Fitbits integritetspolicy för Barnkonton

Senast uppdaterad: 2 februari 2024

Fitbit ger föräldrar möjlighet att skapa konton som kan användas med utvalda Fitbit-enheter åt sina barn (”Barnkonto”). I denna integritetspolicy för Barnkonton förklarar vi vilken data vi samlar in för att skapa dessa konton, vilken data vi samlar in från barnets användning av våra Tjänster och hur vi använder och delar denna data. Denna policy gäller endast Barnkonton som skapats specifikt för barn under 13 år eller eventuell högre minimiålder i ditt rättskipningsområde för användning med enheter som uppfyller villkoren. Du hittar ytterligare information om hur Fitbit samlar in, använder och delar data i Fitbits integritetspolicy.

INFORMATION SOM VI SAMLAR IN

INFORMATION DU GER OSS

När du skapar ett konto åt ditt barn kommer vi att be om personliga uppgifter om barnet, till exempel namn, födelsedatum, kön, längd och vikt. Du eller ditt barn kan välja att dela viss ytterligare information med oss.

INFORMATION SOM VI SAMLAR IN FRÅN DITT BARNS ANVÄNDNING AV VÅRA TJÄNSTER

Barnets Fitbit-enhet samlar in data för att registrera aktivitet under dagen. Detta inkluderar bland annat steg, sömn och aktiva minuter. När barnets enheter synkroniseras med en Fitbit-app överförs data från enheterna till våra servrar. Fitbit samlar inte in platsspårningsdata från ditt barn.

När ditt barn kommer åt sitt konto via Fitbit-appen samlar vi automatiskt in och lagrar information om kontoanslutningar som IP-adresser, typ av webbläsare, språk, operativsystem samt information om appar och mobila enheter (bland annat cookie- och appidentifierare).

SÅ HÄR ANVÄNDER VI INFORMATIONEN VI SAMLAR IN

Vi använder informationen på följande sätt: för att tillhandahålla, anpassa och förbättra våra tjänster, autentisera användarnas identiteter, registrera aktivitet och träning samt tillhandahålla kundsupport. Vi använder även datan vi samlar in i interna syften såsom felsökning, skydd mot fel, dataanalys och testning, för att utveckla nya funktioner och tjänster, samt för att göra Fitbit säkrare.

Vi använder även informationen vi samlar in för att hjälpa barn komma i kontakt med andra Fitbit-användare som godkänts av vårdnadshavare och som visas i familjekontot.

HUR DITT BARNS INFORMATION DELAS

MED DITT BARNS FITBIT-KONTAKTER

Ditt barns användarnamn, namn, aktivitet och bild delas med godkända kontakter i familjekontot.

Information som vi samlar in kan delas utanför Fitbit i begränsade fall. Vi delar inte personliga uppgifter med företag, organisationer eller individer utanför Fitbit förutom om något av följande gäller:

FÖR EXTERN BEHANDLING

Vi vidarebefordrar personliga uppgifter till våra närstående bolag och andra betrodda företag och personer som har i uppgift att behandla informationen för vår räkning, utifrån våra anvisningar och i enlighet med övriga lämpliga integritets- och säkerhetsåtgärder.

ÄNDRINGAR AV ÄGARSKAP

Om vi ingår i en fusion, ett förvärv eller en försäljning av tillgångar fortsätter vi att vidta åtgärder för att skydda konfidentialiteten för personliga uppgifter och meddelar dig innan vi överför några personliga uppgifter till ett nytt rättssubjekt.

AV JURIDISKA SKÄL

Vi kan lämna ut information för att följa lagar, förordningar, juridiska processer eller rättsliga förelägganden från myndigheter, hävda juridiska rättigheter eller svara på rättsliga anspråk eller förhindra, identifiera eller utreda olaglig aktivitet, bedrägeri, otillåten användning, överträdelser av våra villkor eller hot mot Tjänsternas säkerhet eller personers fysiska säkerhet.

SÅ KOMMER DU ÅT OCH RADERAR DITT BARNS PERSONLIGA UPPGIFTER

Som förälder har du kontroll över ditt barns konto i familjekontot. När du har loggat in på ditt Fitbit-konto, verifierat din e-postadress och skapat ett familjekonto kan du skapa ett konto åt ditt barn. Du kan när som helst se barnets fullständiga konto via familjekontot.

Om du någon gång vill förhindra vidare insamling eller användning av ditt barns information kan du radera barnets konto genom att antingen (1) kontakta kundsupport eller (2) radera barnet från familjekontot och bekräfta din avsikt att radera kontot i e-postmeddelandet vi skickar till dig.

VAD SOM HÄNDER NÄR DITT BARN FYLLER 13

När ditt barn fyller 13 (eller eventuell högre minimiålder som krävs för att skapa ett Fitbit-konto utan vårdnadshavarens samtycke i ditt land) uppfyller hen kraven för att självständigt hantera sitt konto. Om ditt barn väljer att hantera sitt Fitbit-konto kommer du inte längre att ha tillgång till eller kunna styra det via ditt Fitbit-konto.

SÅ HÄR KONTAKTAR DU OSS

Om du har frågor, förslag eller funderingar om denna policy eller om vår användning av ditt barns information kan du kontakta oss på data-protection-office@fitbit.com eller på vår postadress nedan.

Om du bor i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Förenade kungariket eller Schweiz:

Fitbit International Limited
Attn: Legal Department (Privacy Policy)
Gordon House, 4 Barrow St, Grand Canal Dock
Dublin 4, D04 V4X7, Irland

Om du bor någon annanstans:

Fitbit LLC

Attn: Legal Department (Privacy Policy)

1600 Amphitheatre Parkway

Mountain View CA 94043, USA

USA