besök och omdirigerar kunden till den målsida som ursprungligen angavs för annonsen i sociala nätverk.
  • Om kundbesöket medför att en Floodlight-tagg aktiveras rapporterar Search Ads 360 en konvertering som annonsen i det sociala nätverket tillskrivs.

Enheterna är dolda tills rapportdatan blir tillgänglig

Dina kampanjer, annonsgrupper och annonser döljs tills rapporteringsmätvärdena blir tillgängliga via klickspårning och import av mätvärden. När användare interagerar med dina annonser visas dina kampanjenheter i den nya Search Ads 360-upplevelsen.

De genererade objekten i den nya Search Ads 360-upplevelsen är endast avsedda för rapportering. Du kan inte visa eller ändra deras inställningar från den nya Search Ads 360-upplevelsen.

Namn kan förkortas i den nya Search Ads 360-upplevelsen.

För att förhindra att spårningsadresserna blir för långa begränsas ibland namn på kampanjer, annonsgrupper och annonser till 20 tecken i den nya Search Ads 360-upplevelsen. Namnen ändras inte i själva motorn. De förkortade namnen visas bara i rapporter som genereras med den nya Search Ads 360-upplevelsen och Campaign Manager 360.

Om de förkortade namnen inte är unika kan du skilja på kampanjer, annonsgrupper och annonser med hjälp av motor-id:t eller id:t från den nya Search Ads 360-upplevelsen.