Promoties gebruiken om een pagina te benadrukken in zoekresultaten

Als u een nieuwe en belangrijke pagina op uw site heeft, wilt u dat wellicht laten weten aan uw gebruikers wanneer ze zoeken naar een relevant zoekwoord. Als u bijvoorbeeld een nieuwe functie op uw site introduceert, kunt u een promotie maken om deze onder de aandacht te brengen bij uw gebruikers.

Promoties in- of uitschakelen:

1. Selecteer in het configuratiescherm de zoekmachine die u wilt bewerken.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Zoekfuncties en vervolgens op Promoties.
  3. Klik op de schuifknop naast 'Promoties inschakelen' om promoties Aan of Uit te zetten.

Een promotie maken:

1. Selecteer in het configuratiescherm de zoekmachine die u wilt bewerken.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Zoekfuncties en vervolgens op Promoties.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Voer in Zoekopdrachten die promotie activeren een of meer zoekopdrachten in waarvoor u de promotie wilt weergeven.
  5. Vink het selectievakje Reguliere expressie aan als u promoties wilt activeren met een reguliere expressie. Bijvoorbeeld:
    • pizza \d{4,4} komt overeen met alle zoekopdrachten voor postcodegebieden van vier cijfers, bijvoorbeeld 'pizza 3512'.
    • mobiele\stelefoons? komt overeen met de zoekopdrachten 'mobiele telefoon' en 'mobiele telefoons'.
  6. Voer de promotietitel in bij Promotie: titel.
  7. Voer de URL in voor de pagina die u wilt promoten.
  8. Voer eventueel een promotiebeschrijving en een URL voor miniatuurafbeelding in.
  9. Zet 'Promoties inschakelen' op Aan.
  10. Eventueel kunt u een Begindatum en Einddatum instellen voor de promotie.
  11. Klik op OK.
U kunt $q in de URL of titel van de promotie gebruiken om de promotie aan te passen aan de zoekopdracht. Als uw promotietitel bijvoorbeeld is ingesteld op 'Postcodegebied opzoeken: $q', ziet een gebruiker die naar 2511 zoekt, de tekst 'Postcodegebied opzoeken: 2511'.