Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Felsöka budjusteringar

Har du problem med dina budjusteringar? Här beskriver vi ett vanligt problem och hur du kan lösa det.

Budjusteringar som medför att en kampanj blir begränsad av budget

Om du anger en budjustering som höjer dina bud kan det slutliga budet medge att din annons deltar i fler auktioner. Ett högre slutligt bud kan å andra sidan leda till att din kampanj blir begränsad av budget. I så fall kan budgeten förhindra att du får all den nya trafik som är tillgänglig för din kampanj. Läs mer om kampanjstatus.

Tänk på att en kampanj som är begränsad av budget fortfarande kan få bra resultat och hjälpa dig att nå dina annonseringsmål. Om din kampanj däremot blir begränsad av budget efter en budjustering bör du överväga att höja budgeten för att få fler klick eller sänka buden eller budjusteringarna för att få fler klick inom din budget.

Exempel

Anta att du anger ett bud på 10 kronor och en daglig budget på 1 000 kronor. Kampanjen får runt 200 klick per dag och har utgifter på 950 kronor per dag (den är inte begränsad av budget). Du ställer in en budjustering som leder till en ökning på +100 % för sökningar i Karlstad på mobila enheter, så att det slutliga budet hamnar på 20 kronor.

Eftersom det höjda slutliga budet leder till att annonsen kvalificeras för fler auktioner behöver du spendera 1 500 kronor för att få alla potentiella klick för den trafik som nu är tillgänglig. Om den dagliga budgeten förblir 1 000 kronor blir trafiken begränsad av budget. Om du inte ändrar din dagliga budget kan dina annonser få färre klick.