Handleiding voor veiligheid, garantie en regelgeving voor de Charge 6-oplaadkabel

Waar u productinformatie kunt vinden

Deze handleiding bevat de basisveiligheidsrichtlijnen in het gedrukte veiligheids- en garantieboekje dat wordt meegeleverd met uw Charge 6-oplaadkabel. Verder vindt u aanvullende informatie over veiligheid, regelgeving en garantie voor de Charge 6-oplaadkabel.

Informatie over veiligheid en regelgeving: www.fitbit.com/global/us/legal/safety-instructions

De garantiebepalingen voor het land waar u uw aankoop heeft gedaan, waaronder instructies voor het indienen van claims: garantie-informatie

Hulp bij de Charge 6-oplaadkabel: help.fitbit.com/charge6

Veiligheidswaarschuwingen

Waarschuwing WAARSCHUWING: INFORMATIE OVER GEZONDHEID EN VEILIGHEID. LEES DEZE INFORMATIE VÓÓR GEBRUIK OM HET RISICO OP PERSOONLIJK LETSEL, ONGEMAK, MATERIËLE SCHADE, INCLUSIEF SCHADE AAN UW OPLAADKABEL VOOR DE CHARGE 6, ACCESSOIRES OF VERBONDEN APPARATEN, EN ANDERE MOGELIJKE GEVAREN TE VERMINDEREN

Gebruik

Ga voorzichtig om met de Charge 6-oplaadkabel. Het apparaat kan beschadigd raken als u het uit elkaar haalt, laat vallen, buigt, verbrandt, plet of doorboort. Gebruik de Charge 6-oplaadkabel niet met een beschadigde behuizing of andere fysieke schade. Het gebruik van een beschadigde Charge 6-oplaadkabel kan oververhitting of letsel veroorzaken. Stel de Charge 6-oplaadkabel niet bloot aan vloeistoffen, aangezien dit kortsluiting en oververhitting kan veroorzaken. Als uw Charge 6-oplaadkabel nat wordt, probeer deze dan niet te drogen met een externe warmtebron.

De Charge 6-oplaadkabel is ontworpen om binnenshuis in een droge omgeving te worden gebruikt. De Charge 6-oplaadkabel werkt het beste bij een omgevingstemperatuur tussen 0 °C en 40 °C en moet worden bewaard tussen omgevingstemperaturen van -20 °C en 45 °C. Stel de Charge 6-oplaadkabel niet bloot aan temperaturen boven 45 °C. Hierdoor kan de Charge 6-oplaadkabel beschadigd raken of kan er brandgevaar optreden. Houd de Charge 6-oplaadkabel uit de buurt van warmtebronnen en direct zonlicht. Als uw apparaat te warm wordt, koppelt u het los van de voedingsbron (als het daarop is aangesloten) en verplaatst u het naar een koelere plaats. Gebruik het pas weer als het afgekoeld is. De Charge 6-oplaadkabel is ontworpen voor gebruik tot op een hoogte van maximaal 5000 meter.

Reparatie en service

Probeer de Charge 6-oplaadkabel niet zelf te repareren. Demontage van het apparaat kan letsel of schade aan het apparaat veroorzaken.

Neem contact op met de klantenservice als uw Charge 6-oplaadkabel niet goed werkt of beschadigd is: myhelp.fitbit.com/s/support

Opladen

Gebruik de Charge 6-oplaadkabel in een goed geventileerde omgeving. Als u de Charge 6-oplaadkabel gebruikt wanneer er vocht aanwezig is, kan dit brand, elektrische schokken, letsel of schade aan de Charge 6-oplaadkabel of andere eigendommen veroorzaken. Gebruik de Charge 6-oplaadkabel niet als deze nat is. Vermijd het gebruik van uw apparaat in direct zonlicht.

Zorg er tijdens het gebruik van het apparaat voor dat de voedingsadapter (niet meegeleverd) aangesloten is op een stopcontact in de buurt van het apparaat en makkelijk toegankelijk is. Forceer een voedingsadapter en andere stekkers niet in een stopcontact als er onvoldoende ruimte is voor beide. Trek aan de voedingsadapter als u die uit een stopcontact haalt. Trek nooit aan de oplaadkabel. Het is belangrijk dat u de kabel niet draait, knikt of afklemt en dat u de connector niet met kracht in een poort duwt. Als u tijdens het gebruik van dit apparaat een bericht krijgt de stekker van het opladende apparaat uit het stopcontact te halen, koppelt u de Charge 6-oplaadkabel of de voedingsadapter los. Voordat u het apparaat opnieuw oplaadt, zorgt u dat de blootliggende pinnen van de Charge 6-oplaadkabel en van het apparaat droog en vrij van stof en vuil zijn.

Plaats geen metalen of magnetische voorwerpen op de blootliggende pinnen van de oplader als deze op een stopcontact aangesloten is, aangezien het voorwerp of de oplader hierdoor oververhit kan raken.

Gebruik de Charge 6-oplaadkabel alleen met een USB-oplader of compatibele oplaadaccessoires die verkrijgbaar zijn in de Google Store of bij geautoriseerde Google-resellers (let op de Google-badge 'Gemaakt voor'). De netspanningsadapter moet gecertificeerd zijn met een beperkte stroomvoorziening (limited power source, LPS) volgens IEC 60950-1 en geclassificeerd zijn als PS1 volgens IEC 62368-1, nominaal: 5 volt gelijkstroom, ten minste 0,5 ampère. Het gebruik van niet-compatibele oplaadaccessoires kan leiden tot brand, elektrische schokken, letsel, of schade aan het apparaat en de accessoires.

Langdurige blootstelling aan warmte

De Charge 6-oplaadkabel genereert warmte tijdens normaal gebruik en voldoet aan de toepasselijke normen en limieten voor oppervlaktetemperatuur. Vermijd langdurig contact met de huid als u het apparaat gebruikt, omdat langdurige blootstelling van de huid aan hete oppervlakken kan leiden tot ongemak of brandwonden. Slaap niet op of met uw apparaat of de voedingsadapter en bedek ze niet met een deken of een kussen. Houd hiermee rekening als u een aandoening heeft waardoor u warmte tegen de huid niet goed kunt waarnemen.

Kindveiligheid

Dit apparaat is geen speelgoed. Uw Charge 6-oplaadkabel kan kleine onderdelen, plastic, glazen of metalen elementen en onderdelen met scherpe randen bevatten (of deze kunnen zijn meegeleverd) die letsel kunnen veroorzaken of verstikkings- of verwurgingsgevaar kunnen opleveren. Er zijn kinderen om het leven gekomen doordat ze in snoeren of kabels verstrikt raakten. Houd de Charge 6-oplaadkabel buiten het bereik van kinderen (op meer dan 90 cm afstand) en laat hen niet met de Charge 6-oplaadkabel en de bijbehorende accessoires spelen. Kleine kinderen kunnen zichzelf of anderen verwonden of kunnen de Charge 6-oplaadkabel per ongeluk beschadigen. Neem onmiddellijk contact op met een arts als ze kleine onderdelen inslikken of letsel oplopen.

Afvalscheiding, vervoer en recycling

Verwijder en vervoer het apparaat en de accessoires volgens de lokale milieu- en vervoersregelgeving. Vervoer ze niet op een ongeschikte manier en gooi ze niet weg met het normale huishoudelijke afval. Onjuiste afvalscheiding of onjuist vervoer kan leiden tot brand, een explosie en/of andere gevaren. U mag het apparaat niet openen, pletten, verwarmen boven 45 °C of verbranden. Ga naar https://www.fitbit.com/global/us/sustainability voor meer informatie over het recyclen van uw apparaat, de batterijen en de accessoires.

Omgevingsbeperkingen

Om schade aan de onderdelen of interne circuits van de Charge 6-oplaadkabel te voorkomen, mag u het apparaat of de accessoires niet gebruiken of bewaren in een stoffige, rokerige, vochtige of vuile omgeving, of in de buurt van magnetische velden. Houd het apparaat uit de buurt van warmtebronnen en direct zonlicht. Laat uw Charge 6-oplaadkabel niet achter in een voertuig of op plaatsen waar de temperatuur hoger kan zijn dan 45 °C, zoals op het dashboard van een auto, op de vensterbank, in de buurt van een verwarmingsrooster of achter glas dat gedurende langere tijd wordt blootgesteld aan direct zonlicht of sterk UV-licht. Hierdoor kan de Charge 6-oplaadkabel beschadigen of brand- of explosiegevaar optreden.

Storing van medische apparaten

Uw apparaat bevat magneten. Deze magneten kunnen een storing veroorzaken in medische apparaten, zoals pacemakers en andere geïmplanteerde medische apparaten. Houd de Charge 6-oplaadkabel altijd op een veilige afstand van een medisch apparaat. Als u vragen heeft over het gebruik van uw Charge 6-oplaadkabel in combinatie met of in de buurt van uw medische apparaat, raadpleeg dan uw arts voordat u de Charge 6-oplaadkabel gebruikt. Als u vermoedt dat de Charge 6-oplaadkabel storingen veroorzaakt in uw medische apparaat, zet u de Charge 6-oplaadkabel uit en neemt u contact op met uw arts voor specifieke informatie over uw medische apparaat.

Correct gebruik

Volg deze richtlijnen bij het gebruiken, opbergen of schoonmaken van de Charge 6-oplaadkabel.

Bedrijfstemperatuur

Gebruik of laad niet op met de Charge 6-oplaadkabel bij een omgevingstemperatuur lager dan 0 °C of hoger dan 40 °C tijdens het opladen en lager dan -10 °C of hoger dan 45 °C tijdens het dragen. Als de interne temperatuur van het apparaat de normale bedrijfstemperatuur overschrijdt, kunt u het volgende gedrag opmerken terwijl het apparaat de temperatuur probeert te regelen: opladen is niet mogelijk. Breng het apparaat naar een koelere (of warmere) locatie en wacht een paar minuten voordat u het opnieuw probeert te gebruiken.

Onderhoud en reiniging

Trek de stekker van de Charge 6-oplaadkabel uit het stopcontact voordat u deze schoonmaakt, tijdens onweer of wanneer deze gedurende langere tijd niet wordt gebruikt. Reinig de Charge 6-oplaadkabel niet terwijl deze oplaadt, omdat dit persoonlijk letsel of schade aan het apparaat kan veroorzaken. Gebruik geen oplosmiddelen of schuurmiddelen die het oppervlak van het product kunnen beschadigen. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, poeder of andere chemische middelen (zoals benzeen) om de Charge 6-oplaadkabel of de accessoires te reinigen.

Als u uw Charge 6-oplaadkabel wilt schoonmaken, raden we u aan deze af te vegen met een vochtige en pluisvrije doek. Gebruik een droge doek om vlekken, vegen of stof te verwijderen. Zie www.fitbit.com/product-care voor aanvullende instructies voor onderhoud en reiniging.

Stof- en waterbestendigheid

De Charge 6-oplaadkabel is niet stof- of waterbestendig. Vloeistofschade maakt de garantie ongeldig. Stel de Charge 6-oplaadkabel of andere accessoires niet bloot aan vloeistoffen of stof, aangezien dit kortsluiting en/of oververhitting kan veroorzaken.

Magnetische velden

Plaats geen items met magneten of items die gevoelig zijn voor magnetisme (zoals creditcards, bankpassen, audio-/videobanden of magnetische geheugenapparaten) in de buurt van deze Charge 6-oplaadkabel. Hierdoor kunnen de gegevens die op die items zijn opgeslagen, verloren gaan. Houd items met informatie die gevoelig is voor magneten altijd op minimaal 5 cm afstand van deze Charge 6-oplaadkabel.

Service en support

Reparaties of aanpassingen door onbevoegde personen kunnen leiden tot permanente beschadiging van het apparaat en kunnen van invloed zijn op uw garantiedekking en bevoegdheden volgens de toepasselijke regelgeving. De Charge 6-oplaadkabel mag alleen worden gerepareerd door Google of een door Google geautoriseerde dienstverlener. Neem voor geautoriseerde service contact op met de klantenservice. Als u de Charge 6-oplaadkabel opstuurt voor reparatie, krijgt u misschien een vervangend apparaat in plaats van uw oorspronkelijke apparaat. Goederen die ter reparatie worden aangeboden, kunnen worden vervangen door refurbished goederen van hetzelfde type in plaats van te worden gerepareerd. Voor de reparatie van goederen kan gebruik worden gemaakt van refurbished onderdelen. Als de goederen door de gebruiker gegenereerde gegevens kunnen bevatten, kan de reparatie of vervanging leiden tot verlies van gegevens. Ga voor online hulp en support naar help.fitbit.com/charge6.

Regelgeving

Informatie over regelgeving, certificering en naleving voor de Charge 6-oplaadkabel vindt u op de Charge 6-oplaadkabel en de bijbehorende verpakking.

Adres van de fabrikant: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View CA 94043, Verenigde Staten.

Regelgeving: Verenigde Staten

Modelnummer: G5CLQ
Productnaam: USB-kabel

Verantwoordelijke partij in de Verenigde Staten:
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043, Verenigde Staten
help.fitbit.com/charge6

Regelgeving: Verenigd Koninkrijk

Nalevingskennisgeving voor het Verenigd Koninkrijk

Google LLC verklaart hierbij dat de elektrische apparatuur van het type G5CLQ voldoet aan de relevante wettelijke vereisten.

De volledige conformiteitsverklaring voor het Verenigd Koninkrijk is te vinden op: https://www.fitbit.com/global/nl/legal/safety-instructions.

RoHS-conform

Dit product voldoet aan Wettelijk instrument 2012 nr. 3032 The Restriction of the Use of Certain Hazardous Substance in Electrical and Electronic Equipment Regulations (De beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in de regelgeving voor elektrische en elektronische apparatuur).

UK REACH

De REACH-verordening (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals: registratie, evaluatie, autorisatie en restrictie van chemische stoffen), Wettelijk instrument 2020 nr. 1577) is het wettelijke kader voor chemische stoffen in het Verenigd Koninkrijk. Google voldoet aan alle vereisten van de regelgeving en we doen er alles aan om onze klanten informatie te verstrekken over de aanwezigheid van stoffen die volgens de REACH-verordening zeer zorgwekkend zijn (Substances of Very High Concern, SVHC's). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Google via Env-Compliance@google.com.

Regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur in het Verenigd Koninkrijk

Het AEEA-symbool hierboven betekent dat het product volgens lokale wet- en regelgeving gescheiden van uw huishoudelijke afval moet worden afgevoerd. Wanneer het product het einde van de levensduur heeft bereikt, moet u het naar een inzamelpunt brengen dat is aangewezen door de lokale autoriteiten, waar het op een veilige manier kan worden afgevoerd of gerecycled. De gescheiden inzameling en recycling van het product en de bijbehorende elektrische accessoires helpen natuurlijke grondstoffen te bewaren en de menselijke gezondheid en het milieu te beschermen.

Fabrikant: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View CA 94043, Verenigde Staten

Google Commerce Limited UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, Londen, SW1W 9TQ, VK

Regelgeving: EU

Nalevingskennisgeving voor de EU

Google LLC verklaart hierbij dat de elektrische apparatuur van het type G5CLQ voldoet aan de vereisten van de relevante richtlijn.

De volledige conformiteitsverklaring is te vinden op: https://www.fitbit.com/global/us/legal/safety-instructions.

Conformiteit met Europese wetgeving

Richtlijn voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA)

Het AEEA-symbool hierboven betekent dat het product volgens lokale wet- en regelgeving gescheiden van uw huishoudelijke afval moet worden afgevoerd. Wanneer het product het einde van de levensduur heeft bereikt, moet u het naar een inzamelpunt brengen dat is aangewezen door de lokale autoriteiten, waar het op een veilige manier kan worden afgevoerd of gerecycled. De gescheiden inzameling en recycling van het product en de bijbehorende elektrische accessoires helpen bij het behoud van natuurlijke grondstoffen en de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu.

Aanvullende regelgeving: Duitsland

§ 10 I 2 ElektroG: Vor der Entsorgung dieses Geräts (i) Altbatterien/-akkus, sofern sie nicht vom Gerät umschlossen sind, und zerstörungsfrei entnehmbare Lampen zerstörungsfrei trennen und (ii) alle personenbezogenen Daten löschen. § 17 I und II ElektroG: Viele Vertreiber müssen Altgeräte kostenlos zurücknehmen.

Aanvullende regelgeving: Italië

Informazioni Sullo Smistamento Degli Imballaggi - Italia

Aanvullende regelgeving: Frankrijk

Cet appareil se recycle.

RoHS-conform

Dit product voldoet aan Richtlijn 2011/65/EU van het Europees Parlement en de Raad van 8 juni 2011 over de beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur (RoHS) en de bijbehorende amendementen.

REACH

De REACH-verordening (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals: registratie, evaluatie, autorisatie en restrictie van chemische stoffen) (Verordening (EG) nr. 1907/2006) is het regelgevingskader van de EU voor chemische stoffen. Google voldoet aan alle vereisten van de regelgeving en we doen er alles aan om onze klanten informatie te verstrekken over de aanwezigheid van stoffen die volgens de REACH-verordening zeer zorgwekkend zijn (Substances of Very High Concern, SVHC's). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Google via Env-Compliance@google.com.

Fabrikant: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View CA 94043, Verenigde Staten

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, D02 R296, Ierland

Regelgeving: India

Indiase verklaring over recycling, beheer van elektronisch afval en verwerking

In India geeft dit label aan dat dit product niet mag worden weggegooid bij huishoudelijk, commercieel en industrieel afval. Het apparaat moet worden ingeleverd op een juiste voorziening voor terugwinning en recycling.

Google verklaart dat uw apparaat ontworpen en geproduceerd is in overeenstemming met de regels voor (het beheer van) elektronisch afval van 2022 (hierna de 'Regels'), en met name in overeenstemming met Regel 16 (1) over de afname van het gebruik van gevaarlijke stoffen bij de productie van elektrische en elektronische apparatuur en de toegestane limieten voor concentraties op gewicht in de homogene materialen (behalve de uitzonderingen vermeld in schema II).

Onjuiste verwerking, verwijdering, onbedoeld breken, beschadiging of onjuiste recycling van elektronisch afval kan leiden tot risico's, inclusief, maar niet beperkt tot, brand, explosie en/of andere gevaren, en ongecontroleerde afvalverwijdering, wat schadelijk kan zijn/nadelige gevolgen kan hebben voor het milieu omdat grondstoffen niet opnieuw kunnen worden gebruikt. Bepaald elektronisch afval kan gevaarlijke chemische stoffen bevatten die ervoor kunnen zorgen dat water, grond en andere natuurlijke grondstoffen giftig worden als dit afval niet op de juiste manier wordt afgevoerd. Onjuiste afvalscheiding kan schadelijk zijn voor planten, dieren en mensen.

Beperkte Garantie

De beperkte garantie is beschikbaar in het Centrum voor hardwaregarantie van Google.

© 2023 Google LLC. Alle rechten voorbehouden.

Fitbit, Charge 6 en Google zijn handelsmerken van Google LLC.