Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Ge feedback om en produkt

Hjälp oss att utveckla bättre produkter genom att ge feedback på dina produktupplevelser. Våra team använder din feedback för att skapa bättre lösningar för alla kunder. Ju mer feedback vi får, desto bättre uppfyller vår produkt dina behov.

Skicka in feedback via produkten

Om du stöter på en funktion eller ett arbetsflöde som du vill ge omedelbar feedback om kan du skicka in den direkt till våra produktteam så här:

1. Logga in på ditt produktkonto.
  2. Klicka på Hjälp  högst upp på sidan.
  3. Klicka på Ge feedback.
  4. Ge en detaljerad beskrivning av din feedback och bifoga en skärmbild (valfritt).
  5. Klicka på Skicka.

Delta i undersökningar av användarupplevelser (UX)

Vårt team som arbetar med användarupplevelser (UXR) letar regelbundet efter kunder som vill berätta om sina erfarenheter av våra produkter och för att testa nya potentiella funktioner innan de lanseras.

Om du vill ha inbjudningar till UX-forskning

1. Uppdatera dina kommunikationsinställningar för Feedback och testning i användarinställningarna på Google Marketing Platform.
  2. Om din e-postadress inte är direkt kopplad till ett produktkonto kan du fylla i den här korta enkäten för att hjälpa oss att matcha dig med en relevant undersökning.

Få belöningar! När du har deltagit i en intervju eller undersökningsaktivitet för UX får du en liten gåva som tack, till exempel ett presentkort eller ett bidrag till din favoritorganisation. Du får alltid veta vad belöningen är innan du bestämmer dig för om du vill delta.

Vad är UX-forskning och varför är det viktigt?

UX-forskningen skapar bättre produkter. UX-forskning är en systematisk metod som syftar till att överbrygga klyftan mellan vad kunderna behöver och vad produkten erbjuder. Forskare tar sig tid att lära känna personerna som använder deras produkter och använder sedan denna kunskap för att utveckla och underlätta produktutvecklingen.

UX-forskare har ett nära samarbete med sina produktteam och UX-designpartner för att skapa upplevelser som är användbara och uppmuntrande.

Vilka typer av undersökningar blir jag inbjuden till?

Vårt team använder sig av en mängd olika undersökningsmetoder för att få feedback från kunderna. Här är de vanligaste metoderna som används:

• Användbarhetsundersökning på distans
    I dessa undersökningar samlar vi in din feedback via ett videomöte med en forskare eller en webbplats där du kan testa något på egen hand. Du kan sitta nästan var som helst i världen, men du måste ha en internetanslutning med hög hastighet.
  • Erfarenhetsbaserad undersökning (även kallad dagboksstudier)
    Dessa undersökningar kräver en viss aktivitet varje dag i flera dagar eller veckor. Våra forskare ber dig svara på frågor eller skriva ner dina erfarenheter av att använda en viss produkt. Allt görs via din mobil, surfplatta eller laptop.
  • Enkäter
    För dessa undersökningar skickar vi ett enkätformulär som du kan fylla i. Observera att vi inte brukar ge något i gåva till den som deltar i en enkätundersökning.

Hur lång tid tar det?

I användbarhetsundersökningar tillbringar du vanligtvis mellan 60 och 90 minuter med en Google-forskare. Detta sker oftast under vanlig arbetstid (måndag–fredag, 9–18). De flesta undersökningar tar mindre än tio minuter att besvara, men vi kan skicka större enkäter några gånger om året för att mäta den totala nöjdheten.

Hur snart och hur ofta kontaktar du mig?

Vi kan inte garantera att vi bjuder in dig till att delta i en undersökning. Även om vi bjuder in dig kan det hända att det inte sker omedelbart. Till exempel kanske vi inte har någon matchning för dig just nu, men vi kan kontakta dig om nio månader när vi lanserar en ny undersökning som verkar passa dig. Vi gör vårt bästa för att matcha dig med de mest relevanta undersökningarna för ditt konto utifrån de funktioner som du använder (eller inte använder) och inte överösa dig med inbjudningar.

Skickar ni skräppost eller säljer vidare mina uppgifter till andra företag om jag anmäler mig?

Nej, all information som tillhandahålls är konfidentiell i enlighet med Googles integritetspolicy. Vi (eller en tredje part som arbetar för oss och i enlighet med vår integritetspolicy) kontaktar dig endast om vi vill bjuda in dig att delta i en undersökning.