Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Uw geautomatiseerde regels beheren

Nadat u geautomatiseerde regels heeft ingesteld, kunt u wanneer u maar wilt uw regels inschakelen, onderbreken, bewerken, verwijderen of filteren. U kunt ook alle regels ongedaan maken die in uw campagnes in het zoeknetwerk zijn uitgevoerd. U kunt verder de e-mailmeldingen updaten die u ontvangt over uw regels, een overzicht bekijken van alle wijzigingen die uw regels in de regellogboeken hebben aangebracht en regelstatussen weergeven.

Regels beheren

Klik op het icoon voor tools en instellingen  om aan de slag te gaan. Klik bij Bulkacties op Regels. Er wordt een lijst van uw regels weergegeven, met een icoon dat aangeeft of de betreffende regel aanstaat of is onderbroken.

• Regels in uw account aanzetten, onderbreken of verwijderen: Klik op de pijl-omlaag naast het statusicoon en selecteer de gewenste actie.
    Een regel verwijderen is een permanente actie.
  • Een regel bewerken: Klik in de kolom Acties op Bewerken. Pas de instellingen aan en klik op Regel opslaan. Houd er rekening mee dat u verwijderde regels niet kunt bewerken. Let er ook op dat een regel bewerken hetzelfde is als het origineel verwijderen en een nieuwe regel maken.
    U kunt het eigenaarsaccount van een regel niet bewerken.
  • Filter uw weergave om verwijderde regels te verbergen: Klik op het filtericoon Filter icon en selecteer de kolom en waarde waarop u wilt filteren. U kunt filteren op regelstatus, regelnaam, e-mailmelding, geldigheid van regel, regel-ID of eigenaar.
    U kunt ook het icoon met 3 stippen 3 dot icon gebruiken om onderbroken of verwijderde regels in de tabel met regels te verbergen of weer te geven.
  • Een regel ongedaan maken: Klik op 'Ongedaan maken' om de wijzigingen ongedaan te maken die zijn aangebracht met de regels voor campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden. Als u een regel ongedaan wilt maken, gaat u naar de pagina Resultaten en klikt u op Ongedaan maken voor een regel in de kolom Acties of volgende stappen. Nadat u op Ongedaan maken heeft geklikt, wordt een voorbeeldvenster geopend waarin u kunt zien wat er met uw account gebeurt als een regel ongedaan wordt gemaakt. Als alles er goed uitziet, kunt u de regel vanuit dit venster ongedaan maken. Dit duurt even lang als het uitvoeren van de regel.
Ongedaan maken van regels - belangrijke punten

U kunt regels voor alleen meldingen niet ongedaan maken

Regels die alleen e-mails sturen, kunnen niet ongedaan worden gemaakt.

U kunt alleen de meest recente wijzigingen ongedaan maken die door elke regel zijn aangebracht

Stel dat uw regel wordt uitgevoerd op vrijdag en zaterdag. U ziet alleen de knop 'Ongedaan maken' naast de wijzigingen die op zaterdag zijn aangebracht. Als u de wijzigingen die op vrijdag zijn aangebracht ongedaan wilt maken, moet u eerst de wijzigingen van zaterdag ongedaan maken. De knop 'Ongedaan maken' verdwijnt dan voor zaterdag en wordt weergegeven voor vrijdag.

De enige uitzondering is als een regel wel is uitgevoerd, maar geen wijzigingen heeft aangebracht. In dat geval hoeft u de regel niet ongedaan te maken om eerdere wijzigingen ongedaan te maken.

Handmatige wijzigingen die zijn aangebracht nadat een regel is uitgevoerd, worden niet ongedaan gemaakt

Stel dat u een regel uitvoert die het bod van 10 zoekwoorden met € 1,00 verhoogt en vervolgens wijzigt u een van deze zoekwoorden handmatig en verhoogt u het bod met nog eens € 0,50. Als u de wijzigingen die door de regel zijn aangebracht ongedaan maakt, worden alleen de wijzigingen aan de andere negen zoekwoorden die u niet zelf heeft aangebracht, ongedaan gemaakt. Als u een beter idee wilt krijgen van de wijzigingen die wel en niet ongedaan worden gemaakt, raden we u aan een voorbeeld te bekijken van de wijzigingen die ongedaan worden gemaakt.

U kunt de wijzigingen die ongedaan zijn gemaakt, niet opnieuw uitvoeren

Als u de wijzigingen ongedaan heeft gemaakt die op een bepaalde dag door een regel zijn uitgevoerd, is er geen knop waarmee u deze handeling ongedaan kunt maken en de wijzigingen opnieuw kunt uitvoeren.

E-mailmeldingen en versiegeschiedenis
Wanneer u een regel maakt, kunt u aangeven dat u e-mailmeldingen wilt krijgen op het moment dat uw regel wordt uitgevoerd. U heeft de mogelijkheid om een melding te krijgen nadat elke regel is uitgevoerd of alleen als deze wordt uitgevoerd met wijzigingen of fouten.

Als u zich wilt aanmelden voor deze meldingen, selecteert u tijdens het maken van de regel de gewenste e-mailoptie in het gedeelte Resultaten e-mailen.

Als u liever geen e-mailmeldingen krijgt, kunt u in plaats daarvan op de pagina Resultaten kijken. Op deze pagina kunt u bijhouden wanneer uw regels worden uitgevoerd en welke wijzigingen de regels in uw account hebben aangebracht.

Geautomatiseerde regelwijzigingen bekijken op de pagina Resultaten

U kunt wijzigingen die geautomatiseerde regels in uw account hebben aangebracht ook bekijken op de pagina Resultaten.

Logboeken en regelstatussen

Als u geen e-mailmeldingen wilt krijgen, kunt u altijd het tabblad Resultaten controleren om bij te houden wanneer uw regels worden uitgevoerd en welke wijzigingen door de regels in uw account zijn aangebracht. In de logbestanden worden een lijst met regels, hun status en het aantal wijzigingen weergegeven die door het uitvoeren van de regels hebben plaatsgevonden.

Zo bekijkt u uw logboeken:

1. Klik op het icoon voor tools en instellingen .
  2. Klik bij Bulkacties op Regels.
  3. Klik op het tabblad Resultaten om een lijst van alle wijzigingen te bekijken.
    De tabel Resultaten gebruikt de selectie van de datumkiezer.
  4. Klik op de resultaten om de gegevens van eventuele wijzigingen die de regel heeft aangebracht te bekijken.

In de kolom Status in de tabel Resultaten ziet u of uw regels zijn uitgevoerd en of ze zijn geslaagd. Hieronder vindt u de mogelijke statussen en hun betekenis:

• Actief: Uw regel brengt momenteel wijzigingen aan in uw account.
  • Voltooid: Uw regel is uitgevoerd.
  • Voltooid met fouten: Uw regel is voltooid, maar bij sommige wijzigingen zijn fouten opgetreden (klik op de link naar de resultaten voor een regel voor meer informatie).
  • Niet voltooid: systeemfout: Uw regel kan niet worden gestart of is gestopt voordat deze is voltooid (klik op de link naar de resultaten voor meer informatie).
  • Niet voltooid: time-out: Uw regel is niet voltooid binnen de toegewezen tijd (klik op de resultaten voor een regel om te zien of er wijzigingen zijn aangebracht).