Handleiding voor veiligheid, garantie en regelgeving voor de Charge 6

Waar u productinformatie kunt vinden

Deze handleiding bevat de basisveiligheidsrichtlijnen in het gedrukte veiligheids- en garantieboekje dat wordt meegeleverd met uw Charge 6. Daarnaast bevat de handleiding aanvullende informatie over veiligheid, regelgeving en garantie voor de Charge 6.

Informatie over veiligheid en regelgeving: www.fitbit.com/global/us/legal/safety-instructions

De garantiebepalingen voor het land waar u uw aankoop heeft gedaan, waaronder instructies voor het indienen van claims: garantie-informatie

Elektronische regelgevingslabels voor uw apparaat: Instellingen > Apparaatinfo > Regelgeving

Hulp bij de Charge 6: help.fitbit.com/charge6

Veiligheidswaarschuwingen

Waarschuwing

WAARSCHUWING: INFORMATIE OVER GEZONDHEID EN VEILIGHEID. LEES DEZE INFORMATIE VÓÓR GEBRUIK OM HET RISICO OP PERSOONLIJK LETSEL, ONGEMAK, MATERIËLE SCHADE, INCLUSIEF SCHADE AAN UW OPLAADKABEL VOOR DE CHARGE 6, ACCESSOIRES OF VERBONDEN APPARATEN, EN ANDERE MOGELIJKE GEVAREN TE VERMINDEREN

Gebruik

Ga voorzichtig om met de Charge 6. U kunt het apparaat of de meegeleverde accessoires beschadigen als u het apparaat uit elkaar haalt, laat vallen, buigt, blootstelt aan vuur, plet of doorboort. Gebruik de Charge 6 niet met een beschadigde behuizing, een gebarsten scherm of andere vorm van fysieke schade. Het gebruik van een beschadigde Charge 6 kan oververhitting of letsel veroorzaken. Stel de Charge 6 niet bloot aan vloeistoffen, aangezien dit kortsluiting en oververhitting kan veroorzaken. Als de Charge 6 nat wordt, probeer deze dan niet te drogen met een externe warmtebron.

De Charge 6 werkt het beste bij een omgevingstemperatuur tussen -10 °C en 45 °C tijdens het dragen, 0 °C en 40 °C tijdens het opladen en moet worden bewaard tussen omgevingstemperaturen van -20 °C en 45 °C. Stel de Charge 6 niet bloot aan temperaturen boven 45 °C, zoals op het dashboard van een auto of in de buurt van een verwarmingsrooster. Hierdoor kan de Charge 6 beschadigd raken, de batterij oververhit raken en kan er brandgevaar optreden. Houd de Charge 6 uit de buurt van warmtebronnen en direct zonlicht. Als uw apparaat te warm wordt, koppelt u het los van de voedingsbron (als het daarop is aangesloten) en verplaatst u het naar een koelere plaats. Gebruik het pas weer als het afgekoeld is. De Charge 6 is ontworpen voor gebruik tot op een hoogte van maximaal 5000 meter.

Reparatie en service

Probeer uw Charge 6 niet zelf te repareren. Als u het apparaat uit elkaar haalt, kan de waterbestendigheid verloren gaan of kan dit leiden tot persoonlijk letsel of schade aan uw apparaat.

Neem contact op met de klantenservice als de Charge 6 niet goed werkt of beschadigd is: myhelp.fitbit.com/s/support

Opladen

Zorg voor een goede ventilatie als u de Charge 6, oplaadkabel en voedingsadapter (niet meegeleverd) gebruikt of oplaadt. Als u de Charge 6 gebruikt wanneer er vocht aanwezig is, kan dit brand, elektrische schokken, letsel of schade aan het apparaat of andere eigendommen veroorzaken. Laad de Charge 6 niet op als deze nat is. Laad uw apparaat niet op in direct zonlicht.

Zorg dat de voedingsadapter (niet meegeleverd) in een stopcontact in de buurt van het apparaat is gestoken en dat deze makkelijk bereikbaar is wanneer u het apparaat oplaadt. Forceer de voedingsadapter en andere stekkers niet in een stopcontact als er geen ruimte is voor beide. Trek aan de voedingsadapter als u die uit een stopcontact haalt. Trek nooit aan de oplaadkabel. Het is belangrijk dat u de kabel niet draait, knikt of afklemt en dat u de connector niet met kracht in een poort duwt. Als u tijdens het opladen een bericht krijgt dat u de oplader moet loskoppelen, haalt u de stekker van de oplader of voedingsadapter uit het stopcontact. Voordat u het apparaat opnieuw probeert op te laden, controleert u of de connector van de oplaadkabel en de oplaadpoort van het apparaat droog en schoon zijn.

Plaats geen metalen of magnetische voorwerpen op de blootliggende pinnen van de oplader wanneer deze op een stopcontact is aangesloten, aangezien het voorwerp of de oplader hierdoor oververhit kan raken.

Laad de Charge 6 alleen op met de meegeleverde oplaadkabel en geschikte oplaadaccessoires die beschikbaar zijn in de Google Store of bij geautoriseerde Google-resellers (te herkennen aan de badge 'Gemaakt voor' van Google). De netspanningsadapter moet zijn gecertificeerd met een beperkte stroomvoorziening (limited power source, LPS) volgens IEC 60950-1 en zijn geclassificeerd als PS1 volgens IEC 62368-1, nominaal: 5 volt gelijkstroom, ten minste 0,5 ampère. Het gebruik van niet-compatibele oplaadaccessoires kan leiden tot brand, elektrische schokken, letsel, of schade aan het apparaat en de accessoires.

Langdurige blootstelling aan warmte

De Charge 6 en de oplader genereren warmte tijdens de normale werking en voldoen aan geldende normen en limieten voor oppervlaktetemperaturen. Vermijd langdurig contact met de huid als uw apparaat wordt opgeladen, omdat langdurige blootstelling van de huid aan hete oppervlakken kan leiden tot ongemak of brandwonden. Slaap niet op of in aanraking met uw apparaat en bedek het niet met een deken of een kussen terwijl het is aangesloten op een voedingsbron of wordt opgeladen. Houd hiermee rekening als u een aandoening heeft waardoor u warmte tegen de huid niet goed kunt waarnemen. Verwijder de Charge 6 als deze warm of oncomfortabel aanvoelt.

Kindveiligheid

Dit apparaat is geen speelgoed. Uw Charge 6 kan kleine onderdelen, plastic, kabels, glazen of metalen elementen en onderdelen met scherpe randen bevatten (of deze kunnen zijn meegeleverd) die letsel kunnen veroorzaken of verstikkings- of verwurgingsgevaar kunnen opleveren. Er zijn kinderen om het leven gekomen doordat ze in snoeren of kabels verstrikt raakten. Houd de Charge 6 en de bijbehorende accessoires, inclusief snoeren en kabels, buiten het bereik van kinderen (meer dan 0,9 meter afstand) en zorg ervoor dat ze niet spelen met de Charge 6 en bijbehorende accessoires. Kinderen kunnen zichzelf of anderen verwonden of Charge 6 per ongeluk beschadigen. Neem onmiddellijk contact op met een arts als ze kleine onderdelen inslikken of letsel oplopen.

Batterij

Dit apparaat bevat een oplaadbare Li-ion-batterij. Dit is een gevoelig onderdeel dat bij beschadiging letsel kan veroorzaken. De batterij kan niet worden vervangen. Probeer de batterij niet zelf te verwijderen. Het is niet toegestaan de batterij aan te passen, te hergebruiken of te repareren, door te prikken of te proberen voorwerpen in de batterij te steken, de batterij onder te dompelen in of bloot te stellen aan water of andere vloeistoffen of bloot te stellen aan vuur, overmatige hitte en/of andere gevaren.

Dit apparaat wordt geleverd met een batterij die over de juiste certificeringen beschikt.

Afvalscheiding, vervoer en recycling

Verwijder en vervoer het apparaat, de batterijen en de accessoires volgens de lokale milieu- en vervoersregelgeving. Vervoer ze niet op een ongeschikte manier en gooi ze niet weg met het normale huishoudelijke afval. Onjuiste afvalscheiding of onjuist vervoer kan leiden tot brand, een explosie en/of andere gevaren. U mag het apparaat niet openen, pletten, verwarmen boven 45 °C of verbranden. Ga naar https://www.fitbit.com/global/us/sustainability voor meer informatie over het recyclen van uw apparaat, de batterijen en de accessoires.

Omgevingsbeperkingen

Om schade aan de onderdelen of interne circuits van de Charge 6 te voorkomen, mag u het apparaat of de accessoires niet gebruiken of bewaren in een stoffige, rokerige, vochtige of vuile omgeving, of in de buurt van magnetische velden. Houd het apparaat uit de buurt van warmtebronnen en direct zonlicht. Laat uw Charge 6 niet achter in een voertuig of op plaatsen waar de temperatuur hoger kan zijn dan 45 °C, zoals op het dashboard van een auto, op de vensterbank, in de buurt van een verwarmingsrooster of achter glas dat gedurende langere tijd wordt blootgesteld aan direct zonlicht of sterk UV-licht. Hierdoor kan de Charge 6 beschadigen, de batterij oververhitten of brand- of explosiegevaar optreden.

Explosieve atmosferen

Laad uw apparaat niet op in een omgeving waar brandbare stoffen of explosieven worden opgeslagen (bijvoorbeeld in tankstations, brandstofopslagplaatsen of chemische fabrieken). Gebruik, bewaar of vervoer uw apparaat ook niet op dergelijke plaatsen. Gebruik uw apparaat niet op plaatsen waar met explosieven wordt gewerkt of in een mogelijk explosieve omgeving, zoals tankstations, brandstofopslagplaatsen, het benedendek van schepen, transport- of opslaglocaties van brandstof of chemicaliën en plaatsen waar de lucht chemicaliën, dampen of deeltjes (van bijvoorbeeld vezels, stof of metaal) bevat. Op zulke plaatsen kunnen vonken een explosie of brand veroorzaken, wat kan leiden tot lichamelijk of dodelijk letsel. Neem alle meldingen en waarschuwingsborden in acht waar deze gevaren aanwezig kunnen zijn. Laat uw apparaat niet liggen in een voertuig of op plaatsen waar de temperatuur hoger kan zijn dan 45 °C, zoals op het dashboard van een auto, op de vensterbank, in de buurt van een verwarmingsrooster of achter glas dat gedurende langere tijd wordt blootgesteld aan direct zonlicht of sterk UV-licht. Dit kan het product beschadigen, de batterij oververhitten en een risico op brand of explosie veroorzaken.

Navigatie

De Charge 6 heeft toegang tot kaart- en navigatieservices. Voor kaarten en navigatie zijn een werkende dataverbinding en locatieservices nodig, en ze zijn daarom misschien niet altijd en overal beschikbaar. Kaarten en routes kunnen onnauwkeurig zijn en de werkelijke omstandigheden kunnen afwijken van de kaart, de gegevens, het verkeer, de routes, de content en andere resultaten. Check routes zorgvuldig, volg alle toepasselijke verkeerswetten en -borden, gebruik uw eigen oordeel en gezond verstand en gebruik kaart- en navigatieservices op eigen risico. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor uw handelingen en de gevolgen daarvan.

Afleiding

Tijdens bepaalde activiteiten kunt u door het gebruik van uw apparaat worden afgeleid en een gevaarlijke situatie creëren voor uzelf en voor anderen. Gebruik uw apparaat niet als u autorijdt, fietst, machines bedient of tijdens andere activiteiten met mogelijk ernstige gevolgen, om het risico op ongelukken te verminderen (en omdat dit op de meeste plaatsen wettelijk verboden is). Volg de lokale wet- en regelgeving voor het gebruik van mobiele apparaten, hoofdtelefoons en helmen.

Blootstelling aan radiofrequenties

Dit apparaat is beoordeeld en voldoet aan de toepasselijke wettelijke vereisten voor blootstelling aan radiogolven en is ontworpen en geproduceerd om de toepasselijke stralingslimieten voor blootstelling aan radiofrequenties (RF) niet te overschrijden.

Storing van radiofrequentie

Volg de regels die het gebruik van draadloze technologie (zoals bluetooth) verbieden. Uw apparaat is ontworpen om te voldoen aan de wetgeving voor radiofrequentie-emissie, maar het gebruik van draadloze apparaten kan een negatieve invloed hebben op andere elektronische apparatuur. Als u bijvoorbeeld het vliegtuig neemt, gebruikt u het draadloze apparaat tijdens de vlucht of direct vóór het instappen alleen volgens de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Het gebruik van een draadloos apparaat in een vliegtuig kan draadloze netwerken verstoren, gevaar opleveren voor de werking van vliegtuigen of zelfs onwettig zijn. Zet uw apparaat uit als u in een vliegtuig stapt als u hierom wordt gevraagd.

Storing van medische apparaten

Dit apparaat bevat radiozenders en andere onderdelen die elektromagnetische velden uitzenden. Ook bevat het apparaat magneten. Deze elektromagnetische velden en magneten kunnen storingen veroorzaken in medische apparaten, zoals pacemakers en andere geïmplanteerde medische apparaten. Houd de Charge 6 en de oplader altijd op een veilige afstand van een medisch apparaat. Als u vragen heeft over het gebruik van uw Charge 6 in combinatie met of in de buurt van uw medische apparaat, raadpleeg dan uw arts voordat u de Charge 6 gebruikt. Als u vermoedt dat de Charge 6 storingen veroorzaakt in uw medische apparaat, zet u de Charge 6 uit en neemt u contact op met uw arts voor specifieke informatie over uw medische apparaat.

Ziekenhuizen

Zet uw draadloze apparaat uit als hierom wordt gevraagd in ziekenhuizen, klinieken of zorginstellingen. Deze verzoeken zijn bedoeld om mogelijke interferentie met gevoelige medische apparatuur te voorkomen.

Functies met betrekking tot gezondheid

Uw Charge 6 en de stappenteller-, slaap-, trainings-, hartslag- en bijbehorende fitnessfuncties zijn geen medische apparaten en zijn alleen bedoeld voor informatieve doeleinden. Ze zijn niet ontworpen of bedoeld voor gebruik bij de diagnose van ziekten of andere aandoeningen, of bij de genezing, bewaking, verlichting, behandeling of preventie van ziekten of andere aandoeningen.

Kennisgeving voor producten die gebruikmaken van Fitbit PurePulse

PurePulse-producten hebben een functie voor het bijhouden van de hartslag die risico's kan opleveren voor gebruikers met bepaalde gezondheidsproblemen.

Raadpleeg vóór gebruik een arts als u:

• een medische of hartaandoening heeft;
  • lichtgevoelige geneesmiddelen gebruikt;
  • epilepsie heeft of gevoelig bent voor flitsende lichten;
  • een verminderde bloedsomloop heeft of snel blauwe plekken krijgt; of
  • een peesontsteking, carpaletunnelsyndroom of andere spier- en skeletaandoeningen heeft.

Kennisgeving voor producten die gebruikmaken van de functie Registratie menstruatie

Deze functie is niet bedoeld om te worden gebruikt voor anticonceptie of andere medische doeleinden. Fitbit garandeert niet dat deze functie kan worden gebruikt om bepaalde resultaten te bereiken. Deze functie voorspelt uw menstruatiecycli of gerelateerde informatie misschien niet nauwkeurig. Deze functie is alleen bedoeld om gebruikers te helpen bepaalde informatie te volgen en bij te houden.

LED

De ledlampjes die zichtbaar zijn op het apparaat, zijn veilig onder redelijkerwijs te verwachten omstandigheden volgens de vereisten in IEC 62471. Het wordt wel afgeraden om met de ledlampjes in iemands ogen te schijnen.

Huidirritatie

Sommige mensen kunnen reageren op materialen, zoals nikkel of latex, die te vinden zijn in wearables die langdurig in contact komen met de huid. Dit kan te wijten zijn aan allergieën, de aanwezigheid van stoffen die irriterend zijn voor de huid (zoals zeep, zonnebrandcrème of zweet) of andere oorzaken. Houd uw Charge 6 schoon en droog en draag deze niet te strak. Verwijder de Charge 6 regelmatig na een uur dragen om de kans op huidirritatie te verkleinen. Verwijder de Charge 6, stop het gebruik en neem contact op met een arts als u last heeft van huidirritatie of als het dragen of de pasvorm van het apparaat ongemak veroorzaakt. Ga voor meer informatie naar www.fitbit.com/product-care.

Medische aandoeningen

Een klein percentage van de gebruikers kan last hebben van hoofdpijn, epileptische aanvallen, black-outs, vermoeide ogen, vermoeidheid of droge ogen die worden veroorzaakt door visuele stimuli, zoals knipperende lichten, felgekleurde patronen of het gebruik van elektronica met schermen. Ook mensen die nog nooit last hebben gehad van zulke problemen, kunnen deze symptomen ervaren. Als u in het verleden last heeft gehad van epileptische aanvallen, black-outs of een medische aandoening, of als u ongemak heeft ondervonden dat volgens u te maken kan hebben met uw Charge 6, raadpleeg dan een arts voordat u het apparaat gebruikt. Stop onmiddellijk met het gebruik van de Charge 6 en neem contact op met een arts als u symptomen ondervindt waarvan u denkt dat deze misschien worden veroorzaakt of beïnvloed door uw Charge 6 (bijvoorbeeld hoofdpijn, black-outs of epileptische aanvallen).

Aandoeningen van het bewegingsapparaat

Repetitieve activiteiten, zoals typen, tikken of swipen op het scherm van uw Charge 6, kunnen ongemak veroorzaken in uw vingers, handen, polsen, armen, schouders of andere delen van het lichaam. Als u hier last van heeft tijdens zulke activiteiten, stop dan met het gebruik van de Charge 6 en neem contact op met uw arts.

Correct gebruik

Volg deze richtlijnen bij het gebruiken, opbergen of schoonmaken van uw Charge 6.

Bedrijfstemperatuur

Gebruik of laad de Charge 6 niet op bij een omgevingstemperatuur lager dan 0 °C of hoger dan 40 °C tijdens het opladen en lager dan -10 °C of hoger dan 45 °C tijdens het dragen. Als de binnentemperatuur van het apparaat hoger is dan de normale bedrijfstemperatuur, kunt u het volgende gedrag verwachten terwijl het apparaat probeert de temperatuur te regelen: de prestaties en connectiviteit nemen af, er kan niet worden opgeladen, of het scherm of apparaat gaat uit. U kunt het apparaat misschien niet gebruiken als het de temperatuur regelt. Breng het apparaat naar een koelere (of warmere) locatie en wacht een paar minuten voordat u het opnieuw probeert te gebruiken.

Onderhoud en reiniging

Trek de stekker van de Charge 6 uit het stopcontact voordat u deze schoonmaakt, tijdens onweer of wanneer deze gedurende langere tijd niet wordt gebruikt. Reinig de Charge 6 niet terwijl deze wordt opgeladen, omdat dit persoonlijk letsel of schade aan het apparaat kan veroorzaken. Gebruik geen oplosmiddelen of schuurmiddelen die het oppervlak van het product kunnen beschadigen. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, poeder of andere chemische middelen (zoals benzeen) om de Charge 6 of de accessoires te reinigen.

Als u uw Charge 6 wilt schoonmaken, raden we u aan het apparaat af te vegen met een vochtige doek (zonder zeep). Laat het apparaat drogen aan de lucht of droog het af met een zachte doek. Zie www.fitbit.com/product-care voor aanvullende instructies voor onderhoud en reiniging.

Als u de Charge 6 wilt ontsmetten, kunt u daarvoor huishoudelijke ontsmettingsdoekjes of doekjes met 70% isopropylalcohol gebruiken. Gebruik geen doekjes met bleek.

Stof- en waterbestendigheid

Uw apparaat voldoet bij het verlaten van de fabriek aan de IP68-classificatie voor bescherming tegen stof en water volgens IEC 60529-norm en classificatie voor waterbestendigheid 5 ATM volgens ISO-norm 22810:2010, maar is niet stof- of waterdicht. Stof- en waterbestendigheid zijn niet permanent en verminderen of gaan verloren na verloop van tijd als gevolg van normale slijtage of door reparatie, demontage of beschadiging van het apparaat. Als u het apparaat laat vallen, kan de stof- of waterbestendigheid afnemen. Vloeistofschade maakt de garantie ongeldig. Stel de Charge 6, de oplaadkabel of andere accessoires niet bloot aan vloeistoffen of stof, aangezien dit kortsluiting en/of oververhitting kan veroorzaken. De oplaadkabel en andere accessoires zijn niet stof- of waterbestendig en mogen niet worden blootgesteld aan vloeistoffen of stof. Meer informatie: help.fitbit.com/water.

Magnetische velden

Plaats geen items met magneten of items die gevoelig zijn voor magnetisme (zoals creditcards, bankpassen, audio-/videobanden of magnetische geheugenapparaten) in de buurt van de Charge 6 of de oplaadkabel. Hierdoor kunnen de gegevens die op die items zijn opgeslagen, verloren gaan. Houd items met informatie die gevoelig is voor magneten altijd op minimaal 5 cm afstand van de Charge 6 en de oplaadkabel.

Onderhoud en support

Reparaties of aanpassingen door onbevoegde personen kunnen leiden tot permanente beschadiging van het apparaat en kunnen van invloed zijn op uw garantiedekking en bevoegdheden volgens de toepasselijke regelgeving. De Charge 6 mag alleen worden gerepareerd door Google of een door Google geautoriseerde dienstverlener. Neem voor geautoriseerde service contact op met de klantenservice. Als u de Charge 6 opstuurt voor reparatie, krijgt u misschien een vervangend apparaat in plaats van uw oorspronkelijke apparaat. Goederen die ter reparatie worden aangeboden, kunnen worden vervangen door refurbished goederen van hetzelfde type in plaats van te worden gerepareerd. Voor de reparatie van goederen kan gebruik worden gemaakt van refurbished onderdelen. Als de goederen door de gebruiker gegenereerde gegevens kunnen bevatten, kan de reparatie of vervanging leiden tot verlies van gegevens. Ga voor online hulp en support naar help.fitbit.com/charge6.

Regelgeving

Informatie over regelgeving, certificering en naleving voor de Charge 6 vindt u op de Charge 6 onder Instellingen > Apparaatinfo > Regelgeving, op de achterkant en in de bandjes van de Charge 6.

Verklaring over EMC-naleving

Belangrijk: Het is aangetoond dat dit product en de bijbehorende oplaadkabel voldoen aan de EMC-bepalingen (elektromagnetische compatibiliteit) onder omstandigheden die het gebruik van geschikte randapparaten en afgeschermde kabels tussen systeemonderdelen omvatten. Het is belangrijk dat u geschikte randapparaten en afgeschermde kabels tussen systeemonderdelen gebruikt om de mogelijkheid te beperken dat de werking van radio's, televisies en andere elektronische apparaten wordt verstoord.

Regelgeving: Verenigde Staten

Naleving van FCC-regelgeving

Opmerking: Dit apparaat is getest en voldoet aan de voorschriften voor een digitaal apparaat van klasse B, in overeenstemming met deel 15 van de Amerikaanse FCC-voorschriften. Deze voorschriften zijn bedoeld om redelijke bescherming te bieden tegen schadelijke storing bij installatie in woonwijken. Dit apparaat genereert en gebruikt hoogfrequentie-energie en kan deze uitstralen. Als de apparaten niet worden geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met de instructies, kan dit schadelijke storing in radiocommunicatie veroorzaken. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat het apparaat in een bepaalde installatie geen storing veroorzaakt. Als dit apparaat schadelijke storing veroorzaakt bij de ontvangst van radio- of televisiesignalen, wat kan worden vastgesteld door het apparaat uit en weer aan te zetten, kan de gebruiker proberen de storing te verhelpen met een of meer van de volgende maatregelen:

• Richt de ontvangende antenne anders of verplaats de antenne.
  • Vergroot de afstand tussen de apparatuur en de ontvanger.
  • Sluit de apparatuur aan op een stopcontact voor een andere groep dan die waarop de ontvanger is aangesloten.
  • Neem contact op met de dealer of een ervaren radio-/tv-technicus voor hulp.

Wijzigingen of aanpassingen die niet expliciet door Google zijn goedgekeurd, kunnen ervoor zorgen dat uw recht om de apparatuur te gebruiken, ongeldig wordt verklaard.

Dit apparaat voldoet aan deel 15 van de FCC-voorschriften. De werking valt onder de volgende 2 voorwaarden:

1. Dit apparaat mag geen schadelijke storing veroorzaken.
  2. Dit apparaat moet bestand zijn tegen storing, waaronder storing die een ongewenste werking tot gevolg kan hebben.

Modelnummer: G3MP5
Productnaam: Charge 6

Verantwoordelijke partij in de VS
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043, Verenigde Staten

Contact: help.fitbit.com/charge6

Regelgeving: Canada

Industry Canada (IC), klasse B

This device complies with ICES-003 Class B limits.

De Charge 6 voldoet aan de RSS-norm(en) voor licentievrijstelling van ISED. Het gebruik valt onder de volgende 2 voorwaarden: (1) dit apparaat mag geen storing veroorzaken, en (2) dit apparaat moet bestand zijn tegen storingen, waaronder storing die een ongewenste werking van het apparaat tot gevolg kan hebben.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et

(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Regelgeving: Verenigd Koninkrijk

Nalevingskennisgeving voor het Verenigd Koninkrijk

Google LLC verklaart hierbij dat radioapparatuur van het type G3MP5 voldoet aan de Verordening betreffende radioapparatuur (2017). De volledige conformiteitsverklaring is te vinden op https://www.fitbit.com/global/us/legal/safety-instructions.

Informatie over frequentiebreedtes en draadloos uitvoervermogen

Verenigd Koninkrijk

De hieronder vermelde gegevens zijn een aanduiding van het maximaal uitgezonden radiofrequent vermogen in de frequentiebreedte(n) waarin de radioapparatuur werkt.

Frequentie

Vermogen

Bluetooth: 2400 - 2483,5 MHz

Minder dan 10 dBm

NFC: 13,56 MHz is alleen bedoeld voor ontvangst.

Storing van radiofrequentie

Google is niet verantwoordelijk voor storingen in radio- of tv-ontvangst die worden veroorzaakt door ongeautoriseerde wijzigingen van de apparaten of de accessoires of door het gebruik van andere verbindingskabels of apparatuur ter vervanging van of als aanvulling op de door Google aangeduide producten. Het oplossen van storingen die worden veroorzaakt door ongeautoriseerde wijzigingen of het gebruik van vervangende of aanvullende producten is de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Google en de geautoriseerde resellers en distributeurs zijn niet aansprakelijk voor schade en/of voor schendingen van wet- en regelgeving van overheden, als de schade en/of schendingen het gevolg zijn van het feit dat de gebruiker zich niet aan deze richtlijnen houdt.

RoHS-naleving

Dit product voldoet aan Wettelijk instrument 2012 nr. 3032 The Restriction of the Use of Certain Hazardous Substance in Electrical and Electronic Equipment Regulations (De beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in de regelgeving voor elektrische en elektronische apparatuur).

UK REACH

De REACH-verordening (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals: registratie, evaluatie, autorisatie en restrictie van chemische stoffen), Wettelijk instrument 2020 nr. 1577) is het wettelijke kader voor chemische stoffen in het Verenigd Koninkrijk. Google voldoet aan alle vereisten van de regelgeving en we doen er alles aan om onze klanten informatie te verstrekken over de aanwezigheid van stoffen die volgens de REACH-verordening zeer zorgwekkend zijn (Substances of Very High Concern, SVHC's). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Google via Env-Compliance@google.com.

Afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA)

Met het bovenstaande AEEA-symbool wordt aangegeven dat volgens de lokale wet- en regelgeving uw product en de batterij(en) gescheiden van gewoon huishoudelijk afval moeten worden weggegooid. Wanneer het product het einde van de levensduur heeft bereikt, moet u het naar een inzamelpunt brengen dat is aangewezen door de lokale autoriteiten, waar het op een veilige manier kan worden afgevoerd of gerecycled. De gescheiden inzameling en recycling van uw product, de bijbehorende elektrische accessoires en de batterij(en) helpen bij het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu.

Fabrikant: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View CA 94043, Verenigde Staten

Google Commerce Limited UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, Londen, SW1W 9TQ, Verenigd Koninkrijk

Regelgeving: EU

EU Compliance Notice

Hereby, Google LLC declares that radio equipment type: G3MP5 is in compliance with Directive 2014/53/EU (Radio Equipment Directive). The full declaration of conformity may be found at https://www.fitbit.com/global/us/legal/safety-instructions

Conformiteit met Europese wetgeving

Information on Frequency Bands and Wireless Output Power

European Union

Data given here is the maximum radio-frequency power transmitted in the frequency band(s) in which the radio equipment operates.

Frequency

Power

Bluetooth: 2400 - 2483,5 MHz

< 10 dBm

NFC: 13.56 MHz is for receiving only.

Radio Frequency Interference

Google is not responsible for any radio or television interference caused by unauthorized modification of these devices or accessories, or by the substitution or attachment of connecting cables and equipment other than that specified by Google. The correction of interference caused by such unauthorized modification, substitution or attachment is the responsibility of the user. Google and its authorized resellers or distributors are not liable for any damage or violation of government regulations that may arise from the user failing to comply with these guidelines.

Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE)

The WEEE symbol above means that according to local laws and regulations your product and its battery(ies) should be disposed of separately from household waste. When this product reaches its end of life, take it to a collection point designated by local authorities for safe disposal or recycling. The separate collection and recycling of your product, its electrical accessories, and its battery(ies) will help conserve natural resources,  protect human health, and help the environment.

For Germany

§ 10 I 2 ElektroG: Vor der Entsorgung dieses Geräts (i) Altbatterien/-akkus, sofern sie nicht vom Gerät umschlossen sind, und zerstörungsfrei entnehmbare Lampen zerstörungsfrei trennen und (ii) alle personenbezogenen Daten löschen. § 17 I und II ElektroG: Viele Vertreiber müssen Altgeräte kostenlos zurücknehmen.

For France (Electronic Devices)

For Italy

INFORMAZIONI SULLO SMISTAMENTO DEGLI IMBALLAGGI - ITALIA

RoHS Compliance

This product is in compliance with Directive 2011/65/EU of the European Parliament and of the Council of 8 June 2011, on the restriction of the use of certain hazardous substances in electrical and electronic equipment (RoHS) and its amendments.

REACH

REACH (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EC No 1907/2006) is the EU chemical substances regulatory framework. Google complies with all requirements of the regulation and we are committed to providing our customers with information about the presence of REACH Substances of Very High Concern (SVHCs). For information, you can contact Google at Env-Compliance@google.com.

Manufacturer: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, United States

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, D02 R296, Ireland

Regelgeving: Singapore

Voldoet aan
IMDA-normen
DA107248

Regelgeving: Japan

Dit is een apparaat van klasse B. Hoewel dit apparaat bedoeld is voor gebruik in een woonomgeving, kan het een slechte ontvangst veroorzaken als het in de buurt van een radio- of tv-ontvanger wordt gebruikt. Volg de instructies in de handleiding.

VCCI-B

Felica

FeliCa is een gedeponeerd handelsmerk of handelsmerk van Sony Group Corporation of diens aangesloten entiteiten.

Regelgeving: India

Indiase verklaring over recycling, beheer van elektronisch afval en verwerking

In India geeft dit label aan dat dit product niet mag worden weggegooid bij huishoudelijk, commercieel en industrieel afval. Het apparaat moet worden ingeleverd op een juiste voorziening voor terugwinning en recycling. Google verklaart dat uw apparaat is ontworpen en geproduceerd in overeenstemming met de regels voor (het beheer van) elektronisch afval van 2022 (hierna de 'Regels'), en met name in overeenstemming met Regel 16 (1) over de afname van het gebruik van gevaarlijke stoffen bij de productie van elektrische en elektronische apparatuur en de toegestane limieten voor concentraties op gewicht in de homogene materialen (behalve de uitzonderingen vermeld in schema II).

Onjuiste verwerking, verwijdering, onbedoeld breken, beschadiging of onjuiste recycling van elektronisch afval kan leiden tot risico's, inclusief, maar niet beperkt tot, brand, explosie en/of andere gevaren, en ongecontroleerde afvalverwijdering, wat schadelijk kan zijn/nadelige gevolgen kan hebben voor het milieu omdat grondstoffen niet opnieuw kunnen worden gebruikt. Bepaald elektronisch afval kan gevaarlijke chemische stoffen bevatten die ervoor kunnen zorgen dat water, grond en andere natuurlijke grondstoffen giftig worden als dit afval niet op de juiste manier wordt afgevoerd. Onjuiste afvalscheiding kan schadelijk zijn voor planten, dieren en mensen.

Regelgeving: Taiwan

台灣法規遵循

取得審驗證明之低功率射頻器材,非經核准,公司、商號或使用者均不得擅自變更頻率、加大功率或變更原設計之特性及功能。低功率射頻器材之使用不得影響飛航安全及干擾合法通信;經發現有干擾現象時,應立即停用,並改善至無干擾時方得繼續使用。前述合法通信,指依電信管理 法規定作業之無線電通信。低功率射頻器材須忍受合法通信或工業、科學及醫療用電波輻射性電機設備之干擾。

Taiwan RoHS

Naam van de apparatuur: Wireless Activity Tracker, Type-aanduiding: G3MP5

設備名稱:無線活動追踪器,型號:G3MP5

Eenheid

限用物質及其化學符號

Aan beperkingen onderhevige stoffen en bijbehorende chemische symbolen

鉛Lood

(Pb)

汞Kwik

(Hg)

鎘Cadmium

(Cd)

六價鉻Chroom-6

(Cr+6)

多溴聯苯Polybroombifenylen

(PBB)

多溴二苯醚Polygebromeerde difenylethers (PBDE)

外殼 Behuizing

O

O

O

O

O

O

電子元件 Elektronische component

O

O

O

O

O

連接器 Connector

O

O

O

O

O

印刷電路板 PCB

O

O

O

O

O

O

顯示屏 Scherm

O

O

O

O

O

O

電池 Batterij

O

O

O

O

O

包裝 Verpakking

O

O

O

O

O

O

其它 Anders

O

O

O

O

O

O

備考1.〝超出0.1 wt %〞及〝超出0.01 wt %〞係指限用物質之百分比含量超出百分比含量基準值。Opmerking 1: 'Overschrijding van 0,1 gew %' en 'overschrijding van 0,01 gew %' geven aan dat het percentage inhoud van de beperkte stof de waarde van het referentiepercentage voor de aanwezigheidsvoorwaarde overschrijdt.

備考2.〝O〞係指該項限用物質之百分比含量未超出百分比含量基準值。
Opmerking 2: Het teken 'O' geeft aan dat het inhoudspercentage van de beperkte stof niet hoger is dan het percentage van de referentiewaarde van aanwezigheid.

備考3.〝-〞係指該項限用物質為排除項目。
Opmerking 3: Het teken '-' geeft aan dat de beperkte stof overeenkomt met de vrijstelling.

Beperkte Garantie

De beperkte garantie is beschikbaar in het Centrum voor hardwaregarantie van Google.

Fitbit, Charge 6 en Google zijn handelsmerken van Google LLC. Het woordmerk Bluetooth® is een gedeponeerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren.