Wat is de Public Data Explorer?

Met de Google Public Data Explorer kunnen grote gegevenssets die van algemeen belang zijn, gemakkelijk worden verkend, gevisualiseerd en uitgewisseld. De diagrammen en kaarten geven animaties voor een bepaalde periode weer om een beter inzicht te geven in de veranderingen in de wereld. U hoeft geen gegevensexpert te zijn om te navigeren tussen verschillende weergaven, uw eigen vergelijkingen te maken en uw bevindingen te delen.

Studenten, journalisten, beleidsmakers en andere personen kunnen het hulpprogramma gebruiken om visualisaties van openbare gegevens te maken, te koppelen of in te sluiten in hun eigen webpagina's. Ingesloten diagrammen en links kunnen automatisch worden bijgewerkt, zodat u altijd de laatst beschikbare gegevens deelt.

De Public Data Explorer is in maart 2010 geïntroduceerd. Raadpleeg dit blogbericht, waarin het product voor het eerst werd aangekondigd, voor meer achtergrond en historisch perspectief.