Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Så använder Google produktdata från Google Marketing Platform

I den här artikeln ger vi en kort översikt över hur Google använder data och arbetar för datakonfidentialitet och datasäkerhet.

Vi är medvetna om vikten av och känsligheten hos data som härleds från din användning av annonseringsprodukter på Google Marketing Platform, som Display & Video 360, Campaign Manager 360 och Search Ads 360. Denna data tillhör dig och vi behandlar den konfidentiellt och säkert.

Här hittar du svar på vanliga frågor om användning och skydd av annonseringsdata på Google Marketing Platform. De specifika villkor som styr din data och din användning av annonseringsprodukterna på Google Marketing Platform finns i ditt avtal.

Så använder vi din data från annonseringsprodukter på Google Marketing Platform

Vi använder data från annonseringsprodukter på Google Marketing Platform endast för begränsade ändamål, enligt beskrivningen i ditt avtal. Ändamålen är dessa:

• tillhandahålla annonseringstjänster via Google Marketing Platform
  • säkerställa att du följer våra policyer
  • sammanställa produktstatistik som inte identifierar dig eller din användning av Google Marketing Platform

Vi kommer inte att utan ditt tillstånd använda eller lämna ut din annonseringsdata på Google Marketing Platform i några andra syften än de som anges i ditt avtal.

Säkerhetscertifieringar

ISO 27001

ISO 27001 är en av de mest internationellt erkända, oberoende säkerhetsstandarderna. Google har ISO 27001-certifierade system, program, medarbetare, teknik, processer och datacenter som betjänar flera produkter från Google, inklusive DDM-produkterna. Läs mer om Googles ISO 27001-certifiering.

Om GDPR

Att skydda användarnas uppgifter är högsta prioritet för Google. Under årens lopp har vi haft ett nära samarbete med europeiska dataskyddsmyndigheter och implementerat starka integritetsskydd som speglar deras riktlinjer. Det är viktigt för oss att följa EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR), och vi samarbetar med partner under hela processen.

Där vi fungerar som personuppgiftsbiträde har vi uppdaterat våra avtal så att de speglar skyldigheterna för personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden. Vi erbjuder databehandlingsavtal där detta krävs. Annonseringsprodukter på Google Marketing Platform omfattas av villkoren för databehandling med Google Ads. Du kan läsa och godkänna dessa via Campaign Manager 360, Display & Video 360 och Search Ads 360.

Godkänna villkoren för databehandling med Google Ads

Display & Video 360

1. Öppna inställningarna för din partner och gå till avsnittet Basic Details.

2. Leta reda på avsnittet Data Protection.

3. Läs igenom villkoren för databehandling med Google Ads och markera kryssrutan för att godkänna dem.

4. Ange kontaktuppgifterna till den person på ditt företag som ska ta emot information om frågor som rör GDPR och villkoren för databehandling med Google Ads.

Ange separata kontaktuppgifter till organisationens eventuella dataskyddsombud och till en EU-representant, om organisationen har en sådan enligt definitionen i GDPR.

Se till att kontaktuppgifterna alltid är aktuella.

5. Klicka på Save längst ned på sidan när du är klar.

Campaign Manager 360

1. Börja med att gå till Admin följt av Account.

2. Leta reda på avsnittet Data protection på fliken Properties.

3. Läs igenom villkoren för databehandling med Google Ads och markera kryssrutan för att godkänna dem.

4. Välj företagets dataskyddskontakt efter att ha godkänt villkoren. Den personen tar emot information i frågor som rör GDPR och villkoren för databehandling med Google Ads. Om du har valt en primär kontakt ska du ange kontaktuppgifterna i motsvarande fält.

Ange separata kontaktuppgifter till organisationens eventuella dataskyddsombud och till en EU-representant, om organisationen har en sådan enligt definitionen i GDPR.

Se till att kontaktuppgifterna alltid är aktuella.

5. Klicka på Save högst upp på sidan när du är klar.

Search Ads 360 (tidigare version)

Du kan inte längre godkänna villkoren för databehandling med Google Ads i tidigare Search Ads 360. Använd metoden som beskrivs nedan i Search Ads 360 (ny version)

Search Ads 360 (ny version)

1. Gå till relevant förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar > Inställningar för förvaltarkonton i den vänstra sidmenyn.
  3. Utöka Dataskyddskontakter.
  4. Ange namn, e-postadress, adress och telefonnummer till följande personer:

• primär kontakt
    • dataskyddsombud
    • EU-representant

Se till att kontaktuppgifterna alltid är aktuella.

5. Klicka på Spara.