Fitbitin lasten tilien tietosuojakäytäntö

Viimeisin päivitys: 2.2.2024

Fitbitissä vanhemmat voivat ottaa käyttöön tilejä lapsilleen, jotka voivat käyttää niitä tiettyjen Fitbit-laitteiden kanssa ("Lasten tilit"). Lasten tilien tietosuojakäytännössä selitetään, mitä tietoja keräämme näiden tilien käyttöönottoa varten, mitä tietoja keräämme lapsen Palveluiden käytöstä, ja miten käytämme ja jaamme näitä tietoja. Tämä käytäntö koskee vain Lasten tilejä, jotka on luotu nimenomaan alle 13-vuotiaille (tai oikeudenkäyttöalueellasi voimassa olevaa vähimmäisikärajaa nuoremmille) lapsille ehdot täyttävillä laitteilla. Fitbitin tietosuojakäytännössä on lisätietoa siitä, miten Fitbit kerää, käyttää ja jakaa tietoja.

KERÄÄMÄMME TIEDOT

MEILLE ANTAMASI TIEDOT

Kun luot tilin lapselle, pyydämme hänen henkilökohtaisia tietojaan, esimerkiksi nimen, syntymäajan, sukupuolen, pituuden ja painon. Sinä tai lapsesi voitte halutessanne jakaa meille tiettyjä lisätietoja.

TIEDOT, JOITA KERÄÄMME, KUN LAPSI KÄYTTÄÄ PALVELUITAMME

Lapsen Fitbit-laite kerää dataa seuratakseen hänen aktiivisuuttaan päivän aikana. Data voi sisältää esimerkiksi askeleita, unta ja aktiivisia minuutteja. Kun lapsen laitteet synkronoidaan Fitbit-sovelluksen kanssa, lapsen laitteella oleva data siirretään palvelimillemme. Fitbit ei kerää lapselta sijainnin seurantadataa.

Kun lapsi käyttää tiliään Fitbit-sovelluksen kautta, keräämme ja tallennamme automaattisesti tietoa tilin yhteyksistä, esimerkiksi IP-osoitteista, selaintyypistä, kielestä, käyttöjärjestelmästä sekä sovelluksesta ja mobiililaitteesta (myös eväste- ja sovellustunnisteet).

KERÄÄMIEMME TIETOJEN KÄYTTÖTAVAT

Käytämme tietoja seuraaviin tarkoituksiin: palveluiden tarjoamiseen, personointiin ja parantamiseen, käyttäjien henkilöllisyyden todentamiseen, aktiivisuuden ja treenien seurantaan ja asiakastuen tarjoamiseen. Käytämme keräämäämme dataa myös sisäisiin tarkoituksiin, esimerkiksi vianetsintään, virheiltä suojaamiseen, datan analysointiin ja testaamiseen, uusien ominaisuuksien ja palveluiden kehittämiseen sekä Fitbitin turvallisuuden parantamiseen.

Keräämiemme tietojen avulla autamme myös lapsia pitämään yhteyttä muihin, huoltajien hyväksymiin Fitbitin käyttäjiin, jotka näkyvät perhetilillä.

MITEN LAPSESI TIETOJA JAETAAN

LAPSEN FITBIT-YHTEYSHENKILÖILLE

Lapsen käyttäjätunnus, nimi, toiminta ja kuva jaetaan perhetilillä hyväksytyille yhteyshenkilöille.

Keräämiämme tietoja voidaan erikoistapauksissa jakaa Fitbitin ulkopuolelle. Emme jaa henkilökohtaisia tietoja yrityksille, organisaatioille tai Fitbitin ulkopuolisille henkilöille, paitsi seuraavissa tapauksissa:

ULKOISTA KÄSITTELYÄ VARTEN

Toimitamme henkilökohtaisia tietoja tytäryhtiöillemme tai muille luotetuille yrityksille tai henkilöille, jotta ne voivat käsitellä niitä puolestamme ohjeidemme ja kaikkien muiden asianmukaisten luottamuksellisuus- ja turvallisuustoimenpiteiden mukaisesti.

OMISTAJUUDEN MUUTTUESSA

Jos olemme osallisena fuusiossa tai yrityskaupassa tai omaisuuttamme myydään, jatkamme toimenpiteitä suojataksemme kyseisten järjestelyiden osana siirrettävien henkilökohtaisten tietojen luottamuksellisuutta ja ilmoitamme sinulle asiasta ennen henkilökohtaisten tietojen siirtämistä uudelle taholle.

OIKEUDELLISISTA SYISTÄ

Voimme luovuttaa tietoja lain, säädöksen, oikeusprosessin tai viranomaisen pyynnön noudattamiseksi, lakisääteisten oikeuksien puolustamiseksi tai oikeudellisilta vaatimuksilta puolustautumiseksi sekä laittoman toiminnan, väärinkäytösten, käyttöehtojen rikkomusten ja Palveluiden tietoturvaan tai henkilöiden fyysiseen turvallisuuteen kohdistuvien uhkien estämiseksi, havaitsemiseksi tai tutkimiseksi.

PÄÄSY LAPSEN HENKILÖKOHTAISIIN TIETOIHIN JA NIIDEN POISTAMINEN

Vanhemmat voivat hallinnoida lasten tilejä perhetilin kautta. Kun olet kirjautunut Fitbit-tilillesi, vahvistanut sähköpostiosoitteesi ja luonut perhetilin, voit luoda tilin lapsellesi. Voit milloin tahansa nähdä lapsen koko tilin perhetilin kautta.

Jos haluat lopettaa lapsesi tietojen keräämisen tai käytön, voit milloin tahansa poistaa lapsen tilin 1) ottamalla yhteyttä asiakastukeen tai 2) poistamalla lapsen perhetililtä ja vahvistamalla saamasi sähköpostin kautta, että haluat poistaa kyseisen tilin.

MITÄ TAPAHTUU, KUN LAPSI TÄYTTÄÄ 13 VUOTTA

Kun lapsi täyttää 13 (tai saavuttaa muun, korkeamman vähimmäisiän, jota Fitbit-tilin luominen ilman vanhempien suostumusta maassasi edellyttää), hän voi hoitaa tiliään itsenäisesti. Jos lapsi päättää hoitaa itse omaa Fitbit-tiliään, sinulla ei ole enää pääsyä kyseiselle tilille etkä voit hallinnoida sitä oman Fitbit-tilisi kautta.

YHTEYDENOTTOTAVAT

Jos sinulla on kysymyksiä, ehdotuksia tai huolenaiheita tähän käytäntöön tai lapsesi tietojen käyttöön liittyen, ota yhteyttä osoitteeseen data-protection-office@fitbit.com tai alla olevaan postiosoitteeseen:

Jos asut Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä:

Fitbit International Limited
Attn: Legal Department (Privacy Policy)
Gordon House, 4 Barrow St, Grand Canal Dock
Dublin 4, D04 V4X7, Ireland

Jos asut vakituisesti muualla:

Fitbit LLC

Attn: Legal Department (Privacy Policy)

1600 Amphitheatre Parkway

Mountain View, CA 94043

USA