Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Om annonsgrupper

En annonsgrupp innehåller en eller flera annonser med en gemensam uppsättning sökord, produktgrupper och andra kriterier som hjälper dig att inrikta dina annonser på potentiella kunder. Du kan ange ett bud, det vill säga ett pris, som används när sökorden i annonsgruppen leder till att en annons visas. Detta kallas CPC-bud (kostnad per klick). Du kan också ange bud på enskilda sökord i annonsgruppen. Använd annonsgrupper när du vill ordna annonserna utifrån ett gemensamt tema, till exempel de typer av produkter eller tjänster du vill marknadsföra.

Gruppera annonsgrupper med liknande teman

Många annonsörer tycker att det är praktiskt att ordna sina annonsgrupper utifrån avsnitten eller kategorierna på deras webbplats.
Anta till exempel att du säljer desserter, drycker och snacks på din webbplats.

I följande tabell innehåller varje annonsgrupp en sökordslista med fokus på en produkt som du säljer.
Sökordslistan i varje annonsgrupp anger att systemet ska visa annonser om dessa produkter endast på webbplatser som är relaterade till dem.

Annonsgrupp: desserter Annonsgrupp: drycker Annonsgrupp: snacks
muffins läsk potatischips
jordgubbstårtor kaffe nachos
smulpaj iskaffe ostbågar
chokladkaka iste salta jordnötter
glass kolsyrat vatten blandade nötter
kakor apelsinjuice riskakor