Vilkår for bruk av Google Wifi

LES DISSE VILKÅRENE NØYE FØR DU BRUKER GOOGLE WIFI. VED Å KLIKKE «GODTA» ELLER VED Å BRUKE GOOGLE WIFI GODTAR DU Å BLI BUNDET AV FØLGENDE VILKÅR, MED MINDRE DU RETURNERER GOOGLE WIFI-ENHETEN(E) I SAMSVAR MED GJELDENDE RETURVILKÅR. HVIS DU IKKE SAMTYKKER I FØLGENDE VILKÅR, MÅ DU IKKE BRUKE GOOGLE WIFI.

Google Wifi inkluderer programvare, for eksempel operativsystemets kjørbare kode, innebygd programvare, en mobilapplikasjon, tredjeparts programvare, fastvare, skrifttyper og andre data, inkludert eventuelle oppdateringer, enten på disk, i skrivebeskyttet minne eller på hvilke som helst medier i hvilken som helst form (samlet omtalt som «Programvaren»). Følgende vilkår gjelder for Programvaren og din bruk av Programvaren med Google Wifi.

Forholdet ditt til Google

1.1 Din bruk av Programvaren og din bruk av Programvaren med Googles produkter, programvare, tjenester og nettsteder (samlet omtalt som «Tjenestene» i dette dokumentet, definert nedenfor i Del 7, og unntatt tjenester levert til deg av Google i henhold til en separat skriftlig avtale) er underlagt vilkårene i en juridisk avtale mellom deg og Google. «Google» betyr Google LLC, som har primært forretningssted ved 1600 Amfiteater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Dette dokumentet forklarer hvordan avtalen er satt opp, og inneholder noen av vilkårene i avtalen.

1.2  Dersom ikke noe annet er skriftlig avtalt med Google, omfatter din avtale med Google alltid minst de vilkårene som er angitt i dette dokumentet. Disse omtales nedenfor som «Google Wifi-vilkårene».

1.3  Bestemte komponenter i Programvaren, og tredjeparts programvare med åpen kildekode som medfølger Programvaren, er tilgjengelige under en lisensavtale for åpen kildekode (heretter omtalt samlet som «Komponenter med åpen kildekode»). Disse lisensene for programvare med åpen kildekode utgjør separate skriftlige avtaler og styrer din bruk av Komponenter med åpen kildekode. Disse OnHub-vilkårene begrenser ikke dine rettigheter under, eller gir deg rettigheter som etterfølger, vilkårene for alle gjeldende sluttbrukerlisenser for Komponenter med åpen kildekode.

1.4  Din avtale med Google kan også inneholde tilleggsvilkår eller juridiske merknader som gjelder for Tjenestene. Alle disse er omtalt nedenfor som «Tilleggsvilkår». Der tilleggsvilkår gjelder for en bestemt Tjeneste, blir disse tilgjengelige for deg for lesing enten innen, eller gjennom din bruk av, den aktuelle Tjenesten.

1.5  Google Wifi-vilkårene, sammen med Tilleggsvilkårene, danner en juridisk bindende avtale mellom deg og Google i forhold til din bruk av Programvaren og Tjenestene. Det er viktig at du tar deg tid til å lese dem nøye. Denne juridiske avtalen blir i det følgende omtalt samlet som «Vilkårene».

1.6  Hvis det finnes noen uoverensstemmelse mellom det som står i Tilleggsvilkårene og det som står i Google Wifi-vilkårene, får Tilleggsvilkårene forrang når det gjelder den tjenesten eller den delen av programvaren.

2. Godkjenning av Vilkårene

2.1  For å kunne bruke Programvaren må du først godta Vilkårene. Du må ikke bruke Programvaren hvis du ikke godtar Vilkårene.

2.2  Du kan godta Vilkårene enten ved å klikke for å godta vilkårene, der dette alternativet blir gjort tilgjengelig for deg av Google i brukergrensesnittet, eller ved å bruke Programvaren eller Google Wifi-enheten. I dette tilfellet forstår du og godtar at Google behandler din bruk av Programvaren eller enheten som godkjenning av Vilkårene fra det tidspunktet og fremover.

3. Lisens fra Google

3.1  Med forbehold om at du overholder Vilkårene, gir Google deg en begrenset, ikke-eksklusiv lisens for å bruke Programvaren på én eller flere Google Wifi-enheter. Denne lisensen er bare tenkt å gjøre det mulig for deg å bruke programvaren som levert av Google, på den måten som er tillatt under Vilkårene.

3.2  Underlagt Del 1.2 og Del 3.4 og loven som gjelder i din virkekrets, kan du ikke (og du kan ikke tillate andre å) kopiere, modifisere, lage derivativer av, dekonstruere, dekompilere eller på annen måte forsøke å trekke ut kildekoden for Programvaren eller noen tjeneste som leveres av Programvaren eller deler av den, med mindre dette er uttrykkelig tillatt eller påbudt i henhold til lov og rett, eller med mindre du er spesifikt fortalt at du kan gjøre det av Google, skriftlig.

3.3  Underlagt Del 1.2 og Del 3.4, kan du ikke overdra (eller viderelisensiere) dine rettigheter til å bruke Programvaren, gi en sikkerhetsandel i eller over dine rettigheter til å bruke Programvaren, eller på annen måte overføre noen deler av dine rettigheter til å bruke Programvaren.

3.4  Du kan foreta en engangs permanent overføring av alle lisensrettighetene til Programvaren til en annen part i forbindelse med overføring av eierskapet til én eller flere av Google Wifi-enhetene dine, forutsatt at (a) overføringen omfatter én eller flere Google Wifi-enheter og all Programvaren; (b) du ikke beholder noen kopier av Programvaren, helt eller delvis, inkludert kopier lagret på en datamaskin eller annen lagringsenhet; og (c) parten som mottar Programvaren, leser og samtykker i å godta disse Vilkårene.

4. Programvareoppdateringer

4.1  Programvaren kan fra tid til annen laste ned og installere oppdateringer fra Google automatisk. Disse oppdateringene er utformet for å forbedre, tilpasse og videreutvikle programvaren, og de kan være i form av feilrettinger, forbedrede funksjoner, nye programvaremoduler eller fullstendig nye versjoner. Du godtar å motta slike oppdateringer (og tillater Google å levere disse til deg) som en del av din bruk av Programvaren.

4.2  Disse Vilkårene regulerer eventuelle oppgraderinger eller oppdateringer levert av Google som erstatter og/eller supplerer hele eller deler av den opprinnelige Programvaren eller Tjenesten, med mindre slik oppgradering eller oppdatering kommer med en separat lisens, og i så fall skal vilkårene for den aktuelle lisensen ha forrang.

4.3  Google kan, men er ikke forpliktet til å, levere oppdateringer, vedlikehold, garanti, teknisk eller annen støtte eller tjenester for eventuelle Komponenter med åpen kildekode.

5. Googles levering av Tjenestene

5.1  Google har datterselskaper og tilknyttede juridiske enheter over hele verden («Datterselskaper og samarbeidspartnere»). Noen ganger tilbyr disse selskapene Tjenestene til deg på vegne av Google. Du anerkjenner og godtar at datterselskaper og tilknyttede selskaper kan levere Tjenestene til deg.

5.2  Google satser stort på nyskapning for å kunne gi den beste brukeropplevelsen. Du anerkjenner og godtar at det nøyaktige innholdet i Tjenestene som leveres av Google, kan endres fra tid til annen uten forvarsel.

5.3  Som en del av denne fortsatte innovasjonen anerkjenner og godtar du at Google kan stoppe (permanent eller midlertidig) å gi én eller flere av Tjenestene (eller eventuelle funksjoner i Tjenestene) til deg eller til brukere generelt etter Googles eget skjønn, uten forutgående varsel til deg. Du kan når som helst avslutte bruken av Tjenestene. Du behøver ikke gi Google beskjed om at du slutter å bruke Tjenestene.

5.4  Noen av Tjenestene krever at du bruker en Google-konto. Hvis du bruker en Google-konto i forbindelse med Tjenesten, godtar du å følge Googles Vilkår for bruk, som er innlemmet i denne avtalen som Tilleggsvilkår. Dersom noen av vilkårene i Vilkår for bruk fra Google LLC er i strid med noen av vilkårene for bruk av Google Wifi, blir vilkårene for bruk av Google Wifi gjeldende.

5.5  Du anerkjenner og godtar at hvis Google deaktiverer tilgang til Google-kontoen din, kan du bli hindret tilgang til Tjenestene, kontoinformasjonen din eller eventuelle filer eller annet innhold som finnes i kontoen din.

6. Din bruk av Tjenestene

6.1  Du godtar å bruke Tjenestene bare for de formål som er tillatt av

• Vilkårene; og
  • gjeldende lov og rett, regelverk eller allment akseptert praksis eller retningslinjer i de relevante virkekretsene (herunder eventuelle lover angående eksport av data eller programvare til og fra USA eller andre relevante land).

6.2  Du samtykker i at du ikke kommer til å delta i noen aktivitet som forstyrrer eller avbryter Tjenestene (eller tjenerne og nettverkene som er tilknyttet Tjenestene).

6.3  Med mindre du i en egen avtale med Google spesifikt har fått tillatelse til å gjøre slikt, samtykker du i at du ikke kommer til å gjengi, duplisere, kopiere, selge, drive handel med eller videreselge Tjenestene til noe formål.

6.4  Du godtar at du ene og alene er ansvarlig for (og at Google ikke er ansvarlig overfor deg eller noen tredjepart for) eventuelle brudd på forpliktelsene dine i henhold til Vilkårene og for konsekvensene (inkludert eventuelt tap eller skade som Google kan utsettes for) i forbindelse med et slikt brudd. Du (og ikke Google) er ansvarlig for handlinger eller unnlatelser fra alle brukere av Google Wifi-enhetene dine eller Tjenestene, inkludert innhold de kan laste opp eller laste ned, og eventuelle transaksjoner de forsøker eller fullfører.

7. Personvern og personopplysninger

7.1  Les Googles personvernregler, som forklarer hvordan Google behandler den personlige informasjonen din og beskytter personvernet ditt når du bruker Programvaren og Tjenestene.

7.2  Du godtar at Google kan samle inn og bruke teknisk og relatert informasjon, inkludert, men ikke begrenset til, informasjon om datamaskinen din og/eller mobilenhet, operativsystem, eksterne enheter, programmer, tilkoblede enheter, nettverkstrafikk og databruk for å legge til rette for levering av Programvaren og Tjenestene, inkludert støtte og andre relaterte tjenester. Vanlige spørsmål om Google Wifi-personvern beskriver kategoriene for innsamlede data og hvordan du kan bruke personverninnstillinger for å endre hvilke data som samles inn av Tjenestene.

8. Tjenestenes innhold

8.1 Du forstår at alt av informasjon (for eksempel datafiler, skrevet tekst, programvare, musikk, lydfiler eller andre lyder, fotografier, videoer eller andre bilder) som du kan få tilgang til som en del av, eller via bruken av, Tjenestene, er helt og holdent ansvaret til personen som er opphavet til slikt innhold. All slik informasjon omtales samlet nedenfor som «Innhold».

8.2  Du bør være oppmerksom på at Innhold presentert til deg som en del av Tjenestene, kan være beskyttet av åndsrettigheter som eies av enkeltpersoner eller organisasjoner som gir det Innholdet til Google (eller av andre personer eller selskaper på deres vegne). Du må ikke modifisere, leie ut, leie, låne, selge, distribuere eller lage derivativer basert på dette Innholdet (helt eller delvis), med mindre du er spesifikt fortalt at du kan gjøre det av Google eller eierne av det aktuelle Innholdet, i en separat avtale.

8.3  Du godtar at du ene og alene er ansvarlig for (og at Google ikke er ansvarlig overfor deg eller noen tredjepart for) eventuelt Innhold du lager, overfører eller viser mens du bruker Tjenestene, og for konsekvensene av handlingene dine (inkludert eventuelt tap eller skade som Google kan utsettes for) ved å gjøre dette. Du beholder opphavsrett og andre rettigheter du allerede har for Innhold som du sender inn, legger ut eller viser på eller gjennom Tjenestene.

9. Eierrettigheter

9.1  Du anerkjenner og godtar at Google (eller Googles lisensgivere) eier all juridisk rett, eiendomsrett og andeler i og til Programvaren og Tjenestene, inkludert eventuelle åndsrettigheter som eksisterer i Programvaren og Tjenestene (enten disse rettighetene tilfeldigvis er registrert eller ikke, og hvor som helst i verden der disse rettighetene kan eksistere).

9.2  Med mindre du skriftlig har samtykket i annet med Google, er det ingenting i Vilkårene som gir deg rettigheter til å bruke noen av Googles varemerkenavn, varemerker, tjenestemerker, logoer, domenenavn og andre karakteristiske merkevareelementer.

9.3  Google anerkjenner og godtar at Google ikke oppnår noen rett, eiendomsrett eller andel fra deg (eller dine lisensgivere) i henhold til disse Vilkårene i eller til noe Innhold som du sender inn, legger ut, overfører eller viser på eller gjennom Tjenestene, inkludert eventuelle åndsrettigheter som eksisterer i det Innholdet (enten disse rettighetene er registrerte eller ikke, og hvor som helst i verden der disse rettighetene kan eksistere). Dersom ikke annet er skriftlig avtalt med Google, godtar du at du er ansvarlig for å beskytte og håndheve disse rettighetene, og at Google ikke er forpliktet til å gjøre dette på dine vegne.

9.4  Du godtar at du ikke skal fjerne, skjule eller endre eventuelle rettighetserklæringer (deriblant erklæringer tilknyttet opphavsrett og varemerker) som kan være festet til eller finnes i Programvaren eller Tjenestene.

9.5  Med mindre du har mottatt en uttrykkelig skriftlig tillatelse fra Google, samtykker du i at ved bruk av Tjenestene kommer du ikke til å bruke noen varemerker, tjenestemerker, varenavn eller logoer for noen bedrifter eller organisasjoner på en måte som kan ha eller har som hensikt å forårsake forvirring angående eieren eller den autoriserte brukeren av slike merker, navn eller logoer.

10. Avslutning av ditt forhold til Google

10.1  Vilkårene gjelder inntil de sies opp av deg eller Google som angitt nedenfor.

10.2  Google kan når som helst si opp sin juridiske avtale med deg dersom

• du har brutt én eller flere bestemmelser i Vilkårene (eller har opptrådt på en måte som tydelig viser at du ikke har til hensikt å overholde eller ikke kan overholde bestemmelsene i Vilkårene); eller
  • Google er pålagt å gjøre det ifølge lov og rett (for eksempel der leveringen av Programvaren eller Tjenestene til deg er eller blir ulovlig); eller
  • partneren som Google tilbød Programvaren eller Tjenestene til, har sagt opp sitt forhold til Google eller sluttet å tilby Programvaren eller Tjenestene til deg; eller
  • Google går over til stans i levering av Programvaren eller Tjenestene til brukere i landet der du er fastboende, eller der du bruker tjenesten; eller
  • det er, etter Googles skjønn, ikke kommersielt bærekraftig å levere Programvaren eller Tjenestene av Google til deg

10.3  Når disse Vilkårene avsluttes, må du slutte å bruke Programvaren og Tjenestene.

11. ANSVARSFRASKRIVELSE

11.1  Ingenting i disse vilkårene, herunder Del 12 og Del 13, skal utelukke eller begrense Googles ansvar, dets datterselskapers ansvar, samarbeidspartneres ansvar eller lisensgiveres ansvar for tap som ikke er lovlig utelukket eller begrenset av gjeldende lov og rett. I noen virkekretser tillates ikke utelukkelse av bestemte garantier, vilkår eller betingelser eller begrensning eller utelukkelse av ansvar for tap eller skade forårsaket av forsømmelighet, kontraktsbrudd eller brudd på underforståtte vilkår eller tilfeldige skader eller indirekte skader. Følgelig gjelder kun de begrensningene som er lovlige i din virkekrets, og vårt ansvar er begrenset i den utstrekning lov og rett tillater det. Ingenting i disse Vilkårene, inkludert Del 11 og Del 12, påvirker dine lovbestemte rettigheter.

11.2  I STØRST MULIG UTSTREKNING SOM TILLATES VED GJELDENDE LOV, LEVERES PROGRAMVAREN OG TJENESTENE «SOM DE ER» OG «SOM TILGJENGELIG» UTEN GARANTIER AV NOE SLAG, UNNTATT SOM UTTRYKKELIG ER GITT SKRIFTLIG AV GOOGLE. GOOGLE OG DETS DATTERSELSKAPER, SAMARBEIDSPARTNERE OG LISENSGIVERE AVSTÅR FRA ALLE GARANTIER, UTTRYKKELIG ELLER IMPLISITT, INKLUDERT, UTEN BEGRENSNING, TAP AV DATA, IMPLISITTE GARANTIER OM SALGBARHET, EGNETHET FOR ET BESTEMT FORMÅL, TITTEL OG UKRENKELIGHET.

11.3  Google og dets datterselskaper, samarbeidspartnere og lisensgivere garanterer ikke at Programvaren eller Tjenestene fungerer feilfritt eller uavbrutt.

11.4  Google og dets datterselskaper, samarbeidspartnere og lisensgivere verken representerer eller garanterer at Programvaren eller Tjenestene er fri for virus eller andre skadelige komponenter, og derfor bør du bruke bransjegodkjent programvare for å oppdage og fjerne virus fra enhver nedlasting.

12. ANSVARSBEGRENSNING

12.1  Med forbehold om generelle bestemmelser i Del 12 og Del 13 forstår du uttrykkelig og godtar at Google

• bare skal være ansvarlig for tap eller skade du lider som er et forutsigbart resultat av (i) vårt brudd på disse Vilkårene, og som er typisk for denne typen avtale; eller (ii) vår forsømmelighet opp til den grense som er spesifisert i Del 12.2 nedenfor. Tap eller skade er forutsigbar dersom det/den er en åpenbar konsekvens av vårt brudd.
  • ikke skal ha noe ansvar for deg for eventuelle tilfeldige, spesielle eller indirekte skader, uansett om ansvaret stammer fra krav som er basert på kontrakt, garanti, skadevoldende handling (herunder forsømmelighet), strengt ansvar eller annet, uansett om Google, dets datterselskaper, samarbeidspartnere og lisensgivere har blitt informert om muligheten for slikt tap eller slik skade.

12.2  Googles maksimale samlede garantiansvar overfor deg under eller i forbindelse med disse Vilkårene, uansett om det foreligger kontrakt, skadevoldende handling (herunder forsømmelighet) eller på annen måte, skal under alle omstendigheter være begrenset til USD 50. Denne ansvarsgrensen gjelder ikke for de typer tap som er angitt i Del 12.3.

12.3  Ingenting i disse Vilkårene skal begrense eller utelukke Googles ansvar for

• død eller personskade forårsaket av forsømmelighet fra Googles side;
  • svindel eller bedragersk villedende informasjon;
  • skader forårsaket som følge av brudd på et obligatorisk lovfestet ansvar (inkludert, uten begrensning, ethvert ansvar i forbindelse med brudd på obligatorisk produktansvarslov); eller
  • ethvert annet ansvar som ikke kan utelukkes eller begrenset etter gjeldende lov og rett i din virkekrets

12.4  Del 12.1, Del 12.2 og Del 12.3 skal inngå i ansvarsomfanget til Google, dets datterselskaper, samarbeidspartnere og lisensgivere

13. Brukere hos myndighetene

13.1  Programvaren og tilhørende dokumentasjon er «kommersielle elementer», slik dette begrepet er definert i 48 C.F.R. §2.101, bestående av «kommersiell dataprogramvare» og «dokumentasjon for kommersiell dataprogramvare», slik disse begrepene brukes i 48 C.F.R. §12.212 eller 48 C.F.R. §227.7202, som gjeldende. I samsvar med 48 C.F.R. §12.212 eller 48 C.F.R. §227.7202-1 til 227.7202-4, som gjeldende, lisensieres den kommersielle dataprogramvaren og dokumentasjonen for den kommersielle dataprogramvaren til sluttbrukere i den amerikanske regjeringen (a) bare som kommersielle elementer og (b) bare med de rettighetene som er gitt til alle andre sluttbrukere i henhold til vilkårene heri. Ikke-publiserte rettigheter er forbeholdt i samsvar med lovene om opphavsrett i USA.

14. Annet innhold

14.1  Tjenestene kan inneholde hyperlinker til andre nettsteder og ressurser eller annet innhold. Google har ingen kontroll over andre nettsteder eller ressurser som stilles til rådighet av andre selskaper eller personer.

14.2  Du anerkjenner og godtar at Google (i) ikke er ansvarlig for tilgjengeligheten av slike eksterne nettsteder eller ressurser; (ii) ikke er ansvarlig for å undersøke eller evaluere innholdet, nøyaktigheten, fullstendigheten, aktualiteten, gyldigheten, samsvar med opphavsretten, lovligheten, anstendigheten, kvaliteten eller andre aspekter av slike eksterne nettsteder eller ressurser; og (iii) ikke støtter reklame, produkter eller annet materiale på eller som er tilgjengelig fra slike nettsteder eller ressurser.

14.3  Du anerkjenner og godtar at Google ikke er ansvarlig for tap eller skade du kan lide som følge av tilgjengeligheten til slike eksterne nettsteder eller ressurser, eller som følge av at du stoler på fullstendigheten, nøyaktigheten eller tilstedeværelsen av annonser, produkter eller annet materiale på, eller som er tilgjengelig fra, slike nettsteder eller ressurser.

15. Oversettelse av Vilkårene

15.1  I de tilfellene hvor Google har fremskaffet en oversettelse av den engelske versjonen av Vilkårene, godtar du at oversettelsen av disse kun er fremskaffet som referanse, og at det er kun den engelske versjonen av Vilkårene som regulerer ditt forhold til Google.

15.2  Hvis det finnes uoverensstemmelser mellom den engelske og den oversatte versjonen av Vilkårene, skal den engelske versjonen ha forrang.

16. Endringer i Vilkårene

16.1  Google kan gjøre endringer i Vilkårene eller Tilleggsvilkårene for Google Wifi fra tid til annen. Når disse endringene er gjort, lager Google en ny kopi av Vilkårene for Google Wifi, som blir tilgjengelige på https://support.google.com/wifi/answer/7216522, og eventuelle nye Tilleggsvilkår blir gjort tilgjengelige for deg fra eller gjennom den berørte Programvaren eller de berørte Tjenestene.

16.2  Du forstår og samtykker i at hvis du bruker Programvaren eller Tjenestene etter datoen for endringen av Vilkårene eller Tilleggsvilkårene for Google Wifi, behandler Google din bruk som godkjenning av de oppdaterte Vilkårene eller Tilleggsvilkårene for Google Wifi.

17. Generelle juridiske vilkår

17.1  Noen ganger når du bruker Tjenestene, kan du (som følge av eller i forbindelse med din bruk av Tjenestene) bruke en tjeneste eller laste ned et program eller kjøpe varer som leveres av en annen person eller bedrift. Din bruk av slike tjenester, programvare eller varer kan være underlagt egne vilkår som gjelder mellom deg og den aktuelle bedriften eller personen. I slike tilfeller har disse Vilkårene ingen innvirkning på ditt juridiske forhold til disse bedriftene eller personene.

17.2  Vilkårene utgjør hele den juridiske avtalen mellom deg og Google og styrer din bruk av Programvaren eller Tjenestene (men ekskluderer tjenester som Google kan gi deg i henhold til en separat skriftlig avtale) og erstatter fullstendig eventuelle tidligere avtaler mellom deg og Google i forhold til Programvaren og Tjenestene.

17.3  Du samtykker i at Google kan sende deg meldinger, deriblant meldinger om endringer i Vilkårene, via e-post, vanlig post eller innlegg på Tjenestene.

17.4  Du samtykker i at dersom Google ikke utøver eller håndhever juridisk rett eller sanksjonsmulighet som finnes i Vilkårene (eller som tilfaller Google i henhold til gjeldende lov og rett), skal dette ikke tas som en formell fraskrivelse av Googles rettigheter. Slike rettigheter eller sanksjonsmuligheter skal derfor fortsatt stå til Googles rådighet.

17.5  Hvis en domstol med jurisdiksjon kjenner én eller flere bestemmelser i disse vilkårene ugyldige, blir bestemmelsen(e) fjernet fra Vilkårene uten at det påvirker resten av Vilkårene. De gjenværende bestemmelsene i Vilkårene kommer fortsatt til å være gyldige og tvangskraftige.

17.6  Du anerkjenner og godtar at hvert medlem av selskapsgruppen som er underlagt Google, skal være tredjepartsbegunstigede for vilkårene, og at slike selskaper skal ha rett til å direkte håndheve og basere seg på enhver bestemmelse i Vilkårene som gir dem fordeler eller rettigheter. Utover dette skal ingen person eller bedrift være tredjepartsbegunstiget i forhold til Vilkårene.

17.7  Domstolene i enkelte land godtar ikke bruk av lov og rett med opphav i delstaten California i USA for enkelte tvister. Hvis du er fastboende i et slikt land, gjelder ditt eget lands lov og rett for slike tvister relatert til disse vilkårene i de tilfellene hvor Californias lov og rett er ekskludert. Ellers samtykker du i at lov og rett i California i USA, med unntak av Californias lovvalgsregler, skal gjelde for eventuelle tvister som oppstår som følge av eller knyttet til disse vilkårene eller Tjenestene. Hvis domstolene i ditt land ikke tillater at du samtykker i jurisdiksjonen og virkekretsen til domstolene i Santa Clara County i California i USA når det gjelder tvister som oppstår relatert til disse vilkårene, er det din lokale jurisdiksjon og virkekrets som gjelder. Ellers blir alle krav som oppstår som følge av eller i forbindelse med disse vilkårene eller Tjenestene, behandlet eksklusivt i de føderale domstolene eller delstatsdomstolene i Santa Clara County i California i USA, og du og Google samtykker i å bli personlig underlagt disse domstolenes jurisdiksjon.

[Med virkning fra 15. november 2016]