Zoeken in alle gegevenssets in Public Data Explorer

In Public Data Explorer kunt u nu zoeken in alle openbare gegevenssets die in het product worden aangeboden. Hiervoor gaat u naar de startpagina van Public Data Explorer en geeft u uw zoekopdracht op in het vak bovenaan. Er zijn twee soorten zoekresultaten:

1. Gegevenssets: een set statistieken, samengevoegd in één coherente bundel van één gegevensleverancier. Voorbeelden hiervan zijn 'Bevolking van de Verenigde Staten', aangeleverd door het US Census Bureau, en 'Wereldontwikkelingsfactoren', aangeleverd door de Wereldbank.
  2. Statistieken: afzonderlijke statistieken die deel uitmaken van grotere gegevenssets. Voorbeelden hiervan zijn 'bevolking', 'werkloosheidspercentage' en 'BNP'.

Zoekresultaten worden standaard weergegeven in de modus 'statistieken'. Als u op zoek bent naar een gegevensset, kunt u naar een andere modus schakelen door te klikken op de knop 'Gegevenssets' links op de pagina.