Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Massåtgärder med ett förvaltarkonto

Förvaltarkonton innehåller inga egna kampanjer eller annonser. I stället innehåller förvaltarkonton andra konton som kan hanteras direkt från förvaltarkontot – både underordnade förvaltarkonton och kundkonton.

Från ett förvaltarkonto kan du utföra massåtgärder (till exempel redigeringar, kopiera/klistra in, skript, uppladdningar och regler) så att flera konton under ditt uppdateras med en enda åtgärd. I den här artikeln beskriver vi hur det fungerar när du gör massåtgärder för andra konton från ditt förvaltarkonto – vem som ”äger” den massåtgärd du utför och vem som kan se historiken för dessa massåtgärder.

Vem äger massåtgärder?

Om ditt konto äger en massåtgärd innebär det att endast ditt konto, eller ett förvaltarkonto som är överordnat ditt i hierarkin, kan se historiken för massåtgärden på sidan Alla massåtgärder. Om åtgärden omfattar regler eller skript innebär det dessutom att endast ditt konto eller ett förvaltarkonto som är överordnat ditt kan ändra dessa regler eller skript efter att du har skapat dem.

Vanligtvis när du utför en massåtgärd räknas som standard det konto du är direkt inloggad på som ägare till denna massåtgärd. Om du är inloggad på ett förvaltarkonto men går nedåt i hierarkin till ett annat, underordnat förvaltarkonto eller till ett kundkonto för att genomföra en massåtgärd för detta konto så är det alltså ditt förvaltarkonto som äger massåtgärden.

Undantag för automatiska regler

Det enda undantaget är automatiska regler. I det här fallet kan du välja antingen ditt eget förvaltarkonto eller ett underordnat förvaltarkonto som ägare till den automatiska regeln. Det innebär att det valda kontot (och alla överordnade förvaltarkonton i hierarkin) kan ändra regeln vid behov.

Du kan inte göra ett kundkonto till ägare av en regel som du skapar för kontot i fråga.

Vad syns på Alla massåtgärder?

På sidan Alla massåtgärder i ditt eget konto

När du loggar in på ditt förvaltarkonto kan du på sidan Alla massåtgärder se alla åtgärder du har utfört för ditt eget konto (alltså alla åtgärder som ditt konto äger). Ditt kontonamn visas i kolumnen Ägs av.

Om däremot ett förvaltarkonto som är överordnat ditt i hierarkin har genomfört massåtgärder för ditt konto så syns inte dessa massåtgärder på sidan Alla massåtgärder för ditt konto. Du kan med andra ord inte visa några massåtgärder som ägs av förvaltarkonton som är överordnade ditt konto i hierarkin.

Sidan Alla massåtgärder för konton som är underordnade ditt

Om du loggar in på ett förvaltarkonto och går till ett konto lägre ned i hierarkin kan du visa alla massåtgärder som ägs av ditt förvaltarkonto, det konto du har bläddrat ned till och eventuella konton som är överordnade det i hierarkin. Med andra ord ser du följande:

• Massåtgärder som har genomförts av användare som har varit inloggade direkt på kontot.
  • Massåtgärder som du har genomfört i kontot.
  • Massåtgärder som har genomförts av användare som har varit inloggade i konton som är överordnade detta konto, men underordnade ditt förvaltarkonto, i hierarkin.

Kolumnen Ägs av visar exakt vem som äger respektive massåtgärd.

Exempel

Anta att du loggar in på ditt förvaltarkonto (Företag A) och sedan bläddrar ned till ett kundkonto (Kund B) där du använder massredigering för att pausa vissa av kampanjerna i detta konto. Förvaltarkontot, Företag A, räknas som ägare till denna massredigering.

Om du bläddrar ned och går till sidan Alla massåtgärder hos Kund B kan du se denna massåtgärd, med förvaltarkontot A som ägare. Du ser dessutom andra massåtgärder som har genomförts för Kund B av användare som har varit inloggade direkt hos Kund B eller åtgärder som har genomförts av konton som är överordnade Kund B, men underordnade ditt konto, i hierarkin.

Vad syns i ändringshistoriken?

På sidan Ändringshistorik kan alla användare se kampanjändringar som är resultatet av massåtgärder, oavsett vem som äger dessa massåtgärder. Om ändringarna gjordes via massåtgärder som ägs av konton högre upp i hierarkin visas information om vilket förvaltarkonto som gjorde ändringarna i kolumnen Användare datum och tid för dessa ändringar.

Synlighet i Search Ads 360 och annonseringsplattformar

Massåtgärder som genomförs direkt i motorerna (till exempel i Google Ads) kan inte ses av användare som loggar in på ditt Search Ads 360-konto eller vice versa.