Documenten voorlezen met Android Tekst naar spraak

Quickoffice is niet langer beschikbaar als download.Als je Microsoft® Office-bestanden wilt bewerken op je Android-telefoon of -tablet, installeer je de nieuwste versie van de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit Google Play. Gebruik je een iPhone of iPad, installeer dan de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit de App Store. Meer informatie over hoe je Office-bestanden bewerkt in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

U kunt tekst laten voorlezen met 'Tekst naar spraak' in Quickword.

Als u 'Tekst naar spraak' wilt activeren, selecteert u eerst het woord of het fragment dat u wilt laten voorlezen. Als geen tekst is geselecteerd, wordt voorgelezen vanaf het begin van uw document.

1. Sleep de selectiepunaises om de gewenste tekst te markeren.
  2. Raak het pictogram Tekst naar spraak aan om het voorlezen te starten.

Opmerking: in bepaalde situaties wordt u mogelijk gevraagd om een gratis taalpakket te downloaden en te installeren vanaf Google Play om 'Tekst naar spraak' in te schakelen.

U kunt ook tekst in uw documenten invoegen met 'Spraak naar tekst':

Als u 'Spraak naar tekst' wilt inschakelen, raakt u een locatie in het document aan waar u de nieuwe tekst wilt invoegen.

1. Raak het pictogram Microfoon aan op het toetsenbord.
  2. Volg de instructies in het dialoogvenster.
  3. Spreek duidelijk in de microfoon van uw apparaat.

Wanneer u klaar bent, wordt de nieuwe tekst toegevoegd aan uw document.

Aanvullende bronnen
Ondervindt u moeilijkheden bij het vinden van een pictogram of knop in Quickoffice? Bekijk ons overzicht met Quickoffice-pictogrammen.
Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Vraag de community om hulp in het Quickoffice-forum.