Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Åsidosätta ett automatiskt inställt bud eller en automatiskt angiven budget under 24 timmar

Gäller portföljbudstrategier och budgetbudstrategier i Search Ads 360
Obs! Bud kan endast justeras för budstrategier under dagen i de budstrategityper som stöds. Budgetar kan åsidosättas för budstrategier både under dagen och vid auktionstillfället.

I vissa fall kanske du inte vill vänta på att optimeringssystemet i Search Ads 360 ska gå igenom processerna för att uppdatera vissa högsta CPC eller kampanjbudgetar. Du kan till exempel på grund av en plötslig förändring i företagsmiljön behöva en mer aggressiv budstrategi för ett visst sökord under 24 timmar. Därför kan du vilja höja högsta CPC manuellt för att få högre bud och uppnå ett önskat resultat.

När du tillämpar en Search Ads 360-budstrategi på ett objekt som det går att lägga bud på övervakar budstrategin och ändrar eventuellt det högsta belopp som du är villig att betala per klick för objektet som det går att lägga bud på. Observera att du oftast betalar mindre än högsta CPC. Auktionen innebär att du aldrig betalar mer än just vad som krävs för att bjuda över nästa annonsör.

Med en budgetbudstrategi (endast tillgänglig i en resultatplan) justeras dina kampanjbudgetar och bud så att du når ditt utgiftsmål.

Du kan åsidosätta det högsta CPC (endast under dagen) eller budget (budgivning vid auktion eller under dagen) som en budstrategi eller budget som en strategi har angett för ett eller flera objekt eller kampanjbudgetar som det går att lägga bud på. Det gör att du kan ändra bud och budgetar för dina konkurrenskraftiga och värdefulla objekt eller kampanjer som det går att lägga bud på. När du manuellt åsidosätter en högsta CPC eller budget bibehålls det nya värdet för högsta CPC eller budget i 24 timmar. Budgivningssystemet i Search Ads 360 uppdaterar inte högsta CPC eller budget under den här tiden. Efter 24 timmar återupptar Search Ads 360 optimeringen av dina bud för att nå målen för budstrategin eller budgetbudstrategin, med det manuellt angivna värdet för högsta CPC eller daglig kampanjbudget som utgångspunkt.

• Om du ändrar standard-CPC eller högsta CPC på annonsgruppsnivå åsidosätts inte budstrategin om högsta CPC-bud för sökord har angetts. Högsta CPC anges inte för annonsgrupper.
  • Om du ändrar budstrategin i ett kundkonto som synkroniseras med Search Ads 360 åsidosätts inte budstrategin. Budstrategin fortsätter att optimera bud även om buden uppdateras i Search Ads 360.
  • Du kan se historiken för åsidosättningar av budstrategin och andra ändringar av budstrategin under dagen i rapporten Ändringshistorik. Läs om hur du ser din kontohistorik

Obs! Vi rekommenderar inte att du anger bud eller budget manuellt när en bud- eller budgetstrategi hanterar utgifter i en plan.

Åsidosättningar gäller endast bud och budgetar. Åsidosättningar gäller inte budjusteringar för enhet, plats och remarketing (målgrupp).

Bud- och budgetstrategier och kampanjtyper som har stöd för åsidosättningar under 24 timmar

Bud- och budgetstrategier i Search Ads 360 som kan åsidosättas i 24 timmar

Kampanjtyp

Mål-CPA

Tillämpas på alla Search Ads 360-budstrategier för data under dagen

• Sök (inkluderar dynamiska sökannonser)
  • Shopping

Mål-ROAS

Gäller alla Search Ads 360-budstrategier för budgivning under dagen:

• Sök (inkluderar dynamiska sökannonser)
  • Shopping

Målexponeringsandel

• Microsoft Advertising
    • Sök (inkluderar dynamiska sökannonser)
    • Shopping
  • Yahoo! JAPAN Ads
    • Sök (inkluderar dynamiska sökannonser)

Stöds inte för Google Ads-kampanjer

Budgetbudstrategier i Search Ads 360

Budgetbudstrategi: Maximera konverteringar

Gäller alla Search Ads 360-budstrategier för budgivning under dagen:

• Sök (inkluderar dynamiska sökannonser)

Shopping

Budgetbudstrategi: Maximera konverteringsvärde

Gäller alla Search Ads 360-budstrategier för budgivning under dagen:

• Sök (inkluderar dynamiska sökannonser)

Shopping

Budgetbudstrategi: Maximera klick

Gäller Microsoft Advertising, Yahoo! JAPAN Ads och Baidu

• Sök  (inkluderar dynamiska sökannonser)
  • Shopping

Stöds inte för Google Ads-kampanjer

Du kan inte åsidosätta det automatiska budgivningssystemet om Google Ads-budgivning vid auktion har aktiverats i en bud- eller budgetbudstrategi i Search Ads 360.

Budstrategierna Maximera klick i Google Ads, Maximera konverteringar i Google Ads och Maximera konverteringsvärde i Google Ads har inte stöd för åsidosättningar under 24 timmar.

Relaterad länk