Getting started with Programmable Search Engine

Slik oppretter du en søkemotor

For å opprette en ny programmerbar søkemotor trenger du bare å gi søkemotoren et navn og velge hva du vil søke etter med den.

Trinn 1: Gi søkemotoren et navn

Skriv inn et navn for søkemotoren i feltet Navn på søkemotoren. Se retningslinjene for merkevarebygging nedenfor for å få tips om hvordan du velger navn til søkemotoren.

Trinn 2: Velg hva du vil søke etter i søkemotoren

Søkemotoren kan søke på to måter. Velg ett av disse alternativene:

• Søk på spesifikke nettsteder eller -sider. Skriv inn nettstedet eller sidene dine, og klikk på den blå «Legg til»-knappen for å legge til nettstedet ditt.
  • Søk på hele nettet.

Trinn 3: Velg søkeinnstillinger

Du kan velge spesifikke søkeinnstillinger:

• Slå på bildesøk for søkemotoren.
  • Slå på Sikkert søk for søkemotoren.

Trinn 4: Merk av i reCAPTCHA-avmerkingsboksen

Du må merke av for «Jeg er ikke en robot» for å fortsette.

Trinn 4: Opprett søkemotoren

Når du er ferdig, klikker du på Opprett.

Retningslinjer for merkevarebygging

Her er noen ting du bør huske på når du oppretter og implementerer søkemotoren din:
  • Ikke inkluder «Google» i navnet på søkemotoren.
  • Sørg for at eventuelle referanser til Google overholder Googles retningslinjer for merkevarebygging.
  • Du kan slå av Google-merkevarebygging ved å tilpasse søkefeltet ditt fra Utseende og preg-delen i kontrollpanelet for den programmerbare søkemotoren.
  • Ikke bruk andre varemerkebeskyttede navn, med mindre du eier varemerket eller har tillatelse fra varemerkeeieren til å bruke det.