Viktig information om Googles system

Systemuppdateringar från Google gör dina Android-enheter säkrare och mer tillförlitliga, och du får nya och användbara funktioner. Dessa uppdateringar omfattar operativsystemet Android, Google Play Butik och Google Play-tjänster. Systemuppdateringar från Google är tillgängliga för telefoner, surfplattor, Android TV- och Google TV-enheter, Android Auto-kompatibla fordon, Wear OS-enheter och Chrome OS-enheter. Läs mer om systemuppdateringar från Google.

Varje vecka erbjuder Google Play Butik

• nya funktioner som gör det lättare för dig att upptäcka appar och spel du gillar
  • optimeringar för snabbare och mer tillförlitlig nedladdning och installation
  • kontinuerliga förbättringar av Play Protect som skyddar enheten
  • diverse prestandaoptimeringar, felkorrigeringar och förbättringar av säkerhet, stabilitet och tillgänglighet.

Maj 2024

Google Play-tjänster v24.17 (1.5.2024)

Wallet

• [Telefon] Felkorrigeringar för Wallet-relaterade tjänster.

Systemhantering

• [Auto] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar integriteten.
  • [Auto, telefon, tv, Wear] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar stabiliteten.
April 2024

Systemuppdatering via Google Play (30.4.2024)

• [Telefon] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar enhetsanslutningar, nätverksanvändning, säkerhet, stabilitet och uppdateringskompatibilitet.
  • [Telefon] Felkorrigeringar för systemhantering och diagnostikrelaterade tjänster.

Google Play-tjänster v24.16 (24.4.2024)

Utvecklartjänster

• [Telefon, Wear] Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för processer som rör plats och sammanhang i deras appar.

Wallet

• [Telefon] Med den här nya funktionen får du aviseringar med uppdateringar som rör dina värdekort i Google Wallet.
  • [Telefon] En ny funktion som gör att du kan skanna bilder med streckkoder eller QR-koder och lägga till dem som ett Wallet-kort.
  • [Telefon] Med uppdateringarna av Wallet får du förbättringar när du registrerar dig för att betala för kollektivtrafik.

Google Play-tjänster v24.15 (17.4.2024)

Kontohantering

• [Wear] Om du är en kontrollerad användare kan du använda en ny översikt för att se inställningarna för föräldrakontroll.

Verktyg

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du ta kontakt med dina kontakter så fort du har konfigurerat din nya telefon.

Android WebView v124 (11.4.2024)

• Förbättringar av säkerhet och integritet samt uppdateringar med felkorrigeringar.
  • Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för funktioner som rör visning av webbinnehåll i apparna.
Obs! Vissa funktioner kan vara experimentella och tillgängliga för vissa användare.

Google Play-tjänster v24.14 (10-4-2024)

Säkerhet och integritet

• [Telefon] Hitta min enhet kan hitta en avstängd enhet.

Support

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu välja ett prenumerationserbjudande och aktivera ett eSIM i Enhetsprenumerationer.

Wallet

• [Telefon] Felkorrigeringar för Wallet-relaterade tjänster.
  • [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu använda ditt Octopus-kort i Hongkong via Wallet.

Google Play-tjänster v24.13 (3.4.2024)

Support

• [Auto] Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för supportrelaterade processer i deras appar.

Wallet

• [Telefon] Med den här nya funktionen får du aviseringar när dina kort uppdateras och när ett nytt virtuellt kort är klart att användas.

Google Play Butik v40.4 (1.4.2024)

• [Telefon] Med den här nya funktionen får du en bättre installationsupplevelse när du blir uppmanad att ladda ned dina officiella appar och spel på Google Play.
Mars 2024

Systemuppdatering via Google Play (1.4.2024)

• [Telefon] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar enhetsanslutningar, nätverksanvändning, säkerhet, stabilitet och uppdateringskompatibilitet.
  • [Telefon] Felkorrigeringar för systemhantering och diagnostikrelaterade tjänster.

Google Play-tjänster v24.12 (27.3.2024)

Säkerhet och integritet

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du importera lösenord till Google Lösenordshantering.

Systemhantering

• [Auto, PC, telefon, tv, Wear] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar integriteten.

Google Play-tjänster v24.11 (20.3.2024)

Enhetsanslutning

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu parkoppla dina smarta accessoarer med en ny telefon.

Wallet

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu fästa och öppna dina betalningsmetoder från startskärmen när du trycker länge på Wallet-appikonen.
  • [Telefon, Wear] Med den här nya funktionen kan du nu använda Wallet i Guernsey, Marocko, Bermuda och Bahrain.

Systemhantering

• [Telefon] Med den här nya funktionen visas ett nytt användargränssnitt när du skapar en profil eller loggar in i Play Spel-tjänster.
  • [Auto, PC, telefon, tv, Wear] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar enhetsprestandan.

Device Health Services v1.26.0.615753072 (18.3.2024)

• [Telefon, surfplatta] Allmänna felkorrigeringar och prestandaoptimeringar.

Google Play Butik v40.2 (18.3.2024)

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu tillåta att dina Google Play-appar uppdateras automatiskt med begränsad mobildata.
  • [Telefon] Med det beständiga navigeringsfältet kan du använda huvudnavigeringsfältet i Play Butik på fler sidor, till exempel sökresultat och appinformation, vilket gör det enklare att navigera i Play Butik.
  • [Telefon] Se höjdpunkter från appar/spel på olika ställen i Google Play Butik.

Inställningshjälp v1.1.0.615624701 (18.3.2024)

• [Telefon] Allmänna felkorrigeringar.

SIM-hanteraren v28 (13.3.2024)

• [Telefon] Allmänna felkorrigeringar och tillförlitlighetsförbättringar.

Google Play-tjänster v24.10 (13.3.2024)

Utvecklartjänster

• [Telefon] Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för processer som rör analys och diagnostik i apparna.

Verktyg

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu använda autentiseringen från låsskärmen för Autofyll med Google utöver biometrisk autentisering.

Systemhantering

• [Tv] Felkorrigeringar för systemhantering och diagnostikrelaterade tjänster.

Android WebView v123 (12.3.2024)

• Förbättringar av säkerhet och integritet samt uppdateringar med felkorrigeringar.
  • Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för funktioner som rör visning av webbinnehåll i apparna.
Obs! Vissa funktioner kan vara experimentella och tillgängliga för vissa användare.

Inställningshjälp v1.1.0.612349782 (11.3.2024)

• [Telefon] Allmänna felkorrigeringar.

Android System Intelligence U.21 (11.3.2024)

• [Telefon] Felkorrigeringar för Live Captions användargränssnitt och språkpaketsnedladdning.

Google Play Butik v40.1 (11.3.2024)

• [Telefon] Du får en bättre användarupplevelse med belöningar, uppdrag och erbjudanden för köp på Google Play.
  • [Telefon] Om du befinner dig i EU kan du ge samtycke till datadelning mellan Google Play och Googles ekosystem i stort.

Adaptive Connectivity Services p.2024.10 (8.3.2024)

• [Telefon] Stabilitetsförbättringar, felkorrigeringar och prestandaoptimeringar.

Google Play Butik v40.0 (4.3.2024)

• [Telefon] Nu visas ett nytt format för innehåll i avsnittet Evenemang och erbjudanden på informations- och sökresultatsidorna.
Februari 2024

Systemuppdatering via Google Play (28.2.2024)

• [Telefon] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar enhetsanslutningar, nätverksanvändning, säkerhet, stabilitet och uppdateringskompatibilitet.
  • [Telefon] Felkorrigeringar för systemhantering och diagnostikrelaterade tjänster.

Google Play-tjänster v24.08 (28-2-2024)

Kontohantering

• [Telefon] Förbättringar och uppdateringar av funktionen att fästa enheter för platsdelning i Family Link.

Utvecklartjänster

• [Telefon] Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för Ads-relaterade processer i apparna.

Wallet

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu digitalisera dina fysiska kollektivtrafikkort när du lägger till dem i Google Wallet.

Systemhantering

• [Telefon] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar integritet och säkerhet.

Google Play Butik v39.9 (26.2.2024)

• [Telefon] Nu kan du installera en samling viktiga appar samtidigt.

Google Play-tjänster v24.07 (21.2.2024)

Utvecklartjänster

• [Auto, telefon, tv, Wear] Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för processer som rör enhetsanslutning i apparna.

Wallet

• [Telefon] Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för processer som rör digital plånbok och betalningar i apparna.

Google Play-tjänster för AR v1.42 (20.02.2024)

• [Telefon] Listan över enheter som stöds har uppdaterats.
  • [Telefon] Diverse prestandaförbättringar och felkorrigeringar.

Google Play Butik v39.8 (19.2.2024)

• [PC, telefon] Med den här nya funktionen informeras du av Google Play Protect om vilka appar som inte kunde verifieras med Google Play Protect.

Device Health Services v1.26.0.604494899 (14.2.2024)

• [Telefon, surfplatta] Allmänna felkorrigeringar och prestandaoptimeringar.

Google Play-tjänster v24.06 (14.2.2024)

Support

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du använda automatisk support (AI-baserad chatt) i Google Hjälp för Android.

Wallet

• [Telefon, Wear] Nu kan du bättre hantera dina kort med uppdateringen av Wallet i Japan.

Android WebView v122 (13.2.2024)

• Förbättringar av säkerhet och integritet samt uppdateringar med felkorrigeringar.
  • Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för funktioner som rör visning av webbinnehåll i apparna.
  • [Surfplatta] När en styrplatta har anslutits visas snabbmenyer i WebView som vertikala menyer i skrivbordsformat.
Obs! Vissa funktioner kan vara experimentella och tillgängliga för vissa användare.

Google Play Butik v39.7 (12.2.2024)

• [Telefon] Nu kan du begära borttagning av data och konton från sidan Appinformation genom att klicka på en direktlänk till webbplatsen för utvecklare.
  • [Telefon] Nu kan du se och starta spel som du har spelat nyligen.

Inställningshjälp v1.1.0.603376639 (7.2.2024)

• [Telefon] Förbättra användarupplevelsen.

Google Play-tjänster v24.05 (7.2.2024)

Kontohantering

• [Auto] Smidigare funktioner för att logga in på Google-kontot med telefonen genom att visa inloggningssidan för telefonen först.
  • [Auto, PC, telefon, tv, Wear] Felkorrigeringar för tjänster relaterade till kontohantering.

Utvecklartjänster

• [Telefon] Med de nya funktionerna för utvecklare av appar från Google och tredje part kan du få stöd för Maps-relaterade processer i dina appar.

Wallet

• [Telefon] Nu kan du välja att autentisera dina transaktioner innan du gör kontaktlösa betalningar med uppdateringarna av Wallets autentiseringsinställningar.

Android System Intelligence U.18/T.43 (5.2.2024)

• [Telefon, surfplatta] Felkorrigeringar i användargränssnittet för Live Caption.
  • [Telefon, surfplatta] Versionsnummer för språkpaketet för taligenkänning har lagts till på inställningssidan.
Januari 2024

Google Play-tjänster v24.04 (31.1.2024)

Utvecklartjänster

• [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu använda Androids QR-skanner för att skanna eSIM-streckkoder.
  • [Auto, telefon, tv, Wear] Felkorrigeringar för utvecklartjänster.

Google Play Butik v39.5 (29.1.2024)

• [Telefon] Med den här nya funktionen blir sökgränssnittet förbättrat på enheter med stora skärmar.
  • [Telefon] Med den här nya funktionen får du rekommendationer direkt utifrån de spelkategorier som du berättar för Google Play att du är intresserad av.

Systemuppdatering via Google Play (29.1.2024)

• [Telefon] Uppdateringar av systemhanteringstjänster som förbättrar enhetsanslutningar, nätverksanvändning, säkerhet, stabilitet och uppdateringskompatibilitet.
  • [Telefon] Felkorrigeringar för systemhantering och diagnostikrelaterade tjänster.

Adaptive Connectivity Services p.2024.04 (26.1.2024)

• [Telefon] Stabilitetsförbättringar, felkorrigeringar och prestandaoptimeringar.

Google Play-tjänster v24.03 (24.1.2024)

Kontohantering

• [Telefon] Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för processer som rör kontohantering i deras appar.

Google Play-tjänster v24.02 (17.1.2024)

Kontohantering

• [Auto] Med den nya funktionen kan du se animationer på skärmarna för automatisk inloggning.

Utvecklartjänster

• [Telefon] Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för processer som rör maskininlärning och AI i apparna.

Enhetsanslutning

• [Telefon] I och med uppdateringen av varumärket ser du att Närdelning nu heter Snabbdelning, med vissa visuella förbättringar av sändarflödet.
  • [Wear] Nu kan du smidigt byta ljudutgång mellan telefonen, surfplattan och klockan.

Verktyg

• [Telefon] Med uppdateringarna i Autofyll rankas dina kreditkort för att göra Autofyll-förslagen bättre.

Wallet

• [Telefon] Med uppdateringarna av Wallet kan du digitalisera ditt företags-id.
  • [Telefon] Med den här nya funktionen kan du nu arkivera och ångra arkivering av värdekort mellan startskärmen i Wallet och skärmen Arkiverade värdekort.

Systemhantering

• [Telefon] Med uppdateringar på sidan Googles tjänster i installationsguiden kan du aktivera den nya inställningen Verifiering av telefonnummer för att samtycka till att verifiera ditt telefonnummer.

Tjänster för Android TV v6.5.4 (16.1.2024)

Google Assistent

• Assistenten har stöd för att skicka feedback.

Android WebView v121 (16.1.2024)

• Förbättringar av säkerhet och integritet samt uppdateringar med felkorrigeringar.
  • Nya funktioner för utvecklare av appar från Google och tredje part för att ge stöd för funktioner som rör visning av webbinnehåll i apparna.
Obs! Vissa funktioner kan vara experimentella och tillgängliga för vissa användare.

Google Play Butik v39.3 (15.1.2024)

• [Telefon] Med de nya myndighetsmärkena är det enkelt att hitta appar från officiella myndigheter. Till att börja med är de tillgängliga i tolv länder. Fler läggs till i framtiden.

Adaptive Connectivity Services p.2024.01 (12.1.2024)

• [Telefon] Stabilitetsförbättringar, felkorrigeringar och prestandaoptimeringar.

Google Play-tjänster v24.01 (10.1.2024)

Utvecklartjänster

• [Auto, PC, telefon, tv, Wear] I de nya funktionerna för utvecklare av appar från Google och tredje part finns stöd för processer för plats och sammanhang i dina appar.

Systemhantering

• [Auto, PC, telefon, tv, Wear] Med uppdateringarna av systemhanteringstjänster får du förbättrad batteritid, enhetsprestanda och säkerhet.

Android System Intelligence U.14 (8.1.2024)

• [Telefon] Självjusterande ljud har lagts till för Pixel Fold.
  • [Telefon] Live Caption – en ny inställning för textningsstorlek och -stil har lagts till.

Google Play Butik v39.2 (8.1.2024)

• [PC, telefon, tv] Du får förbättrade aviseringar tack vare uppdateringar av Google Play Protect.
Viktig information om tidigare versioner