Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Så används cookies i Google Marketing Platforms annonseringsprodukter och Google Ad Manager

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som lagras i användarnas webbläsare. De flesta cookies innehåller ett unikt cookie-id, en teckensträng som kopplar till den webbläsare där cookien har lagrats. Den gör det möjligt för webbplatserna och servrarna att skilja webbläsaren från andra webbläsare som lagrar andra cookies och att identifiera varje webbläsare tack vare dess unika cookie-id.

Cookies är vanligt förekommande på webbplatser och servrar för att tillhandahålla många av de grundläggande tjänster vi hittar på webben. Om du köper något på en webbplats är det en cookie som gör det möjligt för webbplatsen att ”komma ihåg” vilka artiklar du har lagt i din virtuella kundvagn. Om du gör inställningar på en webbplats är det en cookie som ser till att dina inställningar används nästa gång du besöker webbplatsen. Om du loggar in på en webbplats kan en cookie hjälpa webbplatsen att känna igen din webbläsare så att du inte behöver logga in på nytt nästa gång. Med hjälp av cookies kan webbplatserna dessutom samla in information om användarnas aktivitet, t.ex. hur många unika besökare en sida får varje månad. Användningsområdena beror på vilken information som lagras i cookien.

Hur används cookies i Google Marketing Platforms annonseringsprodukter och Google Ad Manager?

Cookies används i Google Marketing Platforms annonseringsprodukter (Display & Video 360, Search Ads 360 och Campaign Manager 360) och Google Ad Manager för att förbättra annonseringen. Vanliga användningsområden är att visa relevanta annonser för användarna, förbättra rapporteringen av kampanjresultatet och undvika att visa annonser som användaren redan har sett.

Själva cookien innehåller ingen personligt identifierande information. Beroende på utgivarens och användarens inställningar kan informationen som är kopplad till annonscookies läggas till i användarens Google-konto.

Välja bort anpassade annonser

Om en användare väljer bort anpassade annonser via Annonsinställningar på Google visas inte längre några anpassade annonser från Google.

När skickas cookies till webbläsaren av Google Marketing Platforms annonseringsprodukter och Google Ad Manager?

Google Marketing Platforms annonseringsprodukter och Google Ad Manager skickar en cookie till webbläsaren efter en exponering, ett klick eller någon annan aktivitet som resulterar i ett anrop till vår server. Om webbläsaren godkänner cookien lagras den i webbläsaren.

Oftast skickas en cookie till webbläsaren när användaren besöker en sida som visar annonser från Google Marketing Platforms annonseringsprodukter och Google Ad Manager. Sidor med annonser från Google Marketing Platforms annonseringsprodukter eller Google Ad Manager innehåller annonstaggar som instruerar webbläsarna att begära annonsinnehåll från våra servrar. När servern levererar annonsinnehållet, skickar den även en cookie. Men en sida behöver inte visa annonser från Google Marketing Platforms annonseringsprodukter eller Google Ad Manager för att detta ska ske. Den behöver bara innehålla annonser från Google Marketing Platforms annonseringsprodukter eller Google Ad Manager, som lika gärna kan aktivera en klickspårningsfunktion eller exponeringspixel i stället.

Informera användarna om cookies

Alla utgivare måste tydligt visa en integritetspolicy som informerar besökarna om att de använder cookies på webbplatsen. Alla utgivare måste dessutom följa gällande lagar kring insamling av information från webbplatsbesökarna.

Tredjeparts- och förstapartscookies

Cookies kategoriseras som tredjeparts- eller förstapartscookies beroende på om de är kopplade till domänen för den webbplats som användaren besöker eller inte. Tredjepartscookies är kopplade till en annan domän än den webbplats som användaren besöker. De tredjepartscookies som används i annonssyfte av Google Marketing Platforms annonseringsprodukter och Google Ad Manager kan vara kopplade till doubleclick.net eller landsspecifika Google-domäner som google.com. Den aktuella cookiens namn eller innehåll påverkas inte. Skillnaden mellan tredjepartscookies och förstapartscookies handlar bara om vilken domän webbläsaren pekas till. Exakt samma slags cookie kan skickas i båda fallen.