Privacybeleid van Fitbit voor kinderaccounts

Laatste update: 2 februari 2024

Via Fitbit kunnen ouders accounts voor hun kinderen maken die met bepaalde Fitbit-apparaten kunnen worden gebruikt ('Kinderaccount'). In dit Privacybeleid voor kinderaccounts staat welke informatie we verzamelen om deze accounts in te stellen, welke informatie we verzamelen als gevolg van het gebruik van onze Services door een kind en hoe we deze informatie gebruiken en delen. Dit beleid is alleen van toepassing op Kinderaccounts die speciaal zijn ingesteld voor kinderen jonger dan 13 jaar of een hogere minimumleeftijd in je jurisdictie voor gebruik met in aanmerking komende apparaten. In het Privacybeleid van Fitbit vind je meer informatie over hoe Fitbit informatie verzamelt, gebruikt en deelt.

INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN

INFORMATIE DIE JE ONS VERSTREKT

Als je een account voor je kind maakt, vragen we naar persoonlijke informatie over hen, zoals hun naam, geboortedatum, gender, lengte en gewicht. Jij of je kind kan ervoor kiezen om aanvullende informatie met ons te delen.

INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN ALS JE KIND ONZE SERVICES GEBRUIKT

Het Fitbit-apparaat van je kind verzamelt gegevens om hun activiteit gedurende de dag bij te houden. Dit omvat bijvoorbeeld hun stappen, slaap en actieve minuten. Als hun apparaten met een Fitbit-app synchroniseren, worden de gegevens op hun apparaat naar onze servers overgezet. Fitbit verzamelt geen gegevens van je kind om hun locatie bij te houden.

Als je kind hun account opent via de Fitbit-app, verzamelen en bewaren we automatisch informatie over de accountconnectiviteit, zoals IP-adressen, browsertype, taal, besturingssysteem, app-gegevens en gegevens over mobiele apparaten (waaronder cookie- en app-ID's)

HOE WE DE VERZAMELDE INFORMATIE GEBRUIKEN

We gebruiken de informatie op de volgende manieren: om onze services te leveren, te personaliseren en te verbeteren, om de identiteit van gebruikers te verifiëren, om activiteiten en trainingen bij te houden en om klantenservice te bieden. We gebruiken de gegevens die we verzamelen ook voor interne doeleinden, zoals probleemoplossing, bescherming tegen fouten, gegevensanalyse en testen, om nieuwe functies en services te ontwikkelen en om de veiligheid en beveiliging van Fitbit te verbeteren.

We gebruiken de verzamelde informatie ook om kinderen te helpen contact te leggen met andere, door de ouder/voogd goedgekeurde Fitbit-gebruikers die worden getoond in het gezinsaccount.

HOE WE DE INFORMATIE VAN JE KIND DELEN

MET DE FITBIT-CONTACTEN VAN JE KIND

De gebruikersnaam, naam, activiteit en foto van je kind worden gedeeld met goedgekeurde contacten in het gezinsaccount.

Informatie die we verzamelen, kan in een beperkt aantal omstandigheden buiten Fitbit worden gedeeld. We delen persoonlijke informatie niet met bedrijven, organisaties en individuen buiten Fitbit, behalve in een van de volgende omstandigheden:

VOOR EXTERNE VERWERKING

We leveren persoonlijke informatie aan onze partners of andere vertrouwde bedrijven of individuen zodat ze de informatie voor ons kunnen verwerken, op basis van onze instructies en overeenkomstig andere passende vertrouwelijkheids- en beveiligingsmaatregelen.

EIGENDOMSWIJZIGINGEN

Als we betrokken zijn bij een fusie, overname of verkoop van activa, blijven we maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid van persoonlijke informatie te beschermen en je op de hoogte te stellen voordat we persoonlijke informatie aan een nieuwe entiteit overdragen.

OM JURIDISCHE REDENEN

We kunnen informatie verstrekken om te voldoen aan een wet, voorschrift, juridische procedure of overheidsverzoek; om wettelijke rechten te doen gelden of om ons te verdedigen tegen juridische claims; of om illegale activiteiten, fraude, misbruik, schendingen van onze voorwaarden of bedreigingen voor de veiligheid van Services of de fysieke veiligheid van iemand te voorkomen, op te sporen of te onderzoeken.

DE PERSOONLIJKE INFORMATIE VAN JE KIND VINDEN EN VERWIJDEREN

Als ouder heb je de controle over het account van elk kind binnen je gezinsaccount. Zodra je bent ingelogd op je Fitbit-account, je e-mailadres hebt laten verifiëren en een gezinsaccount hebt gemaakt, kun je een account voor je kind maken. Je kunt op elk gewenst moment het hele account van je kind bekijken via je gezinsaccount.

Als je ooit wilt dat de informatie van je kind niet langer wordt verzameld of gebruikt, kun je het account van je kind verwijderen door (1) contact op te nemen met de klantenservice of (2) je kind te verwijderen uit het gezinsaccount en te bevestigen dat je van plan bent het account te verwijderen via de e-mail die we je sturen.

WAT ER GEBEURT ALS JE KIND 13 WORDT

Als je kind 13 wordt (of een hogere minimumleeftijd voor het maken van een Fitbit-account zonder ouderlijke toestemming in je land), komt die in aanmerking om hun account zelfstandig te beheren. Als je kind ervoor kiest hun Fitbit-account zelf te beheren, heb je er geen toegang meer toe en geen controle meer over via je Fitbit-account.

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Als je vragen, suggesties of zorgen hebt over dit beleid, of over ons gebruik van de informatie van je kind, neem je contact met ons op via data-protection-office@fitbit.com of ons postadres hieronder.

Als je in de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland woont:

Fitbit International Limited
Attn: Legal Department (Privacy Policy)
Gordon House, 4 Barrow St, Grand Canal Dock
Dublin 4, D04 V4X7, Ierland

Als je ergens anders woont:

Fitbit LLC

Attn: Legal Department (Privacy Policy)

1600 Amphitheatre Parkway

Mountain View, CA 94043

U.S.A.