Beperkte Garantie van Fitbit

Als je je Fitbit-apparaat op of na 11 juli 2023 hebt gekocht, vind je de Beperkte Garantie van je apparaat in het Centrum voor hardwaregarantie van Google.

Laatste update: 5 juli 2023
(De eerdere versie(s) vind je in ons archief.)

Retourbeleid

Zoek je het retourbeleid van Fitbit? Dat is verplaatst. Bekijk onze Verkoopvoorwaarden.

Beperkte productgarantie

BEPERKTE PRODUCTGARANTIE VOOR NIEUWE PRODUCTEN
Fitbit garandeert de oorspronkelijke koper dat je apparaat en accessoires van het merk Fitbit die nieuw zijn (het 'Nieuwe product' of de 'Nieuwe producten') vrij zijn van materiaal- en fabricagedefecten bij normaal gebruik gedurende een periode van één (1) jaar vanaf de datum van aankoop, behalve dat als je woonachtig bent in de Europese Economische Ruimte (EER) en je het Fitbit-product in de EER hebt gekocht, de garantieperiode twee (2) jaar na de aankoopdatum (de 'Garantieperiode voor Nieuwe producten') is.

BEPERKTE PRODUCTGARANTIE VOOR OPGEKNAPTE PRODUCTEN
Fitbit garandeert de oorspronkelijke koper dat je apparaat en accessoires van het merk Fitbit die door of namens Fitbit gecertificeerd zijn opgeknapt (het 'Opgeknapte product' of de 'Opgeknapte producten') vrij zijn van materiaal- en fabricagedefecten bij normaal gebruik gedurende een periode van negentig (90) dagen vanaf de datum van aankoop (de 'Garantieperiode voor Opgeknapte producten').

De Nieuwe producten en Opgeknapte producten worden in deze Beperkte Productgarantie gezamenlijk aangeduid als de 'Producten'. De Garantieperiode voor Nieuwe producten en de Garantieperiode voor Opgeknapte producten worden in deze Beperkte Productgarantie gezamenlijk aangeduid als de 'Garantieperiode'.

RECHTSMIDDELEN
Als er een dergelijk defect optreedt en Fitbit binnen de toepasselijke Garantieperiode een retourautorisatieverzoek heeft gekregen, doet Fitbit naar eigen goeddunken en voor zover wettelijk toegestaan het volgende: (1) het Product kosteloos repareren met nieuwe of opgeknapte vervangende onderdelen, of (2) het Product vervangen door een Nieuw product of Opgeknapt product. In het geval van een dergelijk defect zijn dit, voor zover dat wettelijk is toegestaan, je enige en exclusieve rechtsmiddelen. Voor zover dit niet wordt uitgesloten door de toepasselijke wetgeving, kunnen er kosten voor afhandeling en transport in rekening worden gebracht. Deze Beperkte productgarantie is uitsluitend geldig in de jurisdicties waarin het Product wordt verkocht door Fitbit zelf of door een geautoriseerde reseller of agent van Fitbit, en is geldig voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving van die jurisdicties. Voor elk vervangend Product geldt dezelfde garantie gedurende de resterende periode van de oorspronkelijke Garantieperiode of gedurende dertig (30) dagen, afhankelijk van welke periode langer is, of gedurende een andere periode die door de toepasselijke wetgeving vereist is.

AANSPRAAK MAKEN OP DE GARANTIESERVICE
Als je aanspraak op de garantie wilt maken, heb je een retourautorisatie nodig. Volg deze instructies om een retourautorisatie aan te vragen. Het retourautorisatienummer moet bij het door jou geretourneerde Product worden gevoegd. Je moet het Product in de originele verpakking of een verpakking met een gelijkwaardig beschermingsniveau retourneren naar het adres dat je van Fitbit krijgt. In overeenstemming met de toepasselijke wetgeving kan Fitbit je om een aankoopbewijs vragen en je verplichten om aan andere vereisten te voldoen voordat je de garantieservice krijgt. Het is jouw verantwoordelijkheid om een back-up te maken van alle gegevens, software of andere materialen die op het Product zijn opgeslagen. Deze gegevens, software of andere materialen gaan tijdens de garantieservice waarschijnlijk verloren of worden opnieuw geformatteerd en Fitbit is niet verantwoordelijk voor een dergelijk verlies.

BESCHIKBAARHEID VAN REPARATIEMOGELIJKHEDEN/ONDERDELEN
Apparaten en accessoires van het merk Fitbit hebben complexe geïntegreerde onderdelen waarvoor reparatie, zoals van gebarsten schermen of defecte batterijen, buiten een Fitbit-fabrieksomgeving misschien niet mogelijk is. Ook zijn er voor jouw product of in jouw regio misschien geen reparatiemogelijkheden of reserveonderdelen beschikbaar. Goederen die ter reparatie worden aangeboden, kunnen daarom worden vervangen door opgeknapte goederen van een vergelijkbaar type in plaats van te worden gerepareerd. Als er reparaties beschikbaar zijn, kunnen er opgeknapte onderdelen worden gebruikt om de goederen te repareren. De reparatie of vervanging van goederen waarin door gebruikers gegenereerde gegevens kunnen worden opgeslagen, kan tot verlies van die gegevens leiden. Het is jouw verantwoordelijkheid om alle persoons- en andere gegevens op het apparaat over te dragen, te wissen of er een back-up van te maken voordat je het apparaat naar Fitbit stuurt. Je gaat ermee akkoord dat Fitbit niet verantwoordelijk is voor het verlies, het gebruik of de openbaarmaking van gegevens op het apparaat.

UITSLUITINGEN EN BEPERKINGEN
Fitbit garandeert niet dat de werking van het Product ononderbroken of foutvrij verloopt. Deze Beperkte productgarantie geldt niet voor software die is ingesloten in een Product en voor gerelateerde services die Fitbit levert. Zie de Servicevoorwaarden van Fitbit voor meer informatie over je rechten bij het gebruik van de software en gerelateerde services.

Deze Beperkte productgarantie is uitsluitend van toepassing op de oorspronkelijke koper van het Product dat via een geautoriseerde reseller of een erkend verkoopkanaal is gekocht en dat door of voor Fitbit is vervaardigd. Dit herken je aan een erkend handelsmerk, erkende handelsnaam of erkend logo van Fitbit op het Product. Zonder enige beperking ten aanzien van het voorgaande geldt deze Beperkte productgarantie niet voor (a) andere Fitbit-producten en -services dan de Producten, (b) niet-Fitbit-producten, zelfs niet als deze zijn opgenomen in of verkocht met een Product, waaronder zonder enige beperking nagemaakte artikelen, (c) producten die gestolen zijn of waarvan Fitbit redelijkerwijs vermoedt dat ze gestolen zijn, (d) verbruiksartikelen (zoals batterijen) of (e) software, ook als deze is verpakt of verkocht met het Product of is ingesloten in het Product. Deze Beperkte productgarantie is niet van toepassing op producten of accessoires van derden, inclusief maar niet beperkt tot producten met het logo 'Gemaakt voor Fitbit' of 'Werkt met Fitbit'. Neem voor service voor of problemen met dergelijke producten contact op met de fabrikant.

Deze Beperkte productgarantie dekt geen schade aan een Fitbit-product of een deel van een Fitbit-product veroorzaakt door wijziging, onderhoud of reparatie door iemand anders dan door Fitbit geautoriseerde technici, of door het gebruik van onderdelen van derden. Deze Beperkte productgarantie is niet van toepassing op cosmetische schade zoals krassen en deuken. Bovendien is deze Beperkte productgarantie niet van toepassing op schade of defecten veroorzaakt door (a) gebruik met niet-Fitbit-producten; (b) een ongeval, misbruik, verkeerd gebruik, mishandeling, overstroming, brand, aardbeving of andere externe oorzaken, (c) normale slijtage of veroudering van het Product, zoals verkleuring of uitrekking of (d) het gebruik van het Product (i) buiten het toegestane of beoogde gebruik zoals beschreven door Fitbit, (ii) niet in overeenstemming met de instructies van Fitbit of (iii) met een niet-werkende spanning of stroomvoorziening.

Resellers, distributeurs, vertegenwoordigers of medewerkers van Fitbit mogen geen enkele wijziging, verlenging of uitbreiding aanbrengen aan deze Beperkte productgarantie. Als een voorwaarde in deze Beperkte productgarantie onwettig of niet afdwingbaar wordt geacht, blijven de resterende voorwaarden onverminderd van kracht.

IMPLICIETE GARANTIES
BEHALVE VOOR ZOVER DIT VERBODEN IS DOOR DE TOEPASSELIJKE WETGEVING, WORDEN ALLE IMPLICIETE GARANTIES (WAARONDER ZONDER ENIGE BEPERKING DE GARANTIES VAN VERHANDELBAARHEID EN GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL) IN DUUR BEPERKT TOT DE DUUR VAN DE TOEPASSELIJKE GARANTIEPERIODE. In sommige jurisdicties zijn beperkingen van de duur van een impliciete garantie verboden, waardoor bovenstaande beperking misschien niet op jou van toepassing is.

BEPERKINGEN VAN SCHADE
BEHALVE VOOR ZOVER DIT VERBODEN IS DOOR DE TOEPASSELIJKE WETGEVING, IS FITBIT NIET AANSPRAKELIJK VOOR ENIGE INCIDENTELE, INDIRECTE, SPECIALE OF GEVOLGSCHADE, WAARONDER ZONDER ENIGE BEPERKING VERLIES VAN WINST, INKOMSTEN OF GEGEVENS, ALS GEVOLG VAN ENIGE SCHENDING VAN EXPLICIETE OF IMPLICIETE GARANTIE OF VOORWAARDEN OF VOLGENS ENIGE ANDERE WETTELIJKE THEORIE, ZELFS NIET ALS FITBIT OP DE HOOGTE IS GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE. Sommige jurisdicties staan de uitsluiting of beperking van speciale, indirecte, incidentele of gevolgschade niet toe, dus de bovenstaande beperking of uitsluiting is misschien niet op jou van toepassing.

HEERSEND RECHT
Deze Beperkte productgarantie is onderworpen aan de wetten van de Amerikaanse staat Californië, zonder inachtneming van eventuele principes van internationaal privaatrecht die voorzien in de toepassing van wetgeving uit een andere jurisdictie.

NATIONALE WETTELIJKE RECHTEN
CONSUMENTEN IN SOMMIGE JURISDICTIES HEBBEN WETTELIJKE RECHTEN OP GROND VAN DE TOEPASSELIJKE NATIONALE WETGEVING VOOR DE VERKOOP VAN CONSUMENTENGOEDEREN, WAARONDER ZONDER BEPERKING NATIONALE WETTEN DIE EG-RICHTLIJN 99/44 UITVOEREN. DEZE RECHTEN WORDEN NIET BEÏNVLOED DOOR DE HIERBOVEN AANGEGEVEN GARANTIES.