Over de GSR/ISA-app van Google

In landen waar de Europese Algemene Veiligheidsverordeningen (GSR) van toepassing zijn, is de Google-app General Safety Regulations/Intelligent Speed Assist (GSR/ISA) systeemsoftware voor Android Automotive OS (AAOS) die Intelligent Speed Assist (ISA) mogelijk maakt.

Inzicht in Intelligent Speed Assist

Volgens de meeste recente Algemene Veiligheidsverordening is ISA vereist op de Europese markt. Het is een voertuigfunctie waarmee bestuurders zich beter bewust zijn van de snelheidslimiet. De GSR/ISA-app van Google geeft informatie over de snelheidslimiet door aan voertuigsystemen. Zo kunnen autofabrikanten de GSR-vereisten beter naleven.

De app verzamelt gegevens zodat Google bugs kan opsporen en oplossen. Deze gegevensverzameling is nodig voor de werking van de app.