Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Vanliga frågor om dataaktualitet och historik för rapporter

Dataaktualitet

Hur aktuell är rapportdatan i nya Search Ads 360?

I nya Search Ads 360 uppdateras rapportdatan vanligtvis enligt följande schema:

• För data som samlas in från annonseringsplattformar beror den förväntade dataaktualiteten på plattformen:
    • Google Ads-data uppdateras efter mindre än två timmar.
    • Annan data från annonseringsplattformar (inklusive Baidu, Microsoft Advertising och Yahoo! JAPAN Ads) uppdateras varannan timme. Detta sker efter att annonseringsplattformen har sammanställt resultaten och redovisat data i sina respektive API:er.
  • Det kan ta upp till 48 timmar innan exponeringsandel och data om kvalitetsresultat för Microsoft Advertising uppdateras i nya Search Ads 360. Det innebär att diagram och tabeller för kvalitetsresultat inte omfattar data från de senaste två dagarna under tidsintervall som innefattar dagens datum. Tänk på att annonseringsplattformen har en inbyggd fördröjning vid insamling av data innan den kan laddas ned till Search Ads 360.
  • Floodlight-konverteringsdata uppdateras vanligtvis inom sex timmar (efter att du uppdaterar webbläsarfönstret eller byter sida).
    Observera att vissa anpassade kolumner kan kräva data från Floodlight-aktiviteter och annonseringsplattformarna. I dessa fall beror dataaktualiteten på typen av plattform. Den del i dina Floodlight-konverteringar som är över flera enheter blir tillgänglig i användargränssnittet nästa dag. Detta för att möjliggöra tillräcklig utvärdering av modellen.
  • Mätvärden från Google Analytics: Om du har länkat ditt underordnade förvaltarkonto till en webbegendom i Google Analytics behandlas data av Search Ads 360 inom sex timmar.
  • Offlinekonverteringar (inklusive Adobe Analytics-data) och fördröjda och redigerade konverteringar visas inom sex timmar.

Eftersom Search Ads 360 skalar Google Analytics konverteringsmätvärden för konverteringar som inte kan mätas direkt tar det vanligtvis mellan 24 och 48 timmar innan konverteringsdatan är helt komplett.

Budstrategiberäkningar tar hänsyn till fördröjningen vid konverteringsskalning när buden ska justeras.

Tänk på det här:

• Även om rapportdatan i nya Search Ads 360 är nästintill identisk med datan från annonseringsplattformen, kanske den inte stämmer exakt.
  • Vid stora volymer kan det variera hur aktuell rapportdatan i nya Search Ads 360 är.
  • Segmenterade rapporter kan vara lite mindre aktuella än osegmenterade rapporter. Det kan vanligtvis ta upp till 24 timmar innan geografisk områdesdata visas i rapporterna.

Hur snabbt blir rapportdata från nya Search Ads 360 tillgänglig i byggverktyget för rapporter i Campaign Manager 360?

Datan från nya Search Ads 360 har oftast uppdaterats i byggverktyget för rapporter i Campaign Manager 360 inom några minuter.

Datahistorik

Hur långt tillbaka kan jag rapportera om data i nya Search Ads 360?

Data från och med den 1 januari 2019 migrerades från tidigare Search Ads 360 till nya Search Ads 360.