Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Templates instellen met aangepaste kolommen

Gebruik aangepaste kolommen om dynamische template-elementen te maken. U kunt ook aangepaste kolommen instellen waarnaar op afzonderlijke feedpagina's kan worden verwezen. Met aangepaste kolommen bespaart u tijd door standaardisatie van de campagnestructuur, targeting en advertentiemateriaal toe te passen. De vereisten voor Syntaxis en Functies en de wiskundige Operatoren gelden voor beide typen aangepaste kolommen.

Formules die de content van de aangepaste kolommen definiëren, kunnen alle aangepaste kolommen omvatten die voor de feed zijn gemaakt en opgeslagen.

Nadat er een aangepaste feedkolom is gemaakt, is deze te zien als aangepaste kolom in de tabel Feeds. Selecteer de aangepaste feedkolommen waarnaar u in andere aangepaste kolommen wilt verwijzen. In één formule kunt u maximaal 5 niveaus van "width" en maximaal 6 niveaus van "depth" opgeven.

Eén formule voor aangepaste kolommen kan maximaal 5 verwijzingen naar andere aangepaste kolommen bevatten. Voorbeeld:

FCC A1 = (FCC B1 + FCC C1 + FCC D1 + FCC E1 + FCC G1)

In de formule van FCC A1 is het maximale aantal verwijzingen naar andere aangepaste kolommen opgenomen.

In het volgende voorbeeld wordt "nesting" van aangepaste feedkolommen in een eenvoudige "hierarchy" op 6 diepteniveaus uitgelegd:

1. De aangepaste feedkolom FCC A wordt gemaakt.
  2. FCC B wordt gemaakt en verwijst naar FCC A.
  3. FCC C wordt gemaakt en verwijst naar FCC B.
  4. FCC D wordt gemaakt en verwijst naar FCC C.
  5. FCC E wordt gemaakt en verwijst naar FCC D.
  6. FCC F wordt gemaakt en verwijst naar FCC E.
  7. FCC G wordt gemaakt en verwijst naar FCC F.
  8. <einde van het nesten van FCC>.

De beperking geldt ook als formules voor aangepaste kolommen meerdere verwijzingen naar andere aangepaste kolommen bevatten. Voorbeeld:

1. FCC A1 = (FCC B1 + FCC C1 + FCC D1)
  2. FCC B1 = (FCC B2 + FCC C2 + FCC D2)
  3. FCC B2 =(FCC F1 + FCC F2 + FCC F3 + FCC F4)

Hier verwijst FCC A1 naar FCC B1 die op zijn beurt verwijst naar FCC B2

FCC B2 kan alleen verwijzen naar de 4 getoonde kolommen, waarbij een diepte van niet meer dan 6 wordt gebruikt.

Aangepaste kolommen instellen in feeds

Als u feeds wilt bekijken, gaat u naar Tools en instellingen  > Templates > Feeds. Klik op de feednaam met de hyperlink. Maak aangepaste kolommen op de pagina voor de afzonderlijke feed die aan de template is toegevoegd. Deze aangepaste kolommen voor feeds zijn herbruikbaar.

Aangepaste kolommen instellen in templates

Maak aangepaste kolommen in uw templates. Verwijs naar opgeslagen aangepaste feedkolommen via een pop-upvenster voor formules of door handmatig een speciale syntaxis te gebruiken als u geselecteerde dynamische template-elementen instelt. Aangepaste templatekolommen zijn momenteel niet herbruikbaar. Deze functionaliteit wordt in een toekomstige release beschikbaar gemaakt.

Syntaxis

In de volgende voorbeeldformule ziet u de standaard syntaxisregels:

"$ " & f:"Price_usd"

Hierbij is "Price_usd" de naam van de feedkolom die de prijzen bevat.

Volg deze conventies als u formules voor aangepaste kolommen instelt:

• Gebruik het symbool & (ampersand) om formule-elementen van aangepaste kolommen met elkaar te verbinden.
  • Zet statische tekst tussen aanhalingstekens " ". Als u een spatie in de gemaakte content wilt opnemen, typt u een spatie tussen de aanhalingstekens.
  • Gebruik de standaard wiskundige notatie voor operatoren.
  • Pas de syntaxis toe om te verwijzen naar andere elementen, zoals in de volgende tabel te zien is:
Kolomelement Voorvoegsel Voorbeeldindeling Aanvullende informatie in menu
Standaardkolommen N.v.t. N.v.t. (bijvoorbeeld klikken) N.v.t.
Aangepaste kolommen c: c:"column name" N.v.t.
Feedkolommen f: f:"column name" N.v.t.
Functies N.v.t.   Beschrijft de functie onder de vermelde optie. Bijvoorbeeld: 'zet [waarde] om in een getal'.

Operatoren

In de volgende tabel staan de standaard wiskundige operatoren die kunnen worden gebruikt in formules in aangepaste kolommen.

Opmerking: In tegenstelling tot statische tekst mag u rond deze operatoren geen aanhalingstekens zetten. Bepaalde operatoren (zoals >=) zijn een combinatie van 2 tekens.

Operator Beschrijving Type resultaat
+ Optellen (Plus) Getal
- Aftrekken (Minus) Getal
* Vermenigvuldigen Getal
/ Delen Getal
> Kleiner dan Waar/onwaar
< Groter dan Waar/onwaar
<= Kleiner dan of gelijk aan Waar/onwaar
>= Groter dan of gelijk aan Waar/onwaar
= Gelijk aan Waar/onwaar
!= Niet gelijk aan Waar/onwaar