Nestin lisäkäyttöehdot

Päivitetty viimeksi: 28.2.2022

Nest-laitteiden ja ‐palveluiden käyttö edellyttää, että hyväksyt (1) Googlen käyttöehdot ja (2) nämä Nestin lisäkäyttöehdot.

Tutustu näihin asiakirjoihin huolellisesti. Yhdessä ne muodostavat "Ehdot". Niissä kerrotaan, mitä voit odottaa meiltä käyttäessäsi palvelujamme ja mitä me odotamme sinulta.

Jos näiden lisäehtojen ja Googlen käyttöehtojen välillä ilmenee ristiriitoja, Nest-palveluihin sovelletaan näitä lisäehtoja.

Nest-laitteilla ja ‐palveluilla tarkoitetaan lisäehdoissa näitä:

• Seuraavat Nest-brändätyt laitteet ja ominaisuudet (yhdessä "Nest-laitteet"): Nest-termostaatit, Nest Cam ‑laitteet, kaikki Nest-brändätyt ja "Nest Cam" ‑ominaisuuden sisältävät älynäyttölaitteet, Nest-video-ovikellot, Nest-hälytysjärjestelmät, Nest-ovilukot ja Nest-savu- ja häkävaroittimet, ja
  • Nest Awaren (tai Google Nestin samankaltaisten älykkään kodin palvelujen) ja Nest-laitteiden yhteydessä tarjoamamme palvelut, kuten Nest-verkkosovellukset, Nest-mobiilisovellukset, Google Home ‑sovellus (mutta vain näiden Nest-laitteiden ja ‑palvelujen hallinnointiin käytettynä) ja muut tarjoamamme älykkään kodin palvelut, jotka on suunniteltu nimenomaisesti näitä laitteita varten (mukaan lukien kaikki tilauspalvelut, kuten energiaohjelmat), kuitenkin pois lukien Googlen palvelut (kuten Google Assistant, YouTube, Google Maps, Google Duo ja niin edelleen), joita voidaan käyttää Nest-laitteiden kanssa ja lisäksi muiden Googlen tuotteiden tai laitteiden kanssa

Ikärajat

Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käyttö edellyttää, että olet vähintään 13-vuotias (tai tätä vanhempi, jos maassasi sovelletaan korkeampaa ikärajaa, joka sallii sinun käyttää Nest-laitteita ja ‑palveluja ilman vanhemman lupaa). Tämä ikäraja ei kuitenkaan rajoita Family Linkillä hallinnoidun Google-tilin käyttöä Nest-laitteiden ja ‑palvelujen kanssa silloin, kun se on muutoin sallittua.

Nest-palvelujen käyttäminen

Nest-palvelut. Kun käytät Google-tiliä Nest-laitteiden ja ‑palvelujen kanssa: (i) Google tarjoaa Nest-laitteet ja ‑palvelut sinulle, mutta Google voi käyttää Nest Labs, Inc:n ja muiden yhteistyökumppanien tai yritysten palveluja joidenkin tai kaikkien Nest-laitteiden ja ‑palvelujen tarjoamiseen sinulle, jolloin nämä yritykset toimivat Googlen puolesta ja Googlen ohjeiden mukaisesti; ja (ii) jos hyväksyt Nest-laitteisiin ja ‑palveluihin integroitujen kolmannen osapuolen yhteistyökumppanien ohjelmien (kuten energiaohjelmien) ohjelmaehtoja, kyseisissä ohjelmaehdoissa kaikki viittaukset Nestin käyttöehtoihin tarkoittavat Googlen käyttöehtoja ja näitä Ehtoja ja kaikki viittaukset Nest-tietosuojakäytäntöihin tarkoittavat Googlen tietosuojakäytäntöä.

Lakisääteiset takuut. Joidenkin oikeudenkäyttöalueiden lait voivat sisältää oletettuja takuita, ehtoja tai takuita tai niissä voidaan määrätä velvollisuuksia, jotka tarjoavat sinulle tiettyjä kuluttajaoikeuksia sovellettavan lain nojalla. Joillakin oikeudenkäyttöalueilla tällaisia määräyksiä ei voi poissulkea, rajoittaa tai muokata (paitsi rajoitetusti), ja tällöin näitä ehtoja tulee tulkita tällaisten lainmääräysten alaisuudessa.

Automaattiset ohjelmistopäivitykset. Voimme ajoittain kehittää korjauspäivityksiä, virheenkorjauksia, päivityksiä, parannuksia ja muita muutoksia, jotka parantavat Nest-laitteiden ja ‑palvelujen toimintaa. Ne voidaan asentaa automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta tai erillisen luvan pyytämistä sinulta. Suostut vastaanottamaan nämä automaattiset päivitykset. Jos et halua vastaanottaa näitä päivityksiä, sinun tulee lopettaa Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käyttö.

Joillakin alueilla (esim. Euroopan talousalueella) laki voi vaatia, että laitteen tiettyjen päivitysten saamisen voi estää asetuksista. Sinun kannattaa kuitenkin sallia laitteen vastaanottaa kaikki päivitykset, jotta Nest-tuote tai ‑palvelu toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Jos päivityksen katsotaan korjaavan kriittisiä oikeudellisia, turvallisuuteen tai tietoturvaan liittyviä haavoittuvuuksia, päivitys voidaan tehdä asetuksistasi riippumatta.

Kolmannen osapuolen palvelut. Nest-laitteet ja ‑palvelut voivat antaa sinulle mahdollisuuden käyttää tai hyödyntää suoraan kolmannen osapuolen sivustoja, sovelluksia, sisältöjä, tuotteita ja muita palveluja, kuten ammattivalvontaa (alla olevan määritelmän mukaisesti), tai sallia sinulle pääsyn näihin kohteisiin. Huomaa, että kolmannen osapuolen palvelujen käyttöösi sovelletaan kyseisten palvelujen omia käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöjä Googlen käyttöehtojen ja näiden Ehtojen (soveltuvin osin) lisäksi.

Joitakin Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käyttöä koskevia rajoituksia. Nest-laitteita ja ‑palveluja ei ole sertifioitu ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen, ellei niitä ole nimenomaisesti hyväksytty ja sertifioitu käytettäviksi ammattivalvontatahon suorittaman keskitetyn valvonnan yhteydessä (nimenomaisesti hyväksytyt ja sertifioidut Nest-laitteet ja ‑palvelut eli "Ammattivalvontaa tukevat Nest-laitteet"). GOOGLE EI MISSÄÄN OLOSUHTEISSA KUTSU PELASTUSTYÖNTEKIJÖITÄ KOTIISI HÄTÄTILANTEESSA. Google ei lain sallimissa määrin (mutta kuitenkin yllä Lakisääteiset takuut ‑kohdassa mainittujen määräysten alaisuudessa) takaa tai esitä, että Nest-laitteiden ja ‑palvelujen (mukaan lukien Ammattivalvontaa tukevien Nest-laitteiden tai Nest-laitteiden ja ‑palvelujen kanssa käytettävien kolmannen osapuolen valvontapalvelujen) käyttö parantaa turvallisuutta.

Keskitetty valvonta ja Ammattivalvontaa tukevat Nest-laitteet. Kolmannen osapuolen ammattimaiset keskitettyjen valvontapalvelujen tarjoajat ("Valvontapalvelun tarjoajat") voivat asettaa saataville palveluja, joihin sisältyvät ammattivalvonta, siihen liittyvien hätäilmoitusten tekeminen ja pelastustyöntekijöiden kutsuminen paikalle ("Ammattivalvonta") ja jotka ovat käytettävissä Ammattivalvontaa tukevilla Nest-laitteilla. Jos tilaat Ammattivalvontapalvelun, teet sopimuksen Ammattivalvontapalvelun tarjoamisesta suoraan Valvontapalvelun tarjoajan (ei Googlen) kanssa. Valvontapalvelun tarjoaja ja Google ovat itsenäisiä yrityksiä, joiden välillä ei ole kumppanuussuhdetta, asiamiessuhdetta tai alihankkijasuhdetta. AMMATTIVALVONTA ON SUUNNITELTU TOIMIMAAN VAIN AMMATTIVALVONTAA TUKEVILLA NEST-LAITTEILLA ÄLÄ YRITÄ KÄYTTÄÄ AMMATTIVALVONTAA NEST-LAITTEEN TAI ‑PALVELUN KANSSA, JOS KYSEESSÄ EI OLE AMMATTIVALVONTAA TUKEVA NEST-LAITE.

Ammattivalvonnan edellyttämät luvat ja rekisteröinti. Joidenkin maiden viranomaiset sallivat Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käytön Ammattivalvonnan kanssa vain tarvittavan luvan hankkimisen tai rekisteröitymisen jälkeen. Jos sinulla ei ole tarvittavaa lupaa tai et ole tehnyt tarvittavaa rekisteröitymistä, pelastustyöntekijät eivät välttämättä vastaa Valvontapalvelun tarjoajan tekemiin pyyntöihin tai sinulle voi aiheutua sakkoja tai muita rangaistuksia. Olet yksin vastuussa niiden lupien hankkimisesta ja rekisteröitymisten tekemisestä, joita Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käyttö Ammattivalvonnan kanssa edellyttää, ja kaikista niihin liittyvistä mahdollisesti määrättävistä sakkomaksuista ja rangaistuksista.

Palvelujen keskeytykset; ei hyvityksiä. Nest-laitteiden ja ‑palvelujen toiminta voi keskeytyä väliaikaisesti ilman erillistä ilmoitusta turvallisuussyiden, järjestelmän vian, huollon, korjauksen tai muiden syiden vuoksi. Sinulla ei lain sallimissa määrin (mutta kuitenkin yllä Lakisääteiset takuut ‑kohdassa mainittujen määräysten alaisuudessa) ole oikeutta saada hyvitystä tällaisista väliaikaisista katkoksista.

Järjestelmävaatimukset. Nest-laitteet ja ‑palvelut eivät välttämättä toimi oikein ilman Google-tiliä ja kotonasi toimivaa Wi-Fi-verkkoa, joka on yhdistetty luotettavasti internetiin ja jonka kaistanleveys on riittävä. Joidenkin tai kaikkien Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käyttö voi edellyttää myös muita järjestelmäelementtejä, kuten mobiililaitetta, jolle on asennettu Nest- ja/tai Google Home ‑sovellus. On sinun vastuullasi varmistaa, että kaikki järjestelmävaatimukset täyttyvät ja että kaikki järjestelmäelementit ovat yhteensopivia ja oikein määritettyjä. Google voi aktivoida mobiililaitteesi Bluetooth-yhteyden ilman erillistä ilmoitusta (mutta laitteesi asetuksia noudattaen), millä tuetaan Nest-laitteiden ja ‑palvelujen oikeanlaista toimintaa ja otetaan käyttöön tiettyjä ominaisuuksia (kuten Nest Protectin savu- tai häkävaroittimen hiljentäminen etäyhteydellä).

Varamobiililaitteen käyttö Wi-Fi-katkoksen yhteydessä. Jos kotisi Wi-Fi-verkon tai internetyhteyden toiminta keskeytyy, Nest-laitteet ja ‑palvelut (mukaan lukien etäyhteydellä lähetettävät sovellus- ja kamerailmoitukset) voivat toimia epäluotettavasti tai ne eivät ehkä ole käytettävissä. Ammattivalvonnan tapauksessa tämä tarkoittaa, että Valvontapalvelun tarjoaja ei välttämättä voi vastaanottaa hälytyssignaaleja eikä täten voi kutsua pelastustyöntekijöitä paikalle. Voit mahdollisesti valita varamobiililaitteen sisältävän tilauksen ("Varamobiililaite"), mikä auttaa parantamaan yhteyksien toimintaa, jos kotisi internetyhteyden toiminta keskeytyy, ja ehkäisemään Nest-laitteiden ja ‑palvelujen toiminnan keskeytyksiä.

Energian säästäminen ja muut edut. Ellemme nimenomaisesti anna lupausta "takuusta", Google ei takaa eikä lupaa, että Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käyttö auttaa säästämään tietyn määrän energiaa tai tarjoaa muita etuja. Todelliset energiasäästöt ja muut edut voivat vaihdella sellaisten seikkojen mukaan, joita Google ei voi hallita tai joista sillä ei ole tietoja. Hyväksyt, että kaikki Googlen tarjoamat Nest-laitteisiin ja ‑palveluihin liittyvät suositukset ja mainokset (mukaan lukien ne, jotka koskevat yksinomaan sinun kotiasi saatavillamme olevien tietojen perusteella) eivät ole takuita todellisista säästöistä.

Asennus, testaaminen ja käyttö. On sinun vastuullasi asentaa Nest-laitteet ja ‑palvelut ja käyttää niitä sovellettavien ohjeiden ja käyttöoppaan mukaisesti. Jos laitetta ei ole asennettu oikein tai jos laite tai sen anturit ovat tunnistusalueen ulkopuolella tai jos seinät, huonekalut, henkilökohtainen omaisuus tai muut esineet häiritsevät laitteen tai sen anturien toimintaa, vääriä hälytyksiä tai tunnistusvirheitä saattaa esiintyä. On sinun vastuullasi testata Nest-laitteita ja ‑palveluja asennuksen jälkeen ja näin varmistaa, että Nest-laitteet ja ‑palvelut (ja kaikki niihin liittyvät anturit, osat ja lisälaitteet) toimivat ja kommunikoivat tarkoituksenmukaisesti ja suunnitellulla tavalla. Sinun vastuullasi on testata ja ylläpitää Nest-laitteita ja ‑palveluja säännöllisesti asennuksen jälkeen.

Akkujen tarkistaminen säännöllisesti. On sinun vastuullasi vaihtaa Nest-laitteiden ja ‑palvelujen akut tarpeen mukaan. JOS JOKIN AKKU ON TARPEEN VAIHTAA, NEST-LAITTEET JA ‑PALVELUT EIVÄT VÄLTTÄMÄTTÄ TOIMI OIKEIN. TARKISTA AKUT SÄÄNNÖLLISESTI.

Savu- ja häkätunnistimet. GOOGLE EI TAKAA TAI ESITÄ, ETTÄ GOOGLEN VALMISTAMAT TAI MYYMÄT SAVU- TAI HÄKÄTUNNISTIMET MUODOSTAVAT PALOHÄLYTYSJÄRJESTELMÄN TAI TÄYTTÄVÄT MINKÄÄN SÄÄDÖKSEN, VALTION, PROVINSSIN TAI PAIKALLISOIKEUDEN LAIN, NORMIN, MÄÄRÄYKSEN, TOIMIVALTAISEN VIRANOMAISEN TAI TOIMIALAN STANDARDIN (KUTEN NFPA 72) VAATIMUKSET. OLET YKSIN VASTUUSSA SAVU- TAI HÄKÄTUNNISTIMIEN ASENNUKSEEN, KÄYTTÖÖN JA HUOLTOON LIITTYVIEN LAKIEN JA TOIMIALAN STANDARDIEN VAATIMUSTEN NOUDATTAMISESTA.

Älylaitestandardit. Nest-laitteet ja ‑palvelut voivat käyttää erilaisia avoimia tai yleisesti saatavilla olevia standardeja tai menetelmiä kommunikointiin ja toimintaan sellaisten yhdistettyjen laitteiden kanssa, joita käyttävät samaan tapaan myös muiden kuin Googlen valmistamat järjestelmät ja palvelut. Näitä ovat esimerkiksi Wi-Fi-, Bluetooth- ja IP-laitteet. Kolmannen osapuolen palvelut, joita Google ei ole määritellyt yhteensopiviksi Nest-laitteiden ja ‑palvelujen kanssa, eivät välttämättä toimi oikein Nest-laitteiden ja ‑palvelujen kanssa. Suostut käyttämään Nest-laitteiden ja ‑palvelujen kanssa vain Googlen yhteensopiviksi määrittelemiä kolmannen osapuolen palveluja.

Hätäpuhelut (vain Yhdysvalloissa).

• Hätäpuhelupalvelun kuvaus. Maantieteellisestä sijainnista ja tilauksen tyypistä riippuen yhdysvaltalaiset Nest Awaren tilaajat voivat mahdollisesti soittaa puheluja hätäkeskuksiin Google Home ‑sovelluksesta ("Hätäpuhelukäyttäjät"). Hätäkeskukset vaihtelevat sijaintisi mukaan. Kun Hätäpuhelukäyttäjä soittaa hätäkeskukseen, Google ilmoittaa hätäkeskuspäivystäjille Hätäpuhelukäyttäjän puhelinnumeron ja osoitteen, jonka Hätäpuhelukäyttäjä antoi Googlelle hätäpuheluominaisuuden käyttöönoton yhteydessä.
  • Hätäpuhelupalvelua koskevat rajoitukset. Hätäpuhelupalvelun saatavuutta koskevat seuraavat rajoitukset: (i) palvelu ei ehkä ole saatavilla jos mobiiliverkko ei ole käytettävissä; (ii) hätäpuheluja ei välttämättä yhdistetä asianmukaiseen organisaatioon tai ne voidaan yhdistää virheellisesti organisaation hallinnolliseen puhelinnumeroon, johon saapuviin puheluihin ei välttämättä vastata työajan jälkeen tai johon saapuviin puheluihin vastaavat henkilöt eivät välttämättä ole koulutettuja hätäkeskuspäivystäjiä; (iii) vaikka hätäpuhelu yhdistettäisiin onnistuneesti asianmukaiseen organisaatioon, Hätäpuhelukäyttäjän puhelinnumeroa tai sijaintia ei välttämättä ilmoiteta automaattisesti; (iv) matkustamisen aikana tehdyt hätäpuhelut voidaan ohjata Hätäpuhelukäyttäjän rekisteröityyn numeroon liittyvään organisaatioon paikallisen organisaation sijaan; (v) joissakin tapauksissa hätäkeskuspäivystäjä ei välttämättä voi soittaa takaisin Hätäpuhelukäyttäjälle, koska hän ei näe tämän puhelinnumeroa; (vi) kuurojen, huonokuuloisten tai puhevammaisten potilaiden tulee soittaa suoraan paikalliseen hätäkeskukseen TTY:n tai televiestinnän välityspalvelun avulla, ei käyttää 711:tä tai sen paikallista vastinetta; (vii) jos Hätäpuhelukäyttäjän tiliin on yhdistetty useita laitteita, (A) asianmukaisen organisaation soittamat puhelut eivät välttämättä soi kaikilla yhdistetyillä laitteilla; (B) jos Hätäpuhelukäyttäjä on poistanut saapuvat puhelut käytöstä, organisaatio ei välttämättä voi soittaa hänelle takaisin; ja (C) jos puhelun soittaminen Google Home ‑sovelluksella ei onnistu, Hätäpuhelukäyttäjä voi saada virheilmoituksen, jolloin hänen on ehkä soitettava hätäkeskukseen jollakin muulla tavalla.
  • Asiakkaan velvollisuudet. Hätäpuhelupalvelujen osalta on Hätäpuhelukäyttäjän vastuulla varmistaa, että Google Home ‑sovelluksessa rekisteröity osoite on hänen nykyinen fyysinen osoitteensa, jossa hän käyttää hätäpuheluominaisuutta (jos Hätäpuhelukäyttäjä ei ilmoita nykyistä osoitettaan, puhelut voidaan yhdistää väärään hätäkeskukseen, mikä hidastaa Hätäpuhelukäyttäjän auttamista).
  • Hätäpuhelupalveluiden vastuuvapauslauseke. Google ja sen tytäryhtiöt eivät lain sallimissa rajoissa ja lisäehtojen nojalla ole vastuussa (olipa kyseessä sopimuksen mukainen, sitä rikkova (mukaan lukien huolimaton) tai muu toiminta) mistään vahingoista (mukaan lukien suorista ja epäsuorista vahingoista), jotka johtuvat siitä tai liittyvät siihen, että hätäpuheluominaisuutta on yritetty käyttää hätäkeskukseen soittamiseen, mihin sisältyvät esimerkiksi epäonnistuminen yhteyden ottamisessa tällaisiin palveluihin, viiveet pelastustoiminnassa, hätäkeskuksen tai hätäkeskuspäivystäjien toiminta tai epätarkkuudet tiedoissa, jotka Googlen tai sen tytäryhtiöiden valitsemat kolmannet osapuolet toimittavat hätäkeskuksille pelastustoiminnan helpottamiseksi.
  • Hyväksyttyä käyttöä koskeva käytäntö. Hyväksyttyä käyttöä koskevaa käytäntöä sovelletaan Nest Awaren hätäpuheluominaisuuden käyttöön. Noudata näitä käytäntöjä käyttäessäsi hätäpuheluominaisuutta. Kun havaitsemme mahdollisen käytäntörikkomuksen, voimme tarkistaa asian ja ryhtyä toimenpiteisiin, joihin voivat sisältyä esimerkiksi Nest Awaren rajoittaminen tai irtisanominen tietyn kodin osalta.

Äänentunnistus (vain Yhdysvalloissa).
Nest Awaren äänentunnistusominaisuus voi havaita vain hälytysten äänet (esim. savu- tai häkähälytin) tai muita määriteltyjä ääniä (esim. rikkoutuva lasi). Google Nest- ja Home-kaiuttimet ja ‑näytöt eivät havaitse vaaroja (esim. savua ja häkää) kotonasi.

Kolmannelta osapuolelta hankitut tilaukset

Voit ostaa Nest Aware ‑tilauksen Googlen ulkopuoliselta kolmannelta osapuolelta ("Kumppani"). Jos teet näin, Nest Aware ‑tilauksen lisämaksu on Kumppanin määriteltävissä, ja sinun pitää tarkistaa Kumppanin ehdoista tiedot hinnoista, saatavilla olevista Nest Aware ‑ominaisuuksista, peruutuksesta ja muista tilaukseen liittyvistä tiedoista.

Huomaa, että saatavilla olevat Nest Aware ‑ominaisuudet saattavat vaihdella riippuen siitä, miltä Kumppanilta ostat tilauksen. Kumppanin asettamat ehdot ja rajoitukset saattavat olla erilaiset joillain tilaussopimuksilla. Kumppani, jolta ostat tilauksen, määrittää kelpoisuutesi ja pääsyoikeutesi jatkuvuuden Nest Awareen. Kumppani voi jäädyttää tai lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Viestintä

Emme ole vastuussa automaattisesta suodatuksesta, jota sinä saatat tai verkkopalveluntarjoajasi saattaa soveltaa Nest-laitteiden ja ‑palvelujen sähköposti-ilmoituksiin, joiden lähettämistä sinulle olet pyytänyt.

Kalifornian asukkaita koskevat ilmoitukset

Jos asut Kaliforniassa, voit tehdä valituksen California Department of Consumer Affairsin Division of Consumer Services ‑osaston Complaint Assistance Unit ‑yksikölle kirjallisesti osoitteeseen 400 R Street, Sacramento, CA 95814, USA tai soittamalla numeroon (800) 952-5210.

Asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysyttävää Nest-laitteista tai ‑palveluista, voit ottaa meihin yhteyttä. Tarjottavaa ja toimitettavaa asiakaspalvelua, asiakkuuden hoitopalvelua ja asiakastukea ei ole tarkoitettu hätänumeropalveluksi (112), pelastustyöntekijöiden kutsupalveluksi, hätäpalvelujen tarjoajaksi, pelastustyöntekijöiden lähetyspalveluksi eikä hengenpelastusratkaisuksi henkilöille, jotka ovat vaarassa kotonaan tai muutoin. ÄLÄ OTA YHTEYTTÄ MIHINKÄÄN GOOGLEN TARJOAMAAN ASIAKASPALVELUUN, ASIAKKUUDEN HOITOPALVELUUN TAI ASIAKASTUKIPALVELUUN, KUN KYSEESSÄ ON HENKEÄ TAI TURVALLISUUTTA UHKAAVA, LÄÄKETIETEELLINEN TAI MUU HÄTÄTILANNE. OTA TÄLLAISESSA HÄTÄTILANTEESSA VÄLITTÖMÄSTI YHTEYS POLIISIIN, PALOKUNTAAN TAI LÄÄKÄRIIN SOITTAMALLA NUMEROON 112 TAI SOVELTUVAAN HÄTÄNUMEROON.

Nest Camin ääni- ja videodata

Tämä osio koskee videosisältöä, äänisisältöä ja kasvojentunnistusdataa, joka johdetaan Nest Camista, Nest Cam IQ:sta tai Nest-brändätystä video-ovikellotuotteesta kerätyn videon kuvista tai Nest-brändätyn älynäyttötuotteen "Nest Cam" ‑ominaisuuden käytöstä (yhdessä "Nest Cam" ‑ominaisuuksia ja tätä dataa kutsutaan "Nest Cam ‑ääni- ja videodataksi"). Yleisesti ottaen ja sovellettavien lakien puitteissa (esim. GDPR) sinä olet Nest Cam ‑ääni- ja videodatan rekisterinpitäjä, Google on datan käsittelijä ja Nest Labs, Inc. on Googlen alikäsittelijä. Jos siirrät Nest-tilisi Google-tilille, pyydät Nest Labs, Inc:tä luovuttamaan sen käsittelijänäsi hallussaan pitämänsä Nest Cam ‑ääni- ja videodatan Googlelle, joka toimii tämän jälkeen käsittelijänäsi Nest Labs, Inc:n sijaan.

Sinä (ei Google) olet vastuussa sen varmistamisesta, että noudatat kaikkia sovellettavia lakeja käyttäessäsi Nest-laitteita ja ‑palveluja, mukaan lukien videoiden tallentamista, biometristä dataa ja äänen tallentamista koskevia lakeja, jotka edellyttävät sinulta ilmoituksen antamista Nest Cam ‑ääni- ja videodataan liittyville kolmansille osapuolille tai näiden osapuolten suostumuksen hankkimista. Nest Cam ‑ääni- ja videodata ei sisällä muuta käyttödataa eikä sisällönkuvaustietoja, joita ei ole tallennettu videon tallentamisen yhteydessä, kuten videon päivämäärää ja kellonaikaa, kameran asetuksia ja muita videoon liittyviä sisällönkuvaustietoja.

Jos Nest Camin ääni- ja videodatan käsittelyyn sovelletaan GDPR:ää tai Japanin Japan Act on the Protection of Personal Information ‑säädöstä ("Japan Act") henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi, Google

• käsittelee Nest Cam ‑ääni- ja videodataa vain ohjeidesi mukaisesti, mihin sisältyy pyytämiesi Nest Cam ‑ominaisuuksien ja ‑palvelujen tarjoaminen – ellei sovellettavassa EU:n, EU-jäsenvaltion tai Japan Actissa vaadita muuta, missä tapauksessa pyrimme ilmoittamaan sinulle kyseisestä vaatimuksesta (ellei kyseinen laki kiellä meitä tekemästä niin yleisen edun kannalta tärkeiden syiden vuoksi);
  • varmistaa, että Nest Cam ‑ääni- ja videodatan käsittelyluvan saaneet Googlen työntekijät sitoutuvat käsittelemään dataa luottamuksellisesti;
  • auttaa sinua soveltuvin osin ja mahdollisuuksien mukaan käsittelemään yksittäisiä oikeuspyyntöjä, jotka sinun on täytettävä (ja joita et voi täyttää itse), tai täyttämään muita GDPR:n artikloissa 32–36 tai Japan Actissa määriteltyjä noudattamisvelvoitteita – otamme kuitenkin molemmissa tapauksissa huomioon käsittelyn luonteen ja saatavillamme olevat tiedot;
  • valintasi mukaan poistaa tai palauttaa Nest Cam ‑ääni- ja videodatasi, jos pyydät sitä tai kun lopetat tilisi (ja poistaa olemassa olevat kopiot, ellei sovellettavassa Euroopan talousalueen, Yhdistyneen kuningaskunnan, Sveitsin tai Japanin laissa vaadita Googlea säilyttämään niitä);
  • toimittaa sinulle enintään kerran vuodessa kopion kaikista olennaisista tarkastusraporteista, mikä edellyttää, että pyydät sitä kirjallisesti ja että allekirjoitat Googlen kanssa vaitiolo- tai salassapitosopimuksen; ja
  • ottaa käyttöön GDPR:n artiklassa 32 tai Japan Actissa vaaditut asianmukaiset suojaustoimenpiteet.

Valtuutat Googlen tilaamaan Nest Cam ‑ääni- ja videodatan käsittelyn alihankintana alikäsittelijöiltään, jotka suostuvat sitoutumaan tässä osiossa kuvattuihin tai niiden kanssa samankaltaisiin velvollisuuksiin. Tällä hetkellä näihin alikäsittelijöihin kuuluu Yhdysvalloissa sijaitseva Nest Labs, Inc. (edellyttäen, että Nest Labs, Inc. käyttää Google Cloud Platform ‑palveluja näiden ehtojen alaisuudessa). Ilmoitamme uusista tai korvaavista alikäsittelijöistä vähintään 10 päivää ennen muutoksia muokkaamalla lisäehtoja. Jos vastustat muutosta, voit ilmoittaa siitä meille kirjallisesti edellä mainitun ilmoitusajan puitteissa. Jos emme ole käsitelleet valitustasi tämän ilmoitusajan loppuun mennessä, voit lopettaa Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käytön ilman seuraamuksia. On sinun vastuullasi tarkistaa lisäehdot säännöllisesti päivitysten varalta.

Kun Google käsittelee Nest Cam ‑ääni- ja videodataa, käsittelyn aiheena on tarjota sinulle pyytämäsi Nest Cam ‑ominaisuudet ja ‑palvelut asetustesi ja määritystesi mukaisesti. Käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät ja hyödynnät Nest Cam ‑ominaisuuksia ja ‑palveluja. Google käsittelee Nest Cam ‑ääni- ja videodataa Nest Cam ‑ominaisuuksien ja ‑palvelujen tarjoamiseksi, mihin sisältyy Familiar Face Alert ‑ominaisuus. Henkilökohtaiset tiedot koostuvat videoihin sisältyvistä tunnistettavissa olevien henkilöiden kuvista, videoihin sisältyvistä tunnistettavissa olevien henkilöiden äänitallenteista ja videoilla esiintyvien henkilöiden kasvojentunnistusdatasta. Käyttäjiä, joista tietoja kerätään, ovat yksityishenkilöt paikassa ja lähellä paikkaa, johon käyttäjä asettaa Nest Camin. GDPR:n soveltamisen puitteissa Nest Cam on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen ja kotikäyttöön. Asuinmaasi tietosuoja- ja yksityisyydensuojalaeissa voidaan määrätä tiettyjä lisävelvollisuuksia, jotka koskevat sinua ja Nest-laitteiden ja ‑palvelujen käyttöäsi.