Zoekresultaten aanpassen op basis van land of regio

Je engine voor Google Aangepast zoeken kan worden aangepast om voorrang te verlenen aan zoekresultaten uit een bepaald land of een specifieke regio. Resultaten uit andere landen of regio's kunnen nog steeds worden weergegeven, maar met een lagere ranking. Je kunt je zoekmachine ook zo instellen dat uitsluitend resultaten uit het geselecteerde land of de geselecteerde regio worden geretourneerd en alle andere resultaten worden weggefilterd.

Aanpassen op basis van land of regio

1. Selecteer de gewenste zoekmachine op de startpagina van Custom Search.
  2. Klik op Instellingen en vervolgens op het tabblad Basis.
  3. Selecteer in het gedeelte Regio je gewenste land of regio in de lijst.
  4. (Optioneel) Als je de zoekresultaten uitsluitend wilt beperken tot het geselecteerde gebied, zet je de beperkingsknop op AAN.