Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Om sökord i kampanjer i söknätverket

Sökord är ord och fraser som används för att matcha dina annonser med de ord som människor söker med.

Genom att välja relevanta sökord av hög kvalitet till din annonskampanj kan du nå rätt kunder vid rätt tillfälle.

I denna artikel beskriver vi hur sökord fungerar, var dina annonser visas och hur mycket de kostar.

Så fungerar det

För att dina annonser ska visas när någon söker efter din produkt eller tjänst måste sökorden matcha de ord och fraser människor söker med.

När en kund söker efter en term som matchar ditt sökord deltar din annons i en auktion som avgör om den kommer att visas eller inte.

Kostnaden för varje sökord varierar beroende på sökordets kvalitet, konkurrensen i auktionen och andra faktorer. Se till att dina sökord och din målsida har nära koppling till de termer som kunderna kan tänkas söka efter.

Kvalitetsresultat

För att du lättare ska kunna bedöma kvaliteten på dina sökord är varje sökord som används i Google Ads- eller Microsoft Advertising-kampanj kopplad till ett kvalitetsresultat

Kvalitetsresultatet baseras på förväntad klickfrekvens, annonsens relevans och upplevelsen av målsidan. Annonser av högre kvalitet och relevanta sökord ger vanligtvis lägre kostnader och bättre annonspositioner. Läs om hur du ser till att dina annonser är relevanta.

Så matchas dina sökord till sökningar

Du kan använda sökordsmatchningstyper för att ha mer kontroll över vilka sökningar som dina sökord matchas till. Med exempelvis exakt matchning matchas ditt sökord endast till sökningar som är identiska med ditt exakta sökord eller liknande varianter av ditt exakta sökord. Med frasmatchning matchar ditt sökord liknande varianter av det exakta sökordet och kan ha andra ord före eller efter.

Om du inte anger matchningstyp får sökorden standardinställningen bred matchning och kan matchas till varianter av sökorden.

Utesluta sökningar

Du kan förhindra att din annons visas vid specifika sökningar genom att lägga till negativa sökord.

Negativa sökord kan bidra till lägre kostnader eftersom din annons endast visas för den önskade målgruppen. Läs mer om negativa sökord.

Här visas annonserna

Du kan välja att inrikta dina annonser på ett antal olika annonsnätverk. Sökord fungerar lite olika i respektive nätverk:

• Söknätverk på plattformar som stöds: När du skapar sökordslistor väljer du sökord som är relevanta för de termer människor använder när de söker. På så sätt når dina annonser kunderna i exakt det ögonblick då de letar efter det du erbjuder.
  • Googles Display-nätverk: Om du har ställt in en Google Ads-kampanj så att den visar annonser på webbplatser i Googles Display-nätverk använder Google Ads dina sökord för att placera annonserna bredvid innehåll som matchar dina annonser. Googles sökrobotar genomsöker innehållet och webbadressen på webbsidan och visar automatiskt annonser med sökord som överensstämmer med ämnet eller webbadressen på sidan. På en webbplats som till exempel innehåller recept på brownies kan Google Ads visa annonser om chokladbrownies eller läckra efterrättsrecept. Läs om hur du väljer sökord för kampanjer i Display-nätverket.
  • Var noggrann när du väljer sökord. Ta med termer och fraser som användarna kan tänkas använda för att beskriva dina produkter eller tjänster. Se till att sökorden är specifika och har direkt anknytning till annonsens tema och sidan där kunderna hamnar. Sökord bestående av två eller tre ord är ofta de som fungerar bäst.
  • Gruppera sökord som liknar varandra. Prova att gruppera sökord efter teman. Dessa teman kan baseras på produkter, tjänster eller andra kategorier. Om du till exempel säljer ringar kan du ha en grupp av sökord för ”förlovningsringar” och en annan för ”vigselringar”. Sedan kan du skapa separata annonsgrupper för dessa grupper av sökord och ha specifika annonser för förlovningsringar respektive vigselringar.