Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Konfigurera mallar med anpassade kolumner

Använd anpassade kolumner för att skapa dynamiska mallelement. Du kan även konfigurera anpassade kolumner som det går att referera till på enskilda flödessidor. Anpassade kolumner sparar tid genom att du kan standardisera på kampanjstruktur, inriktning och annonsmaterial. Syntax- och funktionskraven och de matematiska operatorerna är gemensamma för båda de anpassade kolumntyperna.

Formler som definierar innehåll i den anpassade kolumnen kan innehålla anpassade kolumner som har skapats och sparats för flödet.

När en anpassad flödeskolumn har skapats visas den som en anpassad kolumn i tabellen Flöden. Välj anpassade flödeskolumner i upp till fem nivåer som referens i andra anpassade kolumner i ”bredd” i samma formel och i upp till sex nivåer på ”djupet”.

En formel för en anpassad kolumn kan referera till upp till fem andra anpassade kolumner i sin formel. Exempel:

FCC A1 = (FCC B1 + FCC C1 + FCC D1 + FCC E1 + FCC G1)

Det går inte att hänvisa till fler anpassade kolumner i formeln för FCC A1

I följande exempel förklaras anpassade flödeskolumnen ”nesting” i en enkel ”hierarki” som är sex nivåer djup:

1. Den anpassade flödeskolumnen FCC A skapas.
  2. FCC B skapas och hänvisar till FCC A.
  3. FCC C skapas och hänvisar till FCC B.
  4. FCC D skapas och hänvisar till FCC C.
  5. FCC E skapas och hänvisar till FCC D.
  6. FCC F skapas och hänvisar till FCC E.
  7. FCC G skapas och hänvisar till FCC F.
  8. <slut på FCC-kapsling>.

Begränsningen används dock också när formler i anpassade kolumner innehåller flera referenser till andra anpassade kolumner. Exempel:

1. FCC A1 = (FCC B1 + FCC C1 + FCC D1)
  2. FCC B1 = (FCC B2 + FCC C2 + FCC D2)
  3. FCC B2 =(FCC F1 + FCC F2 + FCC F3 + FCC F4)

Här refererar FCC A1 till FCC B1 som refererar till FCC B2

FCC B2 kan bara hänvisa till de fyra kolumner som visas, vilket ger ett djup på sex och inte mer.

Konfigurera anpassade kolumner i flöden

Visa flöden genom att navigera till Verktyg och inställningar  > Mallar > Flöden och klicka på flödet med hyperlänken. Skapa anpassade kolumner på sidan för det enskilda flödet som är kopplat till mallen. Dessa anpassade flödeskolumner kan återanvändas.

Konfigurera anpassade kolumner i mallar

Skapa anpassade kolumner i mallarna. Visa sparade anpassade flödeskolumner i en popup-dialogruta för formler eller manuellt med hjälp av särskild syntax när du konfigurerar valda dynamiska mallelement. Anpassade kolumner kan för närvarande inte återanvändas, men det kommer att vara möjligt i en framtida version.

Syntax

Följande exempelformel demonstrerar grundläggande syntaxregler:

f:”Price_usd” & ” USD”

där ”Price_usd” är namnet på flödeskolumnen med priserna.

Följ de här konventionerna när du konfigurerar formler för anpassade kolumner:

• Använd symbolen & (et-tecknet) för att koppla samman formelelement för anpassade kolumner.
  • Omge statisk text med citattecken, ” ”. Om du vill ha ett mellanslag i det genererade innehållet ska du ta med ett sådant inom citattecknen.
  • Använd vanlig matematisk notation för operatorer.
  • Tillämpa syntaxen för att referera till andra element enligt följande tabell:
Kolumnelement Prefix Exempelformat Sekundär information på menyn
Standardkolumner Inte tillämpligt Inte tillämpligt (till exempel Klick) Inte tillämpligt
Anpassade kolumner c: c:"kolumnnamn" Inte tillämpligt
Flödeskolumner f: f:"kolumnnamn" Inte tillämpligt
Funktioner Inte tillämpligt   Beskriver funktionen under det angivna alternativet. Till exempel ”konverterar [värde] till tal”.

Operatorer

Följande tabell beskriver de matematiska standardoperatorer som går att använda i formler i anpassade kolumner.

Obs! Till skillnad från statisk text ska du inte omge dessa operatorer med citattecken. Vissa operatorer (till exempel >=) är en kombination av två tecken.

Operator Beskrivning Resultattyp
+ Addera (plus) Tal
- Subtrahera (minus) Tal
* Multiplicera Tal
/ Dividera Tal
> Mindre än Sant/falskt
< Större än Sant/falskt
<= Mindre än eller lika med Sant/falskt
>= Större än eller lika med Sant/falskt
= Lika med Sant/falskt
!= Inte lika med Sant/falskt