Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Verschillen met betrekking tot rapportage in de nieuwe versie van Search Ads 360

Updates met betrekking tot rapportage in de nieuwe versie van Search Ads 360

Rapportage en attributie zijn geüpdatet in de nieuwe versie van Search Ads 360 voor de grootste nauwkeurigheid en consistentie tot nu toe. Voor een soepele overstap krijgt de nieuwe versie van Search Ads 360 voortdurend:

• updates met eerdere gegevens, zodat u nieuwe versies van eerdere prestatierapporten kunt maken,
  • updates voor rapportage- en attributieworkflows voor een meer intuïtieve werking.

De nieuwe Search Ads 360 Reporting API (bèta) is nu beschikbaar en biedt u meer flexibiliteit om aangepaste rapporten te maken en de gegevens te integreren in uw rapportage-apps en -processen. Meer informatie over het gebruik van de Search Ads 360 Reporting API

Als u uw campagnes controleert in de nieuwe versie van Search Ads 360, kunnen de cijfers er anders uitzien. Hoewel veel verschillen vanwege algemene systeemupdates zijn, zijn hier enkele specifieke updates voor de rapportage:

Verbeterde workflows

De vorige versie van Search Ads 360 De nieuwe versie van Search Ads 360 Voordeel van de update
Placeholder-zoekwoorden Gebruikte placeholder-zoekwoorden om niet-ondersteunde entiteiten bij te houden. Voor entiteiten die gesynchroniseerd en zichtbaar zijn in de nieuwe versie van Search Ads 360, werken oplossingen voor het bijhouden van placeholder-zoekwoorden niet meer omdat er conversies worden gerapporteerd voor de beoogde campagnes en advertentieplatforms. Placeholder-zoekwoorden zijn niet nodig in deze situatie. Verwijdert een tijdelijke oplossing in gevallen waarin de entiteit wordt gesynchroniseerd met de nieuwe versie van Search Ads 360.

Belangrijk: Placeholder-zoekwoorden hebben beperkingen die van toepassing zijn op zowel de vorige als de nieuwe versie van Search Ads 360. Voorbeeld: interacties niet op basis van klikken om te converteren, zoals een YouTube-advertentie bekijken, genereren geen conversies van placeholder-zoekwoorden.

Verbeterde meting

De vorige versie van Search Ads 360 De nieuwe versie van Search Ads 360 Voordeel van de update
Rapportage over conversies Op basis van het tijdstip van de conversie. Op basis van het tijdstip van de klik. Meer ondersteunde opties. De oude standaard is nog steeds beschikbaar via aangepaste kolommen.
Conversies via verschillende apparaten Opgenomen door een vakje aan te vinken. Standaard opgenomen. Betere algemene conversierapportage.
Tijdzones Floodlight-conversies volgen de tijdzones van Campaign Manager 360 (soms anders dan klantaccounts).

Floodlight-conversies volgen de tijdzone van het engine-account waaraan ze zijn toegeschreven.

Tijdzones zijn consistenter en intuïtiever.

Opmerking: De valutaconversie kan verschillen (tussen de vorige en nieuwe versie Search Ads 360) met wijzigingen in de tijdzones.

Spamidentificatie Er kunnen minder spamklikken uit de rapportage worden verwijderd. Er kunnen meer spamklikken uit de rapportage worden verwijderd. De rapportage is nauwkeuriger.
Onderbroken en verwijderde engines Kunnen worden gerapporteerd. Niet gerapporteerd. De rapportage is nauwkeuriger.
Nul vertoningen (alleen Yahoo! JAPAN Ads) Niet gerapporteerd in Search Ads 360. Alleen gerapporteerd in engine-apps. Weggefilterd uit Search Ads 360. Geen rapport over engine-apps. De rapportage is nauwkeuriger. Kan de resultaten voor engine-apps beïnvloeden.

Verbeterde winkelwagenconversies

In de nieuwe versie van Search Ads 360 vervangen conversies met winkelwagengegevens de rapporten met aankoopdetails.

De vorige versie van Search Ads 360 De nieuwe versie van Search Ads 360 Voordeel van de update
Google Merchant Center-gegevens Gebaseerd op actuele Google Merchant Center-gegevens. Gebaseerd op Google Merchant Center-gegevens op het tijdstip van de conversie. De rapportage is nauwkeuriger.
Winkelwagengegevens Rapporteert minder itemeigenschappen. Rapporteert meer itemeigenschappen, zoals kleur, materiaal en andere. Biedt uitgebreidere gegevens.
Niet-geïdentificeerde items Rapporteert over biedbare conversies en items die momenteel in de Google Merchant Center-feed staan. Rapporteert over niet-biedbare conversies en items die zijn verwijderd uit de Google Merchant Center-feed. Rapportage over de conversies en items met de hoogste waarde.

Support is beschikbaar

Ga naar Help > Hulp vragen > Contact als een rapportageprobleem niet is opgelost door updates van de nieuwe versie van Search Ads 360. Meer informatie over hoe u feedback kunt geven