Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Hantera automatiska regler

När du har konfigurerat automatiska regler kan du aktivera, pausa, redigera, ta bort eller filtrera dina regler när du vill. Du kan även ångra regler som har kört på dina sökkampanjer. Du kan också uppdatera e-postmeddelanden du får om dina regler, visa en lista över alla de ändringar som dina regler har gjort i dina regelloggar och visa regelstatus.

Hantera regler

Klicka på verktygs- och inställningsikonen för att komma igång. Klicka på Regler under Massåtgärder. I listan med regler visas en ikon vid varje regel som anger om regeln är aktiverad eller pausad.

• Aktivera, pausa eller ta bort regler i kontot: Klicka på nedåtpilen bredvid statusikonen och välj önskad åtgärd.
    Åtgärden att ta bort en regel är permanent.
  • Redigera en regel: Klicka på Redigera i kolumnen Åtgärder. Ändra inställningarna och klicka sedan på Spara regel. Observera att du inte kan redigera borttagna regler. Tänk också på att när du redigerar en regel är det samma sak som att du tar bort originalregeln och skapar en ny.
    Du kan inte redigera ägarkontot för en regel.
  • Filtrera vyn för att dölja borttagna regler: Klicka på filterikonen Filter icon och välj sedan den kolumn och det värde du vill filtrera på. Du kan filtrera efter regelstatus, regelnamn, e-postaviseringar, regelgiltighet, regel-id och ägare.
    Du kan även använda ikonen med tre punkter 3 dot icon för att visa eller dölja pausade eller borttagna regler i regeltabellen.
  • Ångra en regel: Du kan använda Ångra för att återställa ändringarna som gjorts av kampanj-, annonsgrupps-, annons- och sökordsregler. Om du vill ångra en regel går du till sidan Resultat och klickar på Ångra för en regel i kolumnen Åtgärder eller nästa steg. När du har klickat på Ångra visas ett förhandsgranskningsfönster där du kan se hur åtgärden påverkar kontot. Om allt ser bra ut kan du börja ångra från detta fönster. Det tar ungefär lika lång tid att ångra som det gjorde att köra den ursprungliga regeln.
Viktiga punkter om att ångra regler

Du kan inte ångra endast meddelande-regler

Du kan inte ångra regler som enbart skickar e-post.

Du kan bara ångra de senaste ändringarna som har gjorts av varje regel.

Anta att din regel körs med lyckat resultat på fredag och lördag. Du ser bara knappen Ångra bredvid de ändringar som gjordes på lördagen. Om du vill ångra ändringarna från fredagen måste du först ångra ändringarna från lördagen. Knappen Ångra försvinner för lördagen och visas för fredagen.

Ett undantag är om en regel har körts men att den inte gjorde några ändringar. I detta scenario behöver du inte ångra den först för att kunna ångra tidigare ändringar.

Manuella ändringar som har införts efter att en regel har körts ångras inte.

Anta att du kör en regel som ökar budet för tio sökord med 10 kronor. Därefter ändrar du manuellt ett av dessa sökord genom att öka budet med ytterligare 5 kronor. Om du ångrar de ändringar som gjorts av regeln påverkar det bara de ändringar som gjordes för de nio sökord som du inte ändrade själv. Du kan förhandsgranska åtgärden att ångra för att få en bättre överblick över vilka ändringar som ångras och vilka som inte gör det.

Du kan inte göra om något som du har ångrat.

Om du ångrar de ändringar som gjorts av en regel för en dag finns det inte någon Gör om-knapp för att göra om ändringarna.

E-postaviseringar och versionshistorik
I samband med att du skapar en regel kan du välja om du vill få meddelanden via e-post när regeln körs. Du kan välja att få ett meddelande när varje regel körs eller endast om den körs med ändringar eller fel.

Du registrerar dig för dessa meddelanden genom att välja det e-postalternativ du vill ha i avsnittet Resultat via e-post när du skapar regeln.

Om du inte vill få meddelanden via e-post kan du istället ta reda på när reglerna har körts och vilka ändringar de har gjort i ditt konto via sidan Resultat.

Visa ändringar av automatiska regler på sidan Resultat

Du kan även visa ändringar som automatiska regler har gjort i kontot på sidan Resultat.

Loggar och regelstatusar

Om du inte vill få meddelanden via e-post kan du läsa när reglerna har körts och vilka ändringar de har gjort i ditt konto på fliken Resultat. I loggarna visas en lista över regler, deras status och hur många ändringar som gjordes när reglerna kördes.

Så här visar du loggarna:

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen .
  2. Klicka på Regler under Massåtgärder.
  3. Klicka på fliken Resultat om du vill se en lista över alla ändringar.
    Observera att tabellen Resultat använder urvalet från datumväljaren.
  4. Klicka på resultatet för att visa detaljerad information om eventuella ändringar som regeln kan ha gjort.

I kolumnen Status i resultattabellen kan du se om reglerna har körts och med vilket resultat. Nedan visas olika statustyper och vad de innebär:

• Körs: Regeln gör för närvarande ändringar i kontot.
  • Slutförd: Regeln har körts.
  • Slutförts med fel: Regeln har körts, men vissa ändringar innehöll fel (klicka på resultatlänken för en regel om du vill ha mer information).
  • Ej slutförd: Systemfel: Det gick inte att starta regeln eller så stoppades den innan den slutfördes (klicka på resultatlänken för att läsa mer).
  • Ej slutförd: Tidsgränsen uppnådd: Regeln kunde inte slutföras på utsatt tid (klicka på resultatet för att se om ändringar genomfördes).