Ordliste

Ofte benyttede politiktermer

Nedenfor kan du se ofte benyttede politiktermer, og hvad de betyder. Filtrér tabellen ved brug af et eller flere søgeord for at finde rapporteringstermer.

Bemærk! Nogle politikker definerer muligvis politiktermer anderledes end denne ordliste. Hvis en politikterm er defineret anderledes, vil det være angivet på den specifikke politikside. Hvis der er en uoverensstemmelse mellem definitionen i denne ordliste og den specifikke politikside, vil politiksiden have forrang.
TermBetydning
IndholdAlt, der præsenteres for brugerne af udgiveren, herunder udgivergenereret indhold, syndikeret indhold, brugergenereret indhold, organiske søgeresultater, annoncer og links til andre websites eller apps.
SkærmDen overflade, hvor en bruger interagerer med indhold, herunder, men ikke begrænset til, websider og appskærme.
annoncer(Uden modifikatoren "Google") Enhver annoncering, uanset om den vises af Google-platforme eller ej.
DisplayDen del af skærmen, som brugeren interagerer med på et bestemt tidspunkt, og som er synligt for brugeren. På websites er dette den del af websiden, der er synlig, og i mobilapps er dette den del af mobilappen, der er synlig, og som er det område, hvor man kan rulle mest.
Google Ads("Ads" med stort bogstav) refererer specifikt til annoncering, der leveres af Google Ads-produktet
Annoncer leveret af Google("annoncer" med små bogstaver) refererer til annoncer, der vises af Google-platforme, herunder DV360, Authorized Buyers og DCM360.
Indhold med ringe værdiUforståeligt indhold, der ikke har nogen værdi for brugeren (f.eks. fyldtekst eller "ipsum lorem-tekst").
PersonoplysningerIndeholder personhenførbare oplysninger samt oplysninger pr. bruger, som f.eks. pseudonymiserede id'er
UdgiverindholdAlt, der præsenteres for brugere, som oprettes eller administreres af udgiveren, herunder materiale, der administreres af udgiveren på vegne af de oprindelige youtubere, herunder brugergenereret indhold, men ikke annoncer, websitenavigation og links til relateret indhold.
Instream"Instream" betyder en video- eller lydannonce, som afspilles i forbindelse med streaming af video- eller lydindhold, hvor afspilning af video- eller lydindholdet er hovedformålet med brugerens besøg, eller hvor brugeren udtrykkeligt har anmodet om det pågældende indhold.
Eksempel: En videoannonce, som afspilles før, under eller efter streaming af videoindhold, som brugeren har anmodet om.
Ledsagende indhold"Ledsagende indhold" betyder en videoannonce, som afspilles i forbindelse med streaming af videoindhold, der ledsager det primære indhold, som er målet for brugerens besøg, hvor afspilning af det ledsagende videoindhold ikke er hovedformålet med brugerens besøg, og hvor brugeren ikke udtrykkeligt har anmodet om det pågældende indhold. Placeringer til annoncer af typen "ledsagende indhold" skal indlæses i brødteksten på siden, og lyden skal som standard være slået fra.
Eksempel: En videoannonce, som afspilles før, under eller efter streaming af videoindhold, der afspilles med lyden slået fra og kun udgør en lille del af den primære side med redaktionelt indhold.
Mellemliggende annonce"Mellemliggende annonce" betyder en videoannonce, som afspilles uden samtidig streaming af andet videoindhold ved en overgang mellem forskellige typer indhold, hvor videoannoncen er det primære fokus på siden og udgør størstedelen af viewport.
Eksempel: En videoannonce, som afspilles uafhængigt af streaming af andet videoindhold, og som er placeret fuldt synlig ved et naturligt skillepunkt eller en naturlig overgang mellem forskellige typer indhold.
Selvstændig"Selvstændig" betyder en videoannonce, som afspilles uden samtidig streaming af andet videoindhold, hvor videoannoncen ikke er det primære fokus på siden.
Eksempel: En videoannonce, som afspilles uafhængigt af streaming af andet videoindhold, og som er placeret i et banner ved en artikelsides højre kant.