Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Hjälp för Google Marketing Platform-användare att följa integritetslagar i amerikanska delstater

Google sätter i alla lägen användarna i första rummet. Ett led i detta åtagande gentemot användarna är att vi aldrig säljer personuppgifter. Vi ger användarna insyn i och kontroll över annonsupplevelsen med verktyg som Mitt annonscenter, Mitt konto och flera andra funktioner. Enligt vår policy gällande anpassade annonser använder vi aldrig känsliga uppgifter om sådant som hälsa, etnisk tillhörighet, religion eller sexuell läggning för att anpassa annonser. Vi investerar dessutom i initiativ som Coalition for Better Ads, Google News Initiative och ads.txt för att främja ett sunt och hållbart ekosystem för annonsering.

Google välkomnar integritetslagar som skyddar konsumenterna. I maj 2018 lanserade vi flera uppdateringar för att hjälpa annonsörer och utgivare att följa den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) i EES och Förenade kungariket.

2019 började vi erbjuda begränsad databehandling för att hjälpa annonsörer, utgivare och partner att följa California Consumer Privacy Act (CCPA). Från och med januari 2023 utökar vi möjligheten till begränsad databehandling för att hjälpa kunder och partner att följa amerikanska delstaters nya integritetslagar.

Integritetslagar i amerikanska delstater och Google Marketing Platform

Hänvisningar till Search Ads 360 omfattar både den gamla och den nya versionen av produkten.

Från och med den 1 januari 2020 erbjuder Display & Video 360, Campaign Manager 360 och Search Ads 360 begränsad databehandling för kunder. Display & Video 360, Campaign Manager 360 och Search Ads 360 fortsätter att fungera på samma sätt som i dag.  Vi vill påminna om att samtliga kunder ansvarar för att använda Display & Video 360, Campaign Manager 360 och Search Ads 360 i enlighet med integritetslagar i amerikanska delstater och andra tillämpliga lagar. Observera följande:

• Begränsad databehandling omfattar inte att skicka eller lämna ut data till tredje part från produkter på Google Marketing Platform (GMP). Du måste vidta lämpliga åtgärder avseende sådan tredje part för att uppfylla kraven på begränsad databehandling.

• Om du delar data från en Google-produkt till en annan omfattas sådan data av villkoren för den mottagande produkten.

• Vissa typer av kampanjer är inte kompatibla med begränsad databehandling, till exempel TrueView-annonser, bumperannonser och andra annonser på YouTube och hos Google videopartner, Gmail och resultatbaserade köpkampanjer.

• Begränsad databehandling omfattar inte data som delas med andra produkter som inte stöder begränsad databehandling. Exempel på sådana situationer är när data om målgruppslistor delas från Display & Video 360 till Google Ads, när konverteringsspårning på YouTube har aktiverats för Floodlight och liknande funktioner.

• Kontrollera dina befintliga inställningar i Display & Video 360, Campaign Manager 360 och Search Ads 360 för att se till att du använder dessa produkter i enlighet med integritetslagar i amerikanska delstater och andra tillämpliga lagar.

Obs! Google erbjuder även kontroller för radering och lagring av data. I enlighet med villkoren i våra tillägg gällande amerikanska delstaters integritetslagstiftning tillämpas vårt åtagande gällande radering och lagring av data retroaktivt när vi agerar som din tjänsteleverantör avseende data som behandlas med begränsad databehandling. Läs mer om kontroller för radering och lagring av data

Global Privacy Platform och Display & Video 360

Global Privacy Platform (GPP) har utvecklats av IAB:s Tech Lab och är ett standardiserat ramverk för lagring och överföring av användares samtyckespreferenser. Display & Video 360 kommer att stödja GPP för utgivare som vill använda det för annonsutrymme i USA. Detta gäller följande:

• Strängar för amerikanska delstater
  • Parametrar för begränsad databehandling
  • Parametrar för barn

Display & Video 360 stöder inte GPP för detta:

• Strängar över hela USA
  • TCF-strängar för Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)