Indeksering av sider som skal inkluderes i søkeresultater

For at innholdet på nettstedet ditt skal tas med i resultatene til den tilpassede søkemotoren din, må det være med i Google-indeksen. Google-indeksen er omtrent som indeksen i et bibliotek, som lister opp informasjon om alle bøkene du kan låne på biblioteket. Men i stedet for bøker lister Google-indeksen opp alle nettsidene som Google har kjennskap til. Når Google besøker nettstedet ditt, finner vi nye og oppdaterte sider og oppdaterer Google-indeksen.

Hvis du vil se hvilke sider på nettstedet ditt som er med i Google-indeksen, kan du gjøre et Google-nettsøk etter «site:mittnettsted.no».

Du kan bruke Google Search Console til å sende inn indekseringsforespørsler hvis du vil ha flere sider inkludert i Google-indeksen. Disse forespørslene endrer indeksen for både Google- og CSE-søk. For at en CSE skal kunne gjenkjenne indekseringsforespørselen må nettstedet eller nettadressemønsteret være listet opp i «sider å søke på»-delen som du finner under Grunnleggende-fanen i konfigureringsdelen av CSE-konfigurasjonen. Det kan ta litt tid før gjennomsøkingen og indekseringen starter.

Finn ut hvordan du kan indeksere enkeltnettadresser eller nettadresser som det linkes til fra en side, med Google Search Console. Eventuelt kan du finne ut hvordan du oppretter og sender inn nettstedskart med Google Search Console.