Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Skapa mallar för anpassade dimensioner

Med mallar för anpassade dimensioner kan du koppla flödesdata till en anpassad dimension och på så sätt hålla datan för den anpassade dimensionen aktuell med annonsutrymmet.

Om ditt företag till exempel är ett flygbolag kan du ha anpassade dimensioner för origin_city och destination_city för varje rutt tillsammans med den sekundära dimensionen airport för varje ort. När din flödesdata ändras kan du automatiskt uppdatera värden på sekundära dimensioner som är kopplade till dina anpassade dimensioner (till exempel flygplatskoden för en ort) och eventuella mallgenererade objekt som kampanjer och annonsgrupper som baseras på dessa anpassade dimensioner. Uppdateringar görs vid varje utvärdering av mallen.

Mallar för anpassade dimensioner tar även hänsyn till dynamiska värden, till exempel antalet platser kvar på ett flyg. Då kan du automatiskt modifiera kampanjrelaterade enheter, som att ändra biljettpriset du annonserar om baserat på antalet tillgängliga platser, eller sluta visa annonser när det inte finns några platser kvar.

Planer och mallar för företagsinformation migreras inte till nya Search Ads 360. Läs mer

Skapa en mall för anpassade dimensioner

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till relevant underordnat förvaltarkonto.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar .
  4. Klicka på Mallar.
  5. Klicka på på sidan Mallar.
  6. Klicka på + Mall för anpassade dimensioner.
  7. Följ anvisningarna i avsnitten nedan. Börja med Förberedande fas för kampanjmall.
    Klicka på Fortsätt för att slutföra varje fas och fortsätta till nästa.

Flödestabellen Flights

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om varje fas i flödet för att skapa mallar bland annat inställningarna under de olika faserna och exempel på dynamiskt innehåll.

Exempelformlerna i tabellerna nedan presenteras på samma sätt som du anger dem i formelredigeraren. Om du manuellt anger formler som stöds av menyerna Kolumner och Funktioner måste du skriva dem inom citattecken (till exempel f:"Brand").

Förberedande fas för mall för anpassade dimensioner

Fas Panel Inställningar och beskrivningar
Förberedande fas Ny mall för anpassade dimensioner
  • Välj den anpassade dimension som ligger till grund för mallen.
  • Välj datakällan (till exempel ett Google Merchant Center-flöde).
  • Lägg till valfria flödesfilter.

Fas 1: Inställningar för mall för anpassade dimensioner

Fas Panel Inställningar och beskrivningar

Fas 1
Mallinställningar

Mallnamn

• Obligatoriskt
  • Måste vara unikt på underordnat förvaltarkontonivå
  • Ge kampanjmallen ett namn.

Fas 2: Kampanjinställningar

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 2 Inställningar för anpassade dimensioner

Värdematchning

• Krävs
  • Unikt i kundkontot
  • Kan vara dynamiskt
Alla kontotyper

Ange ett textvärde eller en formel.

Lägg till text eller en formel för att mappa källan till värden på den anpassade dimension du valde under den förberedande fasen. Värdena för anpassade dimensioner uppdateras under dagen varje gång Search Ads 360 utvärderar mallen. Kampanjenheter som baseras på dessa värden för den anpassade dimensionen uppdateras också.

Exempel
f:"productID"

Uppdatering av sekundär dimension

• Kan vara dynamiskt

Välj en eller flera sekundära dimensioner och ange en text eller ett dynamiskt värde för var och en.

Exempel

Använd exempelkolumnerna i flödestabellen Flights ovan:

Om den sekundära dimensionen är tillgänglighet kan du använda det dynamiska värdet f:"seats_left".

Om din flödestabell till exempel innehåller data för hotell kan du ha en sekundär dimension som ”availability%” och värdet beräknas dynamiskt utifrån andra flödeskolumner som ”availability” (antal osålda rum) och ”capacity” (totalt antal rum på hotellet), till exempel:

Sekundär dimension: availability%

Dynamiskt värde: (f:"availability" / f:"capacity") × 100