Standarder för Google-utgivare

Översikt över policyer och begränsningar för Google-utgivare

Google arbetar för ett fritt och öppet internet genom att hjälpa utgivare att tjäna pengar på sitt innehåll och hjälpa annonsörer att nå potentiella kunder med användbara och relevanta produkter och tjänster. Ett sätt att upprätthålla tilliten till ekosystemet för annonser är att sätta gränser för vad vi gör det möjligt att tjäna pengar på och vilka beteenden vi tillåter hos utgivare och annonsörer.

Standarderna för Google-utgivare innefattar två områden: policyer för Google-utgivare och begränsningar för Google-utgivare.

Policyer för Google-utgivare

När du tjänar pengar på ditt innehåll med hjälp av Googles annonskod måste du följa policyerna nedan. Underlåtenhet att följa dessa policyer kan resultera i att Google blockerar annonser så att de inte visas i ditt innehåll eller stänger av eller avslutar ditt konto.

Policyerna för Google-utgivare är ordnade i följande kategorier:

Läs mer om vad som ingår i policyerna för Google-utgivare

Begränsningar för Google-utgivare

Begränsningar för Google-utgivare identifierar innehåll som är begränsat från att ta emot vissa annonseringskällor. Om ditt innehåll märks som begränsat annonsutrymme blir färre annonseringskällor kvalificerade att lägga bud på det.

I vissa fall innebär detta att inga annonskällor lägger bud på ditt annonsutrymme och att inga annonser visas i ditt innehåll. Observera att annonser från Google Ads (tidigare AdWords) inte visas i innehåll som är märkt med dessa begränsningar. Du kan välja att generera intäkter från innehåll som omfattas av begränsningar för Google-utgivare, men sådant innehåll får troligen färre annonser än innehåll som inte omfattas av begränsningar.

Läs mer om vad som ingår i begränsningarna för Google-utgivare