Versjonsnotater for Google-systemet

Google-systemoppdateringer gjør Android-enhetene dine sikrere og mer pålitelige og gir deg nye og nyttige funksjoner. De inkluderer Google-oppdateringer av Android-operativsystemet, Google Play-butikken og Google Play-tjenester. Google-systemoppdateringer er tilgjengelige for telefoner, nettbrett, Android TV- og Google TV-enheter, Android Auto-kompatible kjøretøy, Wear OS-enheter og Chrome OS-enheter. Finn ut mer om Google-systemoppdateringer.

Hver uke tilbyr Google Play-butikken

• nye funksjoner du kan bruke for å finne apper og spill du liker
  • optimaliseringer som gir raskere og mer pålitelig nedlasting og installering
  • kontinuerlige forbedringer av Play Protect for å beskytte enheten din
  • diverse optimaliseringer av ytelse, feilrettinger og forbedringer av sikkerhet, stabilitet og tilgjengelighet

Mai 2024

Google Play-tjenester v24.17 (01.05.2024)

Lommebok

• [Telefon] Feilrettinger for Wallet-relaterte tjenester.

Systemadministrering

• [Auto] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer personvernet.
  • [Auto, Telefon, TV, Wear] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer stabiliteten.
April 2024

Google Play-systemoppdatering (30.04.2024)

• [Telefon] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer enhetstilkobling, nettverksbruk, sikkerhet, stabilitet og oppdateringsevne.
  • [Telefon] Feilrettinger for tjenester knyttet til systemadministrering og diagnostikk.

Google Play-tjenester v24.16 (24.04.2024)

Utviklertjenester

• [Telefon, Wear] Nye utviklerfunksjoner for Google og utviklere av tredjepartsapper for å støtte posisjons- og kontekstrelaterte prosesser i appene deres.

Lommebok

• [Telefon] Med denne nye funksjonen mottar du varsler med oppdateringer relatert til kortene og billettene dine i Google Wallet.
  • [Telefon] En ny funksjon som gjør det mulig å skanne bilder med strekkoder eller QR-koder og legge dem til som Wallet-billetter.
  • [Telefon] Med oppdateringer av Wallet får du forbedringer når du registrerer deg for å betale for kollektivtransport.

Google Play-tjenester v24.15 (17.04.2024)

Kontoadministrasjon

• [Wear] Hvis du er en administrert bruker, kan du bruke en ny oversikt til å se innstillingene for foreldrekontroll.

Systemverktøy

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du snakke med kontaktene dine med det samme du har konfigurert den nye telefonen.

Android WebView v124 (11.04.2024)

• Forbedringer av sikkerhet og personvern samt oppdateringer for feilrettinger.
  • Nye utviklerfunksjoner for apputviklere fra Google og tredjeparter for å støtte funksjonalitet knyttet til visning av nettinnhold i appene deres.
Viktig: Enkelte funksjoner kan være på forsøksstadiet og er tilgjengelige for bestemte brukere.

Google Play-tjenester v24.14 (10.04.2024)

Sikkerhet og personvern

• [Telefon] Finn enheten min kan finne enheter som er slått av.

Brukerstøtte

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du nå velge et abonnementstilbud og aktivere et eSIM-kort i Enhetsabonnementer.

Lommebok

• [Telefon] Feilrettinger for Wallet-relaterte tjenester.
  • [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du nå bruke Octopus-kortet ditt fra Hongkong i Wallet.

Google Play-tjenester v24.13 (03.04.2024)

Brukerstøtte

• [Auto] Nye utviklerfunksjoner for Google og utviklere av tredjepartsapper for å støtte prosesser relatert til brukerstøtte i appene deres.

Lommebok

• [Telefon] Med denne nye funksjonen får du varsler når kortene dine oppdateres, og når et nytt virtuelt kort er klart til bruk.

Google Play Butikk v40.4 (01.04.2024)

• [Telefon] Med denne nye funksjonen får du en bedre installasjonsopplevelse når du blir bedt om å laste ned de offisielle appene og spillene dine på Google Play.
Mars 2024

Google Play-systemoppdatering (01.04.2024)

• [Telefon] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer enhetstilkobling, nettverksbruk, sikkerhet, stabilitet og oppdateringsevne.
  • [Telefon] Feilrettinger for tjenester knyttet til systemadministrering og diagnostikk.

Google Play-tjenester v24.12 (27.03.2024)

Sikkerhet og personvern

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du importere passord til Google Passordlagring.

Systemadministrering

• [Auto, PC, Telefon, TV, Wear] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer personvernet.

Google Play-tjenester v24.11 (20.03.2024)

Enhetstilkobling

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du nå koble hapå-enhetene dine sammen med en ny telefon.

Lommebok

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du nå feste og gå til betalingsmåtene dine fra startskjermen når du trykker og holder på Wallet-appikonet.
  • [Telefon, Wear] Med denne nye funksjonen kan du nå bruke Wallet i Guernsey, Marokko, Bermuda og Bahrain.

Systemadministrering

• [Telefon] Med denne nye funksjonen ser du et nytt UI når du oppretter en profil eller logger på Spilltjenester på Play.
  • [Auto, PC, Telefon, TV, Wear] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer enhetsytelsen.

Tjenester for enhetstilstanden v1.26.0.615753072 (18.03.2024)

• [Telefon, Nettbrett] Generelle feilrettinger og ytelsesoptimaliseringer.

Google Play Butikk v40.2 (18.03.2024)

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du nå tillate at Google Play-appene dine oppdateres automatisk ved bruk av begrensede mobildata.
  • [Telefon] Med den vedvarende navigasjonsraden kan du bruke hovednavigasjonsraden i Play-butikken på flere sider, for eksempel i søkeresultater og informasjon om apper, slik at det blir enklere å navigere i Play-butikken.
  • [Telefon] Se høydepunktene for apper/spill på ulike steder i Google Play-butikken.

Innstillinger-assistent v1.1.0.615624701 (18.03.2024)

• [Telefon] Generelle feilrettinger.

SIM-administrator v28 (13.03.2024)

• [Telefon] Generelle feilrettinger og pålitelighetsforbedringer.

Google Play-tjenester v24.10 (13.03.2024)

Utviklertjenester

• [Telefon] Nye utviklerfunksjoner for apputviklere fra Google og tredjeparter for å støtte Analytics- og Diagnostikk-relaterte prosesser i appene deres.

Systemverktøy

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du nå bruke autentisering på låseskjermen for Autofyll med Google i tillegg til biometrisk autentisering.

Systemadministrering

• [TV] Feilrettinger for tjenester knyttet til systemadministrering og diagnostikk.

Android WebView v123 (12.03.2024)

• Forbedringer av sikkerhet og personvern samt oppdateringer for feilrettinger.
  • Nye utviklerfunksjoner for apputviklere fra Google og tredjeparter for å støtte funksjonalitet knyttet til visning av nettinnhold i appene deres.
Viktig: Enkelte funksjoner kan være på forsøksstadiet og er tilgjengelige for bestemte brukere.

Innstillinger-assistent v1.1.0.612349782 (11.03.2024)

• [Telefon] Generelle feilrettinger.

Android System Intelligence U.21 (11.03.2024)

• [Telefon] Feilrettinger av UI-et for direkteteksting og nedlasting av språkpakke.

Google Play Butikk v40.1 (11.03.2024)

• [Telefon] Du får en bedre brukeropplevelse for belønninger, oppdrag og tilbud knyttet til kjøp på Google Play.
  • [Telefon] Hvis du er i EU, kan du gi samtykke til datadeling mellom Google Play og det større Google-økosystemet.

Adaptive Connectivity Services p.2024.10 (08-03-2024)

• [Telefon] Stabilitetsforbedringer, feilrettinger og ytelsesoptimaliseringer.

Google Play Butikk v40.0 (04.03.2024)

• [Telefon] Nå ser du et nytt format for innhold som vises i Arrangementer og tilbud-delen på detaljsiden og på søkeresultatsidene.
Februar 2024

Google Play-systemoppdatering (28.02.2024)

• [Telefon] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer enhetstilkobling, nettverksbruk, sikkerhet, stabilitet og oppdateringsevne.
  • [Telefon] Feilrettinger for tjenester knyttet til systemadministrering og diagnostikk.

Google Play-tjenester v24.08 (28.02.2024)

Kontoadministrasjon

• [Telefon] Forbedringer og oppdateringer av Family Link for festing av enheter for posisjonsdeling.

Utviklertjenester

• [Telefon] Nye utviklerfunksjoner for Google og utviklere av tredjepartsapper for å støtte prosesser relatert til Google Ads i appene deres.

Lommebok

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du nå digitalisere de fysiske reisekortene dine når du legger dem til i Google Wallet.

Systemadministrering

• [Telefon] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer personvern og sikkerhet.

Google Play Butikk v39.9 (26.02.2024)

• [Telefon] Nå kan du installere en samling viktige apper samtidig.

Google Play-tjenester v24.07 (21.02.2024)

Utviklertjenester

• [Auto, Telefon, TV, Wear] Nye utviklerfunksjoner for Google og utviklere av tredjepartsapper for å støtte prosesser knyttet til enhetstilkobling i appene deres.

Lommebok

• [Telefon] Nye utviklerfunksjoner for Google og utviklere av tredjepartsapper for å støtte prosesser knyttet til den digitale lommeboken og betalinger i appene deres.

Google Play-tjenester for AR v1.42 (20.02.2024)

• [Telefon] Oppdatert liste over støttede enheter.
  • [Telefon] Diverse ytelsesforbedringer og feilrettinger.

Google Play Butikk v39.8 (19.02.2024)

• [PC, Telefon] Med denne nye funksjonen blir du informert av Google Play Protect om apper som ikke består verifiseringen med Google Play Protect.

Tjenester for enhetstilstanden v1.26.0.604494899 (14.02.2024)

• [Telefon, Nettbrett] Generelle feilrettinger og ytelsesoptimaliseringer.

Google Play-tjenester v24.06 (14.02.2024)

Brukerstøtte

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du nå bruke den automatiske brukerstøtten (AI-basert chat) i Google Hjelp for Android.

Lommebok

• [Telefon, Wear] Med oppdateringer av Wallet i Japan kan du administrere kortene dine enda bedre.

Android WebView v122 (13.02.2024)

• Forbedringer av sikkerhet og personvern samt oppdateringer for feilrettinger.
  • Nye utviklerfunksjoner for apputviklere fra Google og tredjeparter for å støtte funksjonalitet knyttet til visning av nettinnhold i appene deres.
  • [Nettbrett] Når en styreflate er tilkoblet, vises kontekstuelle menyer i WebView som vertikale menyer i skrivebordsstil.
Viktig: Enkelte funksjoner kan være på forsøksstadiet og er tilgjengelige for bestemte brukere.

Google Play Butikk v39.7 (12.02.2024)

• [Telefon] Nå kan du be om sletting av data og kontoer fra detaljsiden for appen ved å klikke på en direktelink til utviklernettstedet.
  • [Telefon] Nå kan du se og starte spill du nylig har spilt.

Innstillinger-assistent v1.1.0.603376639 (07.02.2024)

• [Telefon] Forbedring av brukeropplevelsen.

Google Play-tjenester v24.05 (07.02.2024)

Kontoadministrasjon

• [Auto] Strømlinjeformet opplevelsen for å logge på Google-kontoen med telefonen ved å vise påloggingssiden for mobil først.
  • [Auto, PC, Telefon, TV, Wear] Feilrettinger for tjenester knyttet til kontoadministrasjon.

Utviklertjenester

• [Telefon] Med de nye utviklerfunksjonene for Google-apper og tredjepartsapper kan du få brukerstøtte for Maps-relaterte prosesser i appene dine.

Lommebok

• [Telefon] Med de oppdaterte autentiseringsinnstillingene for Wallet kan du nå velge å autentisere transaksjonene dine før du betaler kontaktløst.

Android System Intelligence U.18/T.43 (05.02.2024)

• [Telefon, Nettbrett] Feilrettinger for UI-et for direkteteksting.
  • [Telefon, Nettbrett] La til versjonsnummer for språkpakke for talegjenkjenning på innstillingssiden.
Januar 2024

Google Play-tjenester v24.04 (31.01.2024)

Utviklertjenester

• [Telefon] Med denne nye funksjonen kan du bruke QR-kodeskanneren i Android til å skanne strekkoder for eSIM-kort.
  • [Auto, Telefon, TV, Wear] Feilrettinger for tjenester knyttet til utviklertjenester.

Google Play Butikk v39.5 (29.01.2024)

• [Telefon] Med denne nye funksjonen blir søkegrensesnittet forbedret for enheter med stor skjerm.
  • [Telefon] Med denne nye funksjonen får du umiddelbare anbefalinger basert på spillkategoriene du forteller Google Play at du er interessert i.

Google Play-systemoppdatering (29.01.2024)

• [Telefon] Oppdateringer av tjenester for systemadministrering som forbedrer enhetstilkobling, nettverksbruk, sikkerhet, stabilitet og oppdateringsevne.
  • [Telefon] Feilrettinger for tjenester knyttet til systemadministrering og diagnostikk.

Adaptive Connectivity Services p.2024.04 (26.01.2024)

• [Telefon] Stabilitetsforbedringer, feilrettinger og ytelsesoptimaliseringer.

Google Play-tjenester v24.03 (24.01.2024)

Kontoadministrasjon

• [Telefon] Nye utviklerfunksjoner for Google og utviklere av tredjepartsapper for å støtte prosesser relatert til kontoadministrasjon i appene deres.

Google Play-tjenester v24.02 (17.01.2024)

Kontoadministrasjon

• [Auto] Med denne nye funksjonen kan du se animasjoner på skjermene for automatisk pålogging.

Utviklertjenester

• [Telefon] Nye utviklerfunksjoner for apputviklere fra Google og tredjeparter for å støtte prosesser relatert til maskinlæring og AI i appene deres.

Enhetstilkobling

• [Telefon] Oppdateringer relatert til merkevarebygging: Nærdeling har skiftet navn til Quick Share, og avsenderflyten har fått noen visuelle forbedringer.
  • [Wear] Nå kan du sømløst bytte lyd mellom telefonen, nettbrettet og klokken.

Systemverktøy

• [Telefon] Med oppdateringer av autofyll rangeres kredittkortene dine for å gi deg bedre autofyllforslag.

Lommebok

• [Telefon] Med oppdateringer av Wallet kan du digitalisere bedrifts-ID-en din.
  • [Phone] Med denne nye funksjonen kan du arkivere kort og billetter på startskjermen i Wallet og hente dem tilbake fra skjermen for arkiverte kort og billetter.

Systemadministrering

• [Telefon] Med oppdateringer av «Google-tjenester»-siden i konfigureringsveiviseren kan du slå på den nye innstillingen for telefonnummerbekreftelse for å gi samtykke til å bekrefte telefonnummeret ditt.

Android TV-kjernetjenester v6.5.4 (16.01.2024)

Google Assistent

• Assistent-støtte for sending av tilbakemelding.

Android WebView v121 (16.01.2024)

• Forbedringer av sikkerhet og personvern samt oppdateringer for feilrettinger.
  • Nye utviklerfunksjoner for apputviklere fra Google og tredjeparter for å støtte funksjonalitet knyttet til visning av nettinnhold i appene deres.
Viktig: Enkelte funksjoner kan være på forsøksstadiet og er tilgjengelige for bestemte brukere.

Google Play Butikk v39.3 (15.01.2024)

• [Telefon] Med nye merker for offentlige etater kan du enkelt finne apper fra offisielle offentlige etater. Først tilgjengelig i 12 land, og flere er på vei.

Adaptive Connectivity Services p.2024.01 (12.01.2024)

• [Telefon] Stabilitetsforbedringer, feilrettinger og ytelsesoptimaliseringer.

Google Play-tjenester v24.01 (10.01.2024)

Utviklertjenester

• [Auto, PC, telefon, TV, Wear] Med de nye utviklerfunksjonene for Google-apper og tredjepartsapper kan du få støtte for posisjons- og kontekstrelaterte prosesser i appene dine.

Systemadministrering

• [Auto, PC, telefon, TV, Wear] Med oppdateringer av tjenester for systemadministrering får du bedre batterilevetid, enhetsytelse og sikkerhet.

Android System Intelligence U.14 (08.01.2024)

• [Telefon] Fininnstilling av selvjusterende lyd for Pixel Fold er lagt til.
  • [Telefon] Direkteteksting: Vi har lagt til en ny innstilling for tekststørrelse og -stil.

Google Play Butikk v39.2 (08.01.2024)

• [PC, Telefon, TV] Med oppdateringer av Google Play Protect får du bedre varsler.
Versjonsnotater for tidligere versjoner