Getting started with Programmable Search Engine

Een zoekmachine maken

Als je een nieuwe Programmeerbare zoekmachine wilt maken, geef je je zoekmachine een naam en kies je wat je in de zoekmachine wilt zoeken.

Stap 1: Geef je zoekmachine een naam

Geef in het veld Naam van de zoekmachine een naam op om je zoekmachine te herkennen. Zie Richtlijnen voor branding hieronder voor tips om je zoekmachine een naam te geven.

Stap 2: Kies waarnaar je wilt zoeken in je zoekmachine

Er zijn 2 manieren waarop je zoekmachine kan zoeken. Selecteer een van deze 2 opties:

• Zoeken op specifieke sites of pagina's. Voer je site of pagina's in en klik op de blauwe knop Toevoegen om je site toe te voegen.
  • Het hele web doorzoeken.

Stap 3: Kies je zoekinstellingen

Je kunt je specifieke zoekinstellingen kiezen:

• Afbeeldingen zoeken aanzetten voor je zoekmachine.
  • SafeSearch aanzetten voor je zoekmachine.

Stap 4: Vink het reCAPTCHA-selectievakje aan

Je moet het selectievakje 'Ik ben geen robot' aanvinken om door te gaan.

Stap 4: Maak je zoekmachine

Klik op Maken als je klaar bent.

Richtlijnen voor branding

Houd rekening met het volgende als je een zoekmachine maakt en implementeert:
  • Gebruik de term Google niet in de naam van je zoekmachine.
  • Zorg ervoor dat verwijzingen naar Google voldoen aan de richtlijnen voor Google-branding.
  • Je kunt Google-branding uitzetten door je zoekvak aan te passen in het gedeelte Uiterlijk van het dashboard van Programmeerbare zoekmachine.
  • Gebruik geen andere namen waarop een handelsmerk rust, tenzij je de eigenaar bent of toestemming hebt van de eigenaar van het handelsmerk om dit te gebruiken.