Geavanceerde functies van Google Site Search

Met Google Site Search kunt u het uiterlijk en het gedrag van uw zoekmachine bepalen. Als u uw geavanceerde zoekbesturingselementen wilt beheren, klikt u in het configuratiescherm op de link Zoekfuncties en klikt u vervolgens op de tab Geavanceerd.

Zoekbesturingselement Details Ondersteunde waarden
Instellingen voor zoeken op internet
Verfijningsstijl De verfijningsstijl instellen als tabs of links. Als uw CSE gebruikmaakt van zowel zoeken op internet als zoeken naar afbeeldingen, gebruikt u de standaardconfiguratie. Links, Tabs
SafeSearch Filteren op inhoud voor volwassenen in de zoekresultaten. Uit, Gematigd, Streng
Browsegeschiedenis van zoekresultaten De gebruiker van de knop 'Vorige' of 'Terug' in de browser de mogelijkheid bieden om pagina's met eerdere zoekresultaten weer te geven. Inschakelen, Uitschakelen
Tekst voor geen resultaten De standaardtekst opgeven die u wilt weergeven wanneer geen resultaten overeenkomen met de zoekopdracht. Tekst
Linkdoel Het linkdoel instellen voor links die zijn ingesloten in zoekresultaten. leeg, huidig, frame_boven, server
Toevoeging aan zoekopdracht Extra queryparameters toevoegen aan de zoekopdracht. Zoekresultaten worden weergegeven met de logica 'OF'. Zoekterm die moet worden toegevoegd aan de query van de gebruiker.
Naam zoekopdrachtparameter Een tekenreeks waarmee de naam van de queryparameter wordt gedefinieerd in de resultaat-URL. Een tekenreeks om de query in de zoekopdracht te identificeren. Moet overeenkomen met de tekenreeks die mogelijk) wordt gebruikt in Google Analytics
Beperkingen voor zoeken op het web
Taal beperken Zoekresultaten beperken tot documenten die zijn geschreven in een specifieke taal. Ondersteunde talen
Land beperken Zoekresultaten beperken tot documenten die afkomstig zijn uit een bepaald land. Ondersteunde waarden voor landen
Meer resultaten voor een land Zoekresultaten optimaliseren waarvoor het land van oorsprong overeenkomt met de waarde van de parameter. Ondersteunde landen
Sorteren op Resultaten sorteren op basis van datum of andere gestructureerde inhoud. Deze configuratie moet overeenkomen met de configuratie die is ingesteld bij Configuratiescherm > Zoekfuncties > Geavanceerd > Resultaten sorteren.
Als Site Search Resultaten beperken tot pagina's van een specifieke site. URL van een site
Extra termen in zoekopdracht Zoekresultaten filteren met logische 'OF'. Termen in query om zoekresultaten te beperken met logische OF.
Filter Zoekresultaten automatisch filteren. Waar, Onwaar
Aantal resultaten Aantal resultaten dat per query van de gebruiker wordt geretourneerd. Geheel getal tussen 1 en 20
Beperkingen voor zoeken naar afbeeldingen
Veel beperkingen die beschikbaar zijn voor zoeken op internet zijn ook beschikbaar zoeken naar afbeeldingen. Zie 'Beperkingen voor zoeken op het web' voor beschikbare opties.
Aantal resultaten Aantal resultaten dat per query van de gebruiker wordt geretourneerd. Geheel getal tussen 1 en 20
Standaard afbeeldingen zoeken Standaard zoekresultaten weergeven voor zoeken naar afbeeldingen. Inschakelen, Uitschakelen