Standarder för Google-utgivare

Policyer för H5 Games Ads (beta)

Följande policyer är endast avsedda för utgivare som deltar i H5 Games och använder betaversionen av API:et för annonsplacering.

Helskärmsannonser

Helskärmsannonser kan placeras i H5 Games med hjälp av API:et för annonsplacering via funktionen adBreak(). De bör visas vid naturliga övergångar i flödet i en app, till exempel mellan aktiviteter eller under en paus mellan nivåer i ett spel. Dessa annonsplaceringar måste uppfylla följande krav:

Utgivare får inte använda helskärmsannonser:

• på ställen där annonsen kan förväxlas med normal användning av programmet eller värdsidan, till exempel:
    • annonser som visas innan en app eller värdsida har öppnats och där användaren kan tro att klick på annonsen är en del av startsekvensen för appen eller värdsidan
    • annonser som visas efter att appen eller värdsidan har stängts
  • som utlöses när en användare stänger en annan helskärmsannons
  • som visas oväntat medan en användare visar appen eller webbsidans innehåll
  • som utlöses efter varje användarinteraktion
  • som stör användaren under kontinuerligt spel och tät interaktion
  • som stör användarens navigering och interaktion.

Utgivare av H5 Games får endast använda helskärmsannonser:

• som visas mellan skärmarna i en app eller mellan innehållssidor
  • vid övergångar mellan en spelkatalog och enskilda spel
  • som skapats med hjälp av

Du hittar mer information om våra policyer och tips på hur du följer dem här:

Premierade annonser

Med premierade annonsenheter kan du belöna användarna med objekt i appen när de interagerar med videoannonser, spelbara annonser och enkäter. Dessa annonser får bara visas efter att användaren uttryckligen väljer att se dem. Det ger användaren kontroll över annonsupplevelsen.

Belöningarna från premierade annonser får inte ha ett värde utanför förhållandet mellan utgivaren och användaren. De får inte heller ha ett monetärt värde, vara säljbara eller kunna bytas mot varor eller tjänster.

Policyer för annonser som erbjuder premier

Dessa policyer gäller för deltagare i H5 Games som använder API:et för annonsplacering BETA, i alla situationer där annonser som erbjuder premier visas.

• Premietransaktionen från premierade annonser sker endast mellan utgivaren och användaren. Google kan varken bevilja eller verifiera premier.
  • Utgivare får inte be andra att klicka på deras annonser eller använda bedrägliga metoder för att få klick. Detta innefattar men är inte begränsat till:
    • att erbjuda ekonomisk ersättning till användare mot att de visar annonser eller gör sökningar
    • att utlova att samla in pengar till tredje part i utbyte mot sådan aktivitet
    • att placera bilder bredvid enskilda annonser.
  • Utgivare får inte uppmuntra användare att interagera med premierade annonser med fraser som indikerar att annonsinteraktionen hjälper utgivaren på ett direkt sätt, till exempel genom språkbruk som ”stöd oss” eller liknande.
  • Premierade annonser får inte placeras i användarflöden som erbjuder ersättning eller andra incitament som kan omvandlas till ekonomisk ersättning (inklusive presentkort, rabatter för fysiska varor eller tjänster och kryptovalutor).
  • Varje annons i premierade annonsutrymmen måste visas individuellt.
  • Premier som inte är tillgängliga: Utgivare som placerar annonser från Google i premierat annonsutrymme får inte
    • erbjuda en premie som inte kan lösas in
    • underlåta att leverera premien till användaren när denne har genomfört den begärda uppgiften.
  • Slumpmässiga premier: Utgivare som placerar annonser från Google i premierade annonsutrymmen kan erbjuda slumpmässiga premier, förutsatt att de upplyser användaren om hur stora chanserna är att få de olika premierna.
  • Krav på beskrivning av premie: Utgivare som placerar annonser från Google i premierade annonsutrymmen måste tydligt och korrekt informera om följande:
    • Vilken åtgärd som krävs (t.ex. Visa annonsen för att få 100 guldmynt eller Visa annonsen för att få ett Dräparsvärd).
      • Ikoner kan användas för att beskriva den åtgärd som krävs, men det måste tydligt framgå att det innefattar en annonsvisning, helst genom att ordet ”annons” används tillsammans med ikonen.
    • Vilken premie som delas ut i appen när åtgärden slutförs (t.ex. Visa annonsen för att få 100 guldmynt). Observera att premien måste kunna lösas ut från appen där den premierade annonsen är placerad.
      • Ikoner kan användas för att beskriva premien, förutsatt att betydelsen av ikonerna är tydliga för appanvändaren.

Specifika policyer för premierade annonsformat

Förutom de gemensamma policyerna för premierat annonsutrymme måste premierade annonser även följa policyerna för följande format:

• Premierade annonser får endast visas efter att användarna bekräftat att de vill visa dem. Dessutom måste de aktivt välja att visa varje enskild premierad annons. De kan inte välja att visa premierade annonser automatiskt.