Vad är Public Data Explorer?

Google Public Data Explorer gör det lätt att utforska, visualisera och kommunicera stora, allmänintressanta datauppsättningar. När animeringar visas i diagram och kartor över tid blir förändringar i världen lättare att förstå. Du behöver inte vara dataexpert för att navigera mellan olika vyer, göra egna jämförelser och dela dina upptäckter.

Studenter, journalister, policyförfattare och andra kan använda verktyget och visualisera offentliga data, skapa länkar till dem eller bädda in dem på sina egna webbsidor. Inbäddade diagram och länkar kan uppdateras automatiskt så att senast tillgängliga data alltid visas.

Public Data Explorer lanserades i mars 2010. Läs det här blogginlägget som presenterade produkten när den lanserades. Här finns mer bakgrundsinformation och ett historiskt perspektiv.