Visualització de les dades d'un conjunt de dades

Visió general de la interfície

La interfície de visualització de Public Data Explorer té el format que es mostra al diagrama següent.

Exemple de gràfic de bombolles

Clau d'imatge

1. Tauler de dades
  2. Tauler "Compara per"
  3. Tauler de filtres
  4. Àrea del gràfic
  5. Botó de reproducció
  6. Selector del tipus de gràfic
  7. Opcions del gràfic
  8. Botó Enllaç

Creació de gràfics

Per crear un gràfic, seguiu els passos descrits a continuació:

(1) Seleccioneu un tipus de gràfic amb el selector de tipus de gràfic. Podeu triar entre quatre tipus de gràfic:

1. Gràfic lineal
  2. Gràfic de barres
  3. Cartograma
  4. Gràfic de bombolles

(2) Seleccioneu les estadístiques que voleu que es mostrin al gràfic fent clic als noms de les mètriques al tauler de dades. Si la visualització actual és un gràfic lineal, la mètrica que hàgiu seleccionat s'aplicarà a l'eix Y. En cas contrari, apareix un menú desplegable amb una llista de les característiques del gràfic (per exemple, l'eix Y, el color, la mida) en les que es pot aplicar aquesta mètrica. Tingueu en compte que una mateixa mètrica es pot aplicar a diverses característiques, si així ho voleu.

(3) Seleccioneu les entitats que voleu comparar fent clic a les caselles del tauler "Compara per". En molts conjunts de dades també podeu fer clic a la categoria de comparació actual (per exemple, "País") per comparar per una altra dimensió de conjunt de dades.

(4) Escolliu valors per filtrar dades seleccionant les entitats al tauler de filtres. Com les estadístiques que heu seleccionat abans, els valors de filtre també s'associen amb les característiques del gràfic a través d'un menú desplegable. Tingueu en compte que en alguns conjunts de dades no és necessari filtrar, llavors aquest tauler no apareix a la interfície.

(5) Feu clic al botó de reproducció (en un gràfic de barres, en un cartograma o en un gràfic de bombolles) per animar les barres o les bombolles en diferents moments; o, si ho preferiu, en un gràfic lineal, ajusteu l'interval de temps de l'eix X tot desplaçant les pestanyes per l'eix cronològic situat a sota del gràfic.

(6) Ja teniu la visualtizació a punt.

Funcions addicionals

Moveu les etiquetes de barres o bombolles fent clic i arrossegant-les a l'àrea del gràfic.

Obteniu dades d'un punt en el temps concret col·locant el cursor a sobre d'una línia, barra o bombolla a l'àrea del gràfic. En cas de ser un gràfic lineal, apareix una finestra emergent que conté els valors de la mètrica. Per als altres tipus de gràfic, les etiquetes apareixen en els eixos o en les llegendes que contenen els valors de la barra o bombolla escollides.

Marqueu o desmarqueu les entitats tot fent clic a determinades barres o bombolles del gràfic.

Ajusteu la visualització amb el menú de les opcions del gràfic. Això permet canviar a una escala logarítmica, amagar barres o bombolles que no estan seleccionades o mostrar rutes de bombolles, entre d'altres.

Guardeu un gràfic o inseriu-lo al vostre lloc web fent clic al botó Enllaç. Llegiu aquest article per obtenir més informació.