Sökning i alla datauppsättningar i Public Data Explorer

Public Data Explorer har nu stöd för sökning i alla offentliga datauppsättningar som produkten är värd för. Om du vill genomföra en sådan sökning går du till hemsidan för Public Data Explorer och anger sökfrågan i rutan högst upp. Observera att det fins två sorters resultat:

1. Datauppsättningar: En uppsättning statistik som har samlats ihop till en sammanhängande enhet av en enskild dataleverantör. Exempel omfattar "Population of the United States" (USA:s befolkning) som produceras av US Census Bureau och "World Development Indicators" (utvecklingsindikatorer för världen) som produceras av Världsbanken.
  2. Statistik: Enskilda statistikuppgifter, dvs. statistikuppgifter som är en del av större datauppsättningar. Exempel omfattar "befolkning", "arbetslöshetstal" och "BNP".

Som standard visas sökresultat i läget "statistik". Om du letar efter en datauppsättning kan du ändra läge genom att klicka på knappen "Datauppsättningar" på sidans vänstra sida.