Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Lägga till sökord

Genom att lägga till rätt sökord kan dina annonser visas för rätt kunder vid rätt tillfälle.

I denna artikel beskriver vi hur du lägger till sökord i dina annonsgrupper. Börja gärna med att läsa om sökord.

Välja sökordsmatchningstyper

När du lägger till ett sökord i annonsgrupper för sökkampanjer kan du välja en matchningstyp genom att skriva sökordet i ett av följande format.

• För bred matchning lägger du till sökord utan formatering (exempelvis dam hattar).
  • För modifierare av bred matchning lägger du till sökord med ett plustecken före de modifierade termerna (exempelvis +dam +hattar).
  • För frasmatchning lägger du till sökord inom citattecken (exempelvis ”hattar för damer”)
  • För exakt matchning lägger du till sökord inom hakparentes (exempelvis [damhattar])

Google Ads rekommenderar att du använder en blandning av bredare (bred matchning och modifierare av bred matchning) och mer inriktade matchningstyper (frasmatchning och exakt matchning) för att få rätt trafikvolymer för värdefulla termer.

Läs mer om alternativ för sökordsmatchning.

Använda specialtecken i sökord i Google Ads

I Google Ads-konton kan du använda två specialtecken, et-tecken (&) och accenttecken (á), i dina sökord. Sökord som innehåller dessa specialtecken tolkas som separata sökord, till exempel ”kafe” och ”kafé”.

Detta är några av de specialtecken som Google Ads inte kan tolka:

• Tecken som ignoreras: Du kan lägga till punkt (.) och bindestreck (-) i sökorden, men dessa tecken ignoreras. Sökorden ”Kungsgat.” och ”Kungsgat” tolkas alltså som identiska sökord.
  • Ogiltiga specialtecken: Det visas ett felmeddelande om du lägger till sökord som innehåller vissa specialtecken. Detta är några av de tecken som inte kan användas i sökord: , ! @ % ^ * () = {} ; ~ ` <> ? \ |. Asterisker (*) kan du bara lägga till i negativa sökord.
  • Site- och sökoperatorer: Operatorn ”site” tas bort från sökorden. Det innebär att om du lägger till sökordet [site:www.example.com mörk choklad] tolkas det som [mörk choklad]. Sökoperatorer ignoreras också. Om du till exempel lägger till sökoperatorn ELLER i sökordet ”mörk choklad”, som ”ELLER mörk choklad”, ignoreras kommandot ELLER och sökordet blir enbart ”mörk choklad”.

Information om hur du använder specialtecken på andra plattformar finns i hjälpcentret för plattformen.

Anvisningar

Hur du lägger till sökord i en annonsgrupp varierar beroende på vilken kampanjtyp du använder. Om du inte är säker på vilken kampanjtyp du använder kan du kontrollera detta högst upp på kampanjsidan. Där visas kampanjtypen tillsammans med kampanjstatus och daglig budget.

Lägga till sökord i sökkampanjer

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Klicka på Sökord på sidmenyn till vänster och sedan på Sökord för sök högst upp.
  3. Klicka på plusknappen .
  4. Välj den kampanj och den tillhörande annonsgrupp där du vill lägga till sökord i den dialogruta som öppnas.
  5. Du kan lägga till sökord på ett av följande sätt:
    • Skriv eller klistra in sökorden, ett per rad. Du kan välja en matchningstyp för varje sökord genom att lägga till den i ett av följande format.
      • För bred matchning lägger du till sökord utan formatering (exempelvis dam hattar).
      • För modifierare av bred matchning lägger du till sökord med ett plustecken före de modifierade termerna (exempelvis +dam +hattar).
      • För frasmatchning lägger du till sökord inom citattecken (exempelvis ”hattar för damer”)
      • För exakt matchning lägger du till sökord inom hakparentes (exempelvis [damhattar])
    • Hämta sökordsförslag. När du väl har valt en annonsgrupp visas sökordsförslag som kan vara relevanta för din annonsgrupp till höger. Om du vill kan du ange en relaterad webbplats och din produkt eller tjänst. Klicka på plusknappen vid de sökord som du vill lägga till i annonsgruppen.Du kan ändra matchningstyper efter att du har lagt till sökorden.
  6. Klicka på Spara.

Lägga till sökord i videokampanjer i Googles Display-nätverk och Google Ads

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Öppna ett befintligt Google Ads-konto.
  3. Klicka på Sökord på sidmenyn till vänster och sedan på Sökord för Display/video högst upp.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj den kampanj och annonsgrupp där du vill lägga till sökord.
  6. Du kan lägga till sökord på ett av följande sätt:
    • Skriv eller klistra in sökorden, ett per rad.
    • Hämta sökordsförslag. När du väl har valt en annonsgrupp visas sökordsförslag som kan vara relevanta för din annonsgrupp till höger. Om du vill kan du ange en relaterad webbplats och din produkt eller tjänst. Klicka på plustecknet vid de sökord som du vill lägga till i annonsgruppen.
  7. Välj antingen Målgrupp eller Innehåll som sökordsinställning.
  8. Klicka på Spara.