Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Release-opmerkingen voor het Google-systeem

Met de systeemupdates van Google worden je Android-apparaten beter beveiligd en betrouwbaarder en krijg je nieuwe en nuttige functies. Ze omvatten updates van Google voor het Android-besturingssysteem, de Google Play Store en Google Play-services. Er zijn Google-systeemupdates beschikbaar voor telefoons, tablets, Android TV- en Google TV-apparaten, voertuigen met Android Auto, Wear OS-apparaten en Chrome OS-apparaten. Meer informatie over systeemupdates van Google

De Google Play Store biedt elke week het volgende:

• Nieuwe functies waarmee je je favoriete apps en games kunt ontdekken.
  • Optimalisaties voor sneller en betrouwbaarder downloaden en installeren.
  • Doorlopende verbeteringen in Play Protect om je apparaat te beveiligen.
  • Verschillende prestatieoptimalisaties, bugfixes en verbeteringen in beveiliging, stabiliteit en toegankelijkheid.

Juni 2024

Android WebView v126 (05-06-2024)

• Verbeteringen in beveiliging en privacy, en updates voor bugfixes.
  • Nieuwe functies voor app-ontwikkelaars van Google en derden om in hun apps functionaliteit te ondersteunen voor de weergave van webcontent.
Belangrijk: Sommige functies kunnen experimenteel zijn en alleen beschikbaar zijn voor bepaalde gebruikers.

Google Play-services v24.22 (05-06-2024)

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon] Nieuwe functies voor ontwikkelaars van apps van Google en derden om in hun apps processen te ondersteunen die zijn gerelateerd aan Maps.

Apparaatconnectiviteit

• [Telefoon] Bugfixes voor services voor apparaatverbindingen.

Wallet

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je de Android-instelwizard gebruiken om andere betaalmethoden dan kaarten in te stellen.

Google Play Store v41.3 (03-06-2024)

• [Telefoon] Abonnementsvoordelen kunnen verschijnen in zoekresultaten en appstore-vermeldingen.
Mei 2024

Google Play-systeemupdate (29-05-2024)

• [Telefoon] Updates voor services voor systeembeheer die apparaatconnectiviteit, netwerkgebruik, beveiliging, stabiliteit en updatebaarheid verbeteren.
  • [Telefoon] Bugfixes voor services voor systeembeheer en diagnostische gegevens.

Google Play Store v41.2 (27-05-2024)

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie krijg je meer tijd om je stempelkaarten vol te krijgen en beloningen te verdienen.
  • [Telefoon] In het gedeelte Evenementen en aanbiedingen van de detail- en zoekresultatenpagina's vind je een nieuwe contentindeling.

Google Play-services v24.20 (22-05-2024)

Accountbeheer

• [Telefoon] Bugfixes voor services voor accountbeheer.
  • [Telefoon, Wear] Deze functie voegt nieuwe functionaliteit toe aan App-activiteit, zodat ouders het app-gebruik van kinderen kunnen bijhouden via verschillende instellingen voor tijdslimieten.

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon] Met cross-device-services kun je nu wisselen tussen apparaten tijdens videogesprekken in apps zoals Google Meet.

Apparaatconnectiviteit

• [Telefoon] Met Cross-device-services zie je een nieuw instellingenscherm waarmee je makkelijker cross-device functies kunt vinden en gebruiken.

Beveiliging en privacy

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je je wachtwoorden nu beveiligd delen met je gezinsgroep in Google Wachtwoordmanager. Als je een wachtwoord deelt, krijgen je gezinsleden een kopie in hun Google Wachtwoordmanager, klaar voor gebruik.

Hulpprogramma's

• [Telefoon] Met updates voor Automatisch invullen kun je de naam van je kaart zien in de suggesties voor betaalkaarten.
  • [Telefoon] Met updates voor Automatisch invullen kun je je kaartafbeelding bekijken in de suggesties voor betaalkaarten.

Systeembeheer

• [Auto, pc, telefoon, tv, Wear] Updates voor services voor systeembeheer die apparaatopslag verbeteren.

Google Play Store v41.1 (20-05-2024)

• [Telefoon] Je kunt nu de typen games kiezen waarin je bent geïnteresseerd om je aanbevelingen te verbeteren.
  • [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je Play Pass gebruiken om een selectie games te spelen op Play Games.

Google Play-services v24.19 (15-05-2024)

Systeembeheer

• [Auto, pc, telefoon, tv, Wear] Updates voor services voor systeembeheer die apparaatopslag, privacy en beveiliging verbeteren.
  • [Telefoon] Updates voor services voor systeembeheer die de privacy verbeteren.

Android TV Core Services v6.7.x (14-05-2024)

Toegankelijkheid

• Instellingen voor meldingstijden voor betere leesbaarheid.

Android WebView v125 (08-05-2024)

• Verbeteringen in beveiliging en privacy, en updates voor bugfixes.
  • Nieuwe functies voor app-ontwikkelaars van Google en derden om in hun apps functionaliteit te ondersteunen voor de weergave van webcontent.
Belangrijk: Sommige functies kunnen experimenteel zijn en alleen beschikbaar zijn voor bepaalde gebruikers.

Google Play-services v24.18 (08-05-2024)

Accountbeheer

• [Wear] Als ouder kun je Schooltijd instellen om te beperken welke apps je kind mag gebruiken en om het apparaat op stil te zetten.

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon] Nieuwe functies voor ontwikkelaars van apps van Google en derden om in hun apps processen te ondersteunen die zijn gerelateerd aan Maps.

Google Play Store v40.9 (06-05-2024)

• [Telefoon] Topontwikkelaars zien nu nieuwe functies op zoekresultatenpagina's en detailpagina's.
  • [Telefoon] Je vindt nu veelgestelde vragen over de app waarnaar je zoekt op de pagina's met zoekresultaten en detailpagina's voor apps.
  • [Telefoon] Als je Game Hub gebruikt, krijg je productenquêtes op de detailpagina.

Google Play-services v24.17 (01-05-2024)

Wallet

• [Telefoon] Bugfixes voor services voor Wallet.

Systeembeheer

• [Auto] Updates voor services voor systeembeheer die de privacy verbeteren.
  • [Auto, telefoon, tv, Wear] Updates voor services voor systeembeheer die de stabiliteit verbeteren.
April 2024

Google Play-systeemupdate (30-04-2024)

• [Telefoon] Updates voor services voor systeembeheer die apparaatconnectiviteit, netwerkgebruik, beveiliging, stabiliteit en updatebaarheid verbeteren.
  • [Telefoon] Bugfixes voor services voor systeembeheer en diagnostische gegevens.

Google Play-services v24.16 (24-04-2024)

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon, Wear] Nieuwe functies voor ontwikkelaars van apps van Google en derden om in hun apps processen te ondersteunen die zijn gerelateerd aan locatie en context.

Wallet

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie krijg je meldingen met updates over je kaarten en passen in Google Wallet.
  • [Telefoon] Een nieuwe functie waarmee je afbeeldingen met streepjescodes of QR-codes kunt scannen en deze kunt toevoegen als Wallet-kaart.
  • [Telefoon] Met updates voor Wallet krijg je verbeteringen als je je aanmeldt om te betalen voor het openbaar vervoer.

Google Play-services v24.15 (17-04-2024)

Accountbeheer

• [Wear] Als je een gebruiker met beperkte rechten bent, kun je een nieuw dashboard gebruiken om de instellingen voor ouderlijk toezicht te bekijken.

Hulpprogramma's

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je meteen communiceren met je contacten zodra je je nieuwe telefoon hebt ingesteld.

Android WebView v124 (11-04-2024)

• Verbeteringen in beveiliging en privacy, en updates voor bugfixes.
  • Nieuwe functies voor app-ontwikkelaars van Google en derden om in hun apps functionaliteit te ondersteunen voor de weergave van webcontent.
Belangrijk: Sommige functies kunnen experimenteel zijn en alleen beschikbaar zijn voor bepaalde gebruikers.

Google Play-services v24.14 (10-04-2024)

Beveiliging en privacy

• [Telefoon] Vind mijn apparaat kan je uitgezette apparaat vinden.

Support

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je nu een abonnementsaanbieding selecteren en een e-simkaart activeren via Apparaatabonnementen.

Wallet

• [Telefoon] Bugfixes voor services voor Wallet.
  • [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je nu je Octopus-kaart voor Hongkong gebruiken in Wallet.

Google Play-services v24.13 (03-04-2024)

Support

• [Auto] Nieuwe functies voor ontwikkelaars van apps van Google en derden om in hun apps processen te ondersteunen die zijn gerelateerd aan support.

Wallet

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie krijg je meldingen als je kaarten zijn geüpdatet en als er een nieuwe virtuele kaart klaar is voor gebruik.

Google Play Store v40.4 (01-04-2024)

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie krijg je een verbeterde installatiefunctionaliteit als je een prompt krijgt om officiële apps en games op Google Play te downloaden.
Maart 2024

Google Play-systeemupdate (01-04-2024)

• [Telefoon] Updates voor services voor systeembeheer die apparaatconnectiviteit, netwerkgebruik, beveiliging, stabiliteit en updatebaarheid verbeteren.
  • [Telefoon] Bugfixes voor services voor systeembeheer en diagnostische gegevens.

Google Play-services v24.12 (27-03-2024)

Beveiliging en privacy

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je nu wachtwoorden importeren in Google Wachtwoordmanager.

Systeembeheer

• [Auto, pc, telefoon, tv, Wear] Updates voor services voor systeembeheer die de privacy verbeteren.

Google Play-services v24.11 (20-03-2024)

Apparaatconnectiviteit

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je je wearables nu koppelen aan een nieuwe telefoon.

Wallet

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je je betaalmethoden nu vastzetten en openen vanaf het startscherm door je vinger op het icoon van de Wallet-app te houden.
  • [Telefoon, Wear] Met deze nieuwe functie kun je Wallet nu gebruiken in Guernsey, Marokko, Bermuda en Bahrein.

Systeembeheer

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie zie je een nieuwe UI als je een profiel maakt of inlogt bij Play-gameservices.
  • [Auto, pc, telefoon, tv, Wear] Updates voor services voor systeembeheer die de apparaatprestaties verbeteren.

Device Health Services v1.26.0.615753072 (18-03-2024)

• [Telefoon, tablet] Algemene bugfixes en prestatieoptimalisaties.

Google Play Store v40.2 (18-03-2024)

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je je Google Play-apps nu automatisch laten updaten met gebruik van een beperkte hoeveelheid mobiele data.
  • [Telefoon] Met de persistente navigatiebalk kun je de hoofdnavigatiebalk van de Play Store op meer pagina's gebruiken, zoals de zoekresultaten en app-gegevens, zodat je makkelijker door de Play Store kunt navigeren.
  • [Telefoon] Bekijk de hoogtepunten van apps/games op plaatsen in de Google Play Store.

Instellingenassistent v1.1.0.615624701 (18-03-2024)

• [Telefoon] Algemene bugfixes.

Sim-manager v28 (13-03-2024)

• [Telefoon] Algemene bugfixes en verbeterde betrouwbaarheid.

Google Play-services v24.10 (13-03-2024)

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon] Nieuwe functies voor ontwikkelaars van apps van Google en derden om processen voor analyse en diagnostische gegevens in hun apps te ondersteunen.

Hulpprogramma's

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je naast biometrische verificatie nu ook de verificatie van het vergrendelscherm gebruiken voor Automatisch invullen met Google.

Systeembeheer

• [Tv] Bugfixes voor services voor systeembeheer en diagnostische gegevens.

Android WebView v123 (12-03-2024)

• Verbeteringen in beveiliging en privacy, en updates voor bugfixes.
  • Nieuwe functies voor app-ontwikkelaars van Google en derden om in hun apps functionaliteit te ondersteunen voor de weergave van webcontent.
Belangrijk: Sommige functies kunnen experimenteel zijn en alleen beschikbaar zijn voor bepaalde gebruikers.

Instellingenassistent v1.1.0.612349782 (11-03-2024)

• [Telefoon] Algemene bugfixes.

Android System Intelligence U.21 (11-03-2024)

• [Telefoon] Bugfixes voor de UI van Live ondertiteling en het downloaden van taalpakketten.

Google Play Store v40.1 (11-03-2024)

• [Telefoon] Je krijgt een verbeterde gebruikerservaring voor beloningen, missies en aanbiedingen voor aankopen op Google Play.
  • [Telefoon] Als je je in de EU bevindt, kun je toestemming geven voor het delen van gegevens tussen Google Play en het bredere Google-ecosysteem.

Aanpasbare connectiviteitsservices p.2024.10 (08-03-2024)

• [Telefoon] Stabiliteitsverbeteringen, bugfixes en prestatieoptimalisaties.

Google Play Store v40.0 (04-03-2024)

• [Telefoon] Je ziet nu een nieuwe indeling voor content in het gedeelte Evenementen en aanbiedingen op de pagina's met details en zoekresultaten.
Februari 2024

Google Play-systeemupdate (28-02-2024)

• [Telefoon] Updates voor services voor systeembeheer die apparaatconnectiviteit, netwerkgebruik, beveiliging, stabiliteit en updatebaarheid verbeteren.
  • [Telefoon] Bugfixes voor services voor systeembeheer en diagnostische gegevens.

Google Play-services v24.08 (28-02-2024)

Accountbeheer

• [Telefoon] Verbeteringen en updates voor Family Link om apparaten vast te zetten voor locatie delen.

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon] Nieuwe functies voor app-ontwikkelaars van Google en derden om in hun apps processen te ondersteunen die zijn gerelateerd aan advertenties.

Wallet

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je je fysieke ov-kaarten nu digitaliseren als je ze toevoegt aan Google Wallet.

Systeembeheer

• [Telefoon] Updates voor services voor systeembeheer die de privacy en beveiliging verbeteren.

Google Play Store v39.9 (26-02-2024)

• [Telefoon] Je kunt nu verschillende essentiële apps tegelijk installeren.

Google Play-services v24.07 (21-02-2024)

Ontwikkelaarsservices

• [Auto, telefoon, tv, Wear] Nieuwe functies voor ontwikkelaars van apps van Google en derden om in hun apps processen voor apparaatconnectiviteit te ondersteunen.

Wallet

• [Telefoon] Nieuwe functies voor ontwikkelaars van apps van Google en derden om processen voor digitale portemonnees en betalingen te ondersteunen in hun apps.

Google Play-services voor AR v1.42 (20-02-2024)

• [Telefoon] De lijst met ondersteunde apparaten is geüpdatet.
  • [Telefoon] Verschillende prestatieverbeteringen en bugfixes.

Google Play Store v39.8 (19-02-2024)

• [Pc, telefoon] Met deze nieuwe functie krijg je een melding van Google Play Protect over apps die de Google Play Protect-verificatie niet hebben doorstaan.

Device Health Services v1.26.0.604494899 (14-02-2024)

• [Telefoon, tablet] Algemene bugfixes en prestatieoptimalisaties.

Google Play-services v24.06 (14-02-2024)

Support

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je de Helpchat (AI-gestuurde chat) nu gebruiken in Android Google Help.

Wallet

• [Telefoon, Wear] Met updates voor Wallet in Japan kun je je kaarten beter beheren.

Android WebView v122 (13-02-2024)

• Verbeteringen in beveiliging en privacy, en updates voor bugfixes.
  • Nieuwe functies voor app-ontwikkelaars van Google en derden om in hun apps functionaliteit te ondersteunen voor de weergave van webcontent.
  • [Tablet] Als een trackpad is aangesloten, worden contextmenu's in WebView getoond als verticale menu's in desktopstijl.
Belangrijk: Sommige functies kunnen experimenteel zijn en alleen beschikbaar zijn voor bepaalde gebruikers.

Google Play Store v39.7 (12-02-2024)

• [Telefoon] Je kunt nu gegevens- en accountverwijdering aanvragen op de pagina voor app-gegevens door op een rechtstreekse link naar de site voor ontwikkelaars te klikken.
  • [Telefoon] Je kunt nu games zien en starten die je recent hebt gespeeld.

Instellingenassistent v1.1.0.603376639 (07-02-2024)

• [Telefoon] Verbeter de gebruikerservaring.

Google Play-services v24.05 (07-02-2024)

Accountbeheer

• [Auto] De functionaliteit voor inloggen op je Google-account met je telefoon is gestroomlijnd door de mobiele inlogpagina eerst te tonen.
  • [Auto, pc, telefoon, tv, Wear] Bugfixes voor services voor accountbeheer.

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon] Met de nieuwe ontwikkelaarsfuncties voor apps van Google en derden kun je support krijgen voor Maps-gerelateerde processen in je apps.

Wallet

• [Telefoon] Met updates voor de verificatie-instellingen van Wallet kun je er nu voor kiezen om je transacties te verifiëren voordat je contactloze betalingen doet.

Android System Intelligence U.18/T.43 (05-02-2024)

• [Telefoon, tablet] Bugfixes in de UI voor Live ondertiteling.
  • [Telefoon, tablet] Het versienummer van het taalpakket voor spraakherkenning is toegevoegd aan de instellingenpagina.
Januari 2024

Google Play-services v24.04 (31-01-2024)

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je nu de QR-codescanner van Android gebruiken om streepjescodes van e-simkaarten te scannen.
  • [Auto, telefoon, tv, Wear] Bugfixes voor services die zijn gerelateerd aan ontwikkelaarsservices.

Google Play Store v39.5 (29-01-2024)

• [Telefoon] Met deze nieuwe functie wordt de UI voor zoeken verbeterd op apparaten met een groot scherm.
  • [Telefoon] Met deze nieuwe functie krijg je instant aanbevelingen op basis van de gamecategorieën waarvoor je interesse hebt aangegeven bij Google Play.

Google Play-systeemupdate (29-01-2024)

• [Telefoon] Updates voor services voor systeembeheer die apparaatconnectiviteit, netwerkgebruik, beveiliging, stabiliteit en updatebaarheid verbeteren.
  • [Telefoon] Bugfixes voor services voor systeembeheer en diagnostische gegevens.

Aanpasbare connectiviteitsservices p.2024.04 (2024-01-26)

• [Telefoon] Stabiliteitsverbeteringen, bugfixes en prestatieoptimalisaties.

Google Play-services v24.03 (24-01-2024)

Accountbeheer

• [Telefoon] Nieuwe functies voor ontwikkelaars van apps van Google en derden om in hun apps processen voor accountbeheer te ondersteunen.

Google Play-services v24.02 (17-01-2024)

Accountbeheer

• [Auto] Met deze nieuwe functie kun je animaties zien op de schermen voor inloggen in de auto.

Ontwikkelaarsservices

• [Telefoon] Nieuwe functies voor app-ontwikkelaars van Google en derden om in hun apps processen te ondersteunen die zijn gerelateerd aan machine learning en AI.

Apparaatconnectiviteit

• [Telefoon] Vanwege updates in de branding heet Dichtbij delen nu Quick Share, met een aantal visuele verbeteringen in de procedure voor verzenders.
  • [Wear] Je kunt nu naadloos schakelen tussen audio van je telefoon, tablet en smartwatch.

Hulpprogramma's

• [Telefoon] Met updates voor Automatisch invullen worden je creditcards gerangschikt voor betere suggesties voor Automatisch invullen.

Wallet

• [Telefoon] Met updates voor Wallet kun je je bedrijfs-ID digitaliseren.
  • [Telefoon] Met deze nieuwe functie kun je kaarten nu archiveren en terugzetten uit het archief tussen het startscherm van Wallet en het scherm Gearchiveerde kaarten.

Systeembeheer

• [Telefoon] Met updates op de pagina Google-services van de instelwizard kun je de nieuwe instelling Verificatie van telefoonnummer aanzetten om toestemming te geven voor de verificatie van je telefoonnummer.

Android TV Core Services v6.5.4 (16-01-2024)

Google Assistent

• Assistent-support voor het sturen van feedback.

Android WebView v121 (16-01-2024)

• Verbeteringen in beveiliging en privacy, en updates voor bugfixes.
  • Nieuwe functies voor app-ontwikkelaars van Google en derden om in hun apps functionaliteit te ondersteunen voor de weergave van webcontent.
Belangrijk: Sommige functies kunnen experimenteel zijn en alleen beschikbaar zijn voor bepaalde gebruikers.

Google Play Store v39.3 (15-01-2024)

• [Telefoon] Met nieuwe overheidsbadges kun je makkelijk apps van officiële overheidsentiteiten ontdekken. In eerste instantie beschikbaar in 12 landen, later meer.

Aanpasbare connectiviteitsservices p.2024.01 (2024-01-12)

• [Telefoon] Stabiliteitsverbeteringen, bugfixes en prestatieoptimalisaties.

Google Play-services v24.01 (10-01-2024)

Ontwikkelaarsservices

• [Auto, pc, telefoon, tv, Wear] Met de nieuwe ontwikkelaarsfuncties voor apps van Google en derden kun je support krijgen voor locatie- en contextgerelateerde processen in je apps.

Systeembeheer

• [Auto, pc, telefoon, tv, Wear] Met updates voor services voor systeembeheer krijg je betere batterijduur, apparaatprestaties en beveiliging.

Android System Intelligence U.14 (08-01-2024)

• [Telefoon] Aanpassing met Adaptief geluid toegevoegd voor de Pixel Fold.
  • [Telefoon] Live ondertiteling: er is een nieuwe instelling toegevoegd voor de tekengrootte en stijl van ondertiteling.

Google Play Store v39.2 (08-01-2024)

• [Pc, telefoon, tv] Met updates voor Google Play Protect krijg je verbeterde meldingen.
Release-opmerkingen voor eerdere versies