Spreadsheets weergeven, bewerken en opmaken met Quicksheet

Quickoffice is niet langer beschikbaar als download.Als je Microsoft® Office-bestanden wilt bewerken op je Android-telefoon of -tablet, installeer je de nieuwste versie van de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit Google Play. Gebruik je een iPhone of iPad, installeer dan de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit de App Store. Meer informatie over hoe je Office-bestanden bewerkt in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Quicksheet is een onderdeel van Quickoffice waarmee u spreadsheets kunt bewerken. U heeft tal van mogelijkheden om met spreadsheets te werken in Quickoffice. We beschrijven nu de basisfuncties zodat u aan de slag kunt gaan:

Deelvensters vastzetten in een spreadsheet

Door rijen of kolommen vast te zetten in een spreadsheet, zorgt u ervoor dat ze zichtbaar zijn terwijl u door de rest van uw spreadsheet navigeert.

• Raak het overloopmenu aan in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Deelvensters vastzetten.
  • Raak Vastzetten aan om deelvensters boven of links van uw momenteel geselecteerde cellen vast te zetten. U kunt ook Bovenste rij en Eerste kolom kiezen om respectievelijk de bovenste rij en de eerste kolom vast te zetten.
  • Wanneer u de deelvensters weer wilt losmaken, raakt u Losmaken aan in het overloopmenu.

Als u Quickoffice versie 6.2.4 gebruikt op een Android-apparaat, selecteert u Vastzetten in het overloopmenu om te kiezen welke deelvensters u wilt vastzetten of losmaken.

Tip: op een Android-apparaat kunt u de eerste rij of kolom vastzetten met het menu 'Deelvensters vastzetten' wanneer een willekeurige cel is geselecteerd.

Gegevens en formules invoeren in cellen

Wanneer u het pictogram Formulex) aanraakt, wordt er net als in Excel een dialoogvenster weergegeven. In dit dialoogvenster kunt u door de volledige lijst met ondersteunde functies bladeren en korte beschrijvingen weergeven. Nadat u een functie heeft gekozen, kunt u een cel aanraken om een verwijzing naar de cel toe te voegen aan uw formule. Raak het groene vinkje aan om de formule te accepteren.

Spreadsheets opmaken

U heeft tal van mogelijkheden om een spreadsheet op te maken in Quicksheet. Raak het pictogram 'Opmaak' aan om het lettertype, de uitlijning, de randen, de celkleur en veel meer te wijzigen. Raak het pictogram opnieuw aan als u het dialoogvenster wilt sluiten. U kunt het geselecteerde celbereik wijzigen en door uw document navigeren wanneer de werkset 'Opmaak' is geopend.

Aanvullende bronnen
Ondervindt u moeilijkheden bij het vinden van een pictogram of knop in Quickoffice? Bekijk ons overzicht met Quickoffice-pictogrammen.
Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Vraag de community om hulp in het Quickoffice-forum.