Yksityisyydestä usein kysyttyä: Fitbit

Mitä minun tulee tietää yksityisyydestäni Fitbitissä?

Päivitetty viimeksi: 4.9.2023

Tervetuloa käyttämään Fitbit by Googlea. Tässä ohjeartikkelissa kerrotaan tarkemmin, miten Google käsittelee dataa, kun kirjaudut sisään Fitbit-laitteille ja ‑palveluihin Google-tililläsi.

Jos kirjaudut Fitbitiin Fitbit-tilillä, katso Fitbitin tietosuojakäytännöstä, miten Fitbit käsittelee dataasi.

Laajenna kaikkiTiivistä kaikki

Googlen keräämät tiedot

Millaista dataa Fitbit-laitteiden ja ‑palveluiden käytöstä kerätään?

Fitbit-laitteisiin ja ‑palveluihin sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä. Siinä kerrotaan, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä miten voit päivittää, ylläpitää, siirtää ja poistaa tietojasi.

Kerättävän datan kategoriat

Kun käytät Fitbit-laitteita ja ‐palveluja, tallennamme tietosuojakäytännössä kuvatun datan lisäksi seuraavia tietoja:

• Rekisteröintiin tarvittavia tietoja, esimerkiksi pituuden, painon ja sukupuolen, joiden perusteella voidaan laskea askelpituus ja arvioida etäisyyksiä, perusaineenvaihduntaa ja kalorien kulutusta. Voit myös lisätä muita rekisteröintitietoja, kuten profiilikuvan, elämäkerran, maatiedot ja yhteisön käyttäjätunnuksen.
  • Terveys- ja hyvinvointidataa, esimerkiksi askelmäärän, kuljetun matkan, poltetut kalorit, painon, sykkeen, univaiheet, aktiiviset minuutit sekä manuaalisia merkintöjä Fitbit-sovelluksesta ja/tai Fitbit-kokemukseen yhdistetyistä palveluista, kuten kolmansien osapuolten sovelluksista (esim. Stravasta). Kerätty data vaihtelee käyttämäsi laitteen mukaan. Lue lisää.
  • Tarkkaa sijaintidataa tietyistä ominaisuuksista esimerkiksi GPS-signaalien, laiteanturien, Wi-Fi-tukiasemien ja linkkitornien tunnusten perusteella. Tämäntyyppistä dataa kerätään, jos myönnät pääsyn sijaintiisi. Voit poistaa pääsyoikeuden milloin tahansa Fitbit- tai mobiililaitteen asetuksista. Fitbit-palvelu voi myös päätellä likimääräisen sijaintisi IP-osoitteesi perusteella. Lue lisää
  • Käyttö-, verkkotoiminta- ja diagnostiikkatietoja, kun käytät Fitbitiä. Tämä sisältää tietoa interaktioista Fitbitin kanssa, esimerkiksi siitä, kun katsot tai haet sisältöä, asennat sovelluksia tai ohjelmistoja, kirjaudut Fitbit-laitteellesi, yhdistät Fitbit-laitteen tiliisi tai avaat sovelluksen tai käytät sitä Fitbit-laitteella. Dataa kerätään myös laitteista ja tietokoneista, joilla käytät Fitbitiä. Niistä kerätään esimerkiksi IP-osoitteet, selaintyyppi, kieli, käyttöjärjestelmä, Fitbit- tai mobiililaitteen tiedot (mukaan lukien laite- ja sovellustunnisteet), viitattava verkkosivu, avatut sivut, sijainti (riippuen antamistasi luvista) ja evästetiedot.
Lue lisää Fitbit-laitteista ja ‐palveluista saadusta datasta

Täällä on lisätietoa siitä, miten tiettyjen Fitbit-laitteiden ja ‐palvelujen keräämä data vaihtelee laitteen tai palvelun mukaan ja miten voit määrittää laitteen tai palvelun.

Valinnaiset ominaisuudet ja data

Fitbitin palveluihin kuuluu valinnaisia ominaisuuksia (esim. kuukautisterveys, glukoosiseuranta, ilmoitukset epäsäännöllisestä rytmistä, EKG sekä kuorsauksen ja taustamelun tunnistus), jotka voit laittaa päälle ja pois päältä milloin tahansa. Ennen kuin laitat valinnaisen ominaisuuden päälle, saat tietää, mitä dataa se kerää ja käsittelee ja miten kyseistä dataa käytetään.

Jos esimerkiksi otat verensokeriseurannan käyttöön, keräämme, tallennamme ja käsittelemme verensokeritasoja, jotka kirjaat manuaalisesti Fitbit-sovellukseen tai tuot yhdistetystä sovelluksesta tai laitteesta, jotta voit seurata verensokeritasojen muutoksia ajan mittaan tai verrata tasoja valitsemiisi tavoitearvoihin. Voit milloin tahansa laittaa ominaisuuden pois päältä ja ladata tai poistaa verensokeridataa Fitbitin asetuksista.

Säädeltyjen lääkinnällisten laitteiden ohjelmistoja varten saatamme myös kerätä, analysoida ja jakaa koottua ja anonymisoitua dataasi sääntelyelimille. Näihin tarkoituksiin käytettävä data ei sisällä nimeäsi, sähköpostiasi tai muita tietoja, joista sinut voisi tunnistaa suoraan.

Millaista dataa Fitbit saa kolmansilta osapuolilta ja jakaa niille?

Jos päätät yhdistää Fitbit-tilisi toiseen kolmannen osapuolen sovellukseen, saatamme saada tietoja kyseisestä palvelusta. Jos esimerkiksi yhdistät Stravan, Fitbit voi saada tietoja esimerkiksi profiilistasi, toiminnastasi, sijainnistasi, sykkeestäsi ja painostasi. Voit halutessasi lopettaa tietojen jakamisen toisesta palvelusta poistamalla pääsyn kyseiseen palveluun.

Voit myös jakaa tiettyä dataa Fitbit-tililtäsi kolmannen osapuolen sovelluksille Health Connectin kautta Android-laitteella. Voit lopettaa tietojen jakamisen muille palveluille Health Connectin kautta Fitbit-sovelluksen asetuksista tai suoraan Health Connectin asetuksista.

Saatamme myös tehdä yhteistyötä sellaisten kolmantena osapuolena toimivien yhteisöjen (esim. työnantajien ja vakuutusyhtiöiden) kanssa, jotka tarjoavat Fitbit-laitteita ja ‐palveluja työntekijöilleen ja asiakkailleen Fitbit Care ‐ohjelman kautta. Tällaisissa tapauksissa nämä tahot voivat antaa meille nimesi, sähköpostiosoitteesi tai muita vastaavia tietoja (esim. puhelinnumeron tai tilaajatunnuksen), jotta voimme kutsua sinut osallistumaan tai selvittää, oletko oikeutettu tiettyihin etuihin, kuten alennuksiin tai maksuttomiin palveluihin. Lue lisää Fitbit Caresta.

Millaisia maksutietoja Fitbit kerää?
Jos aktivoit Fitbit Payn, keräämme tunnistusta ja vahvistusta varten tiettyjä tietoja, esimerkiksi nimesi, credit- tai debit-kortin tai muun kortin numeron, kortin viimeisen voimassaolopäivän ja CVV-koodin. Nämä tiedot salataan ja lähetetään korttiverkostolle, joka lähettää hyväksynnän jälkeen laitteellesi tunnuksen eli satunnaisen numerosarjan, jonka avulla voit suorittaa maksutapahtumia paljastamatta korttisi numeroa. Tallennamme kortin numeron neljä viimeistä numeroa sekä kortin myöntäjän nimen ja yhteystiedot, jotta maksaminen on jatkossa helpompaa. Voit poistaa tunnuksen tililtäsi tiliasetusten kautta. Tapahtumahistoriaa ei tallenneta.
Millaista dataa Fitbit kerää lapsilta?

Tarjoamme alle 13-vuotiaille tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmille lapsille Google-tilin ja sallimme heidän kirjautua Fitbitiin omalla Google-tilillään. Family Linkin kautta luotujen Google-tilien tietosuojailmoituksessa ja Googlen tietosuojakäytännössä kuvataan tietosuojaan liittyviä käytäntöjämme, joita sovelletaan, kun lapsi käyttää Fitbitiä Google-tilillään.

Muista, että kun lapsesi on kirjautuneena Fitbitiin Google-tilillään, keräämämme tiedot, mukaan lukien aktiivisuuteen liittyvä terveys- ja hyvinvointidata (esim. askeleet ja aktiiviset minuutit sekä unen kesto) tallennetaan hänen Google-tililleen.

Meille antamasi tiedot

Kun luot tilin lapselle, pyydämme hänen henkilökohtaisia tietojaan, kuten pituuden ja sukupuolen. Näitä tietoja käytetään aktiivisuustilastojen ja muiden mittareiden laskemiseen. Sinä tai lapsesi voitte halutessanne jakaa meille tiettyjä lisätietoja (kuten sijainnin tai syntymäajan).

Tiedot, joita keräämme, kun lapsi käyttää palveluitamme

Lapsen Fitbit-laite kerää dataa seuratakseen hänen aktiivisuuttaan (esim. askeleita, unta ja aktiivisia minuutteja) päivän aikana. Kun lapsen Fitbit-laitteet synkronoidaan Fitbit-sovelluksen kanssa, lapsen Fitbit-laitteen data siirretään palvelimillemme ja liitetään hänen Google-tiliinsä. Fitbit ei kerää lapselta sijainnin seurantadataa.

Kun lapsi kirjautuu Fitbit-sovellukseen Google-tilillään, keräämme ja tallennamme automaattisesti tietoa tilin yhteyksistä, esimerkiksi IP-osoitteista, selaintyypistä, kielestä, käyttöjärjestelmästä sekä sovellus- ja mobiililaitteista (mukaan lukien eväste- ja sovellustunnisteita).

Keräämiemme tietojen käyttötavat

Käytämme lapsen tietoja Fitbit-palveluiden tarjoamiseen, ylläpitoon ja parantamiseen, käyttäjien henkilöllisyyden todentamiseen, aktiivisuuden ja treenien seurantaan, tulosten mittaamiseen ja palveluiden käyttötapojen ymmärtämiseen sekä palveluiden turvallisuuden ja luotettavuuden parantamiseen.

Kerättyjen tietojen avulla lapsi voi myös olla yhteydessä muihin, huoltajan hyväksymiin Fitbitin käyttäjiin. Kun huoltaja on hyväksynyt kaveripyynnön lapsen puolesta, lapsen henkilökohtaisia tietoja ja tilastoja jaetaan lapsen yksityisyysasetusten perusteella.

Tiedot, joita lapsi voi jakaa

Lapsen julkisesti näkyvä nimi, avatar, Minusta-kohdan tiedot ja Fitbitiin liittymisen päivämäärä jaetaan, kun lapsi muodostaa kaveriyhteyden. Kavereille jaetaan myös päivittäisen askelmäärän keskiarvo. Muita henkilökohtaisia tietoja ja tilastoja jaetaan vain hyväksytyille yhteyshenkilöille lapsen yksityisyysasetusten mukaisesti.

Googlen jakamat tiedot

Keräämiämme tietoja voidaan erikoistapauksissa jakaa Googlen ulkopuolelle. Emme jaa henkilökohtaisia tietoja yrityksille, organisaatioille tai Fitbitin ulkopuolisille henkilöille, paitsi seuraavissa tapauksissa:

Suostumuksella

Jaamme henkilökohtaisia tietoja Googlen ulkopuolelle, kun olemme saaneet siihen suostumuksen (soveltuvin osin).

Ulkoista käsittelyä varten

Toimitamme henkilökohtaisia tietoja tytäryhtiöillemme tai muille luotetuille yrityksille tai henkilöille, jotta ne voivat käsitellä niitä puolestamme ohjeidemme ja kaikkien muiden asianmukaisten luottamuksellisuus- ja turvallisuustoimenpiteiden mukaisesti.

Oikeudellisten syiden takia

Voimme luovuttaa tietoja lain, säädöksen, oikeusprosessin tai viranomaisen pyynnön noudattamiseksi, lakisääteisten oikeuksien puolustamiseksi tai oikeudellisilta vaatimuksilta puolustautumiseksi sekä laittoman toiminnan, väärinkäytösten, käyttöehtojen rikkomusten ja Fitbit-palvelun tietoturvaan tai henkilöiden fyysiseen turvallisuuteen kohdistuvien uhkien estämiseksi, havaitsemiseksi tai tutkimiseksi.

Lapsen Fitbit-datan tarkistaminen ja poistaminen

Voit nähdä osan lapsen Fitbit-datasta katsomalla hänen profiiliaan. Huom. Voit nähdä vain osan lapsen tiedoista tätä kautta. Jos lapsellasi on Google-tili, voit päästä lapsen tietoihin, päivittää, poistaa ja siirtää niitä sekä rajoittaa niiden käsittelyä kirjautumalla hänen Google-tililleen ja avaamalla Fitbitin data- ja yksityisyysasetukset. Jos et muista lapsen salasanaa, voit nollata sen Family Link ‐sovelluksessa tai Family Linkin asetuksissa verkossa.

Voit poistaa lapsen Fitbit-dataa siirtymällä Google-tilillesi ja klikkaamalla lapsen profiilia Ohjelmat ja perhe ‐kohdasta. Lapsesi voi poistaa Fitbit-dataansa Google-tililtään Fitbitin data- ja yksityisyysasetuksista.

Miten Google käyttää dataa palvelujen parantamiseen

Miten dataa käytetään Fitbit-laitteilla ja ‐palveluissa?

Fitbit-laitteisiin ja ‑palveluihin sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä. Siinä kerrotaan, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä miten voit päivittää, ylläpitää, siirtää ja poistaa tietojasi. Lue lisäksi kansainvälisille sääntelyviranomaisille tekemämme sitoumukset, jotta ymmärrät, mitä turvatoimia Google soveltaa Fitbit-tietojesi käsittelyyn.

Fitbitin tuotteissa ja palveluissa käytetään dataa pariliitetyistä laitteista ja palveluista, jotta voit saavuttaa terveys- ja kuntotavoitteesi. Tähän liittyy esimerkiksi terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien Googlen palveluiden ja käyttökokemusten tarjoaminen, niiden parantaminen, personointi ja kehittäminen sekä käyttäjien pitäminen ajan tasalla olennaisista Googlen tuotteista, palveluista ja päivityksistä.

Esimerkkejä siitä, miten datalla autetaan käyttäjiä terveemmän elämän pariin ominaisuuksissa ja palveluissa:

• Tarjoamalla ja ylläpitämällä Fitbit-palveluita: Tarvitsemme tietojasi, jotta voimme tarjota sinulle Fitbitin hallintapaneelin, joka seuraa treenejä, aktiivisuutta ja muita trendejä. Yhteisöominaisuuksien yhteydessä voimme käyttää tietojasi auttaaksemme käyttäjiä löytämään ja tavoittamaan toisiaan.
  • Tukemalla hyödyllisiä ominaisuuksia: Voit antaa Google Assistantille pääsyn Fitbitin uni- ja treenidataan, ja Assistant voi tämän datan avulla vastata uneen tai treeneihin liittyviin kysymyksiin laitteilla, joilla henkilökohtaiset tulokset ovat päällä.
  • Personoimalla ominaisuuksia: Saatamme käyttää tietojasi päätelmien tekemiseen ja näyttääksemme sinulle osuvampaa sisältöä. Voimme esimerkiksi tehdä nukkumisdataasi perustuvia päätelmiä unirytmistäsi ja tarjota sinulle räätälöityjä vinkkejä unenlaadun parantamiseksi. Kun annat meille luvan kerätä tarkkoja sijaintitietoja, käytämme niitä treenipaikkojen tallentamiseen ja toiminnan kartoittamiseen.
  • Parantamalla nykyisiä ominaisuuksia: Kokoamme dataa algoritmiemme parantamiseksi tai Fitbit-laitteiden ja ‐palvelujen vianetsintään sekä niiden toiminnan, turvallisuuden ja luotettavuuden parantamiseksi.
  • Tiedottamalla Googlen tuotteista, palveluista ja päivityksistä: Käytämme tietojasi tarvittaessa lähettääksemme sinulle Fitbit-laitteisiin ja ‐palveluihin liittyviä ilmoituksia. Lisäksi osa kampanjoistamme personoidaan sinulle Fitbit-laitteiden ja ‐palveluiden käytön perusteella. Ilmoitamme esimerkiksi, kun laitteellesi on saatavilla uusia ominaisuuksia, kun laitteita on alennusmyynnissä tai kun uusia laitteita on ennakkotilattavissa. Voit kuitenkin itse valita, haluatko saada markkinointisähköposteja Googlelta, Fitbit-sovelluksen asetuksista tai sähköpostissa olevan perumislinkin kautta.
  • Parantamalla turvallisuutta ja tietoturvaa: Käytämme keräämiämme tietoja Fitbit-palveluiden, käyttäjiemme ja muiden osapuolten turvallisuuden ja tietoturvan parantamiseen. Saatamme käyttää näitä tietoja esimerkiksi käyttäjien todentamiseen, suojattujen maksujen mahdollistamiseen, petoksilta ja väärinkäytöksiltä suojautumiseen, oikeudellisiin pyyntöihin tai vaatimuksiin vastaamiseen, tarkastuksiin sekä käyttöehtojen ja käytäntöjen noudattamisen valvontaan.
Miten voin ymmärtää paremmin rajoituksia, joita kohdistuu Fitbit-laitteilta ja ‑palveluista saadun datani käyttöön Googlessa?

Yksityisyys on edelleen keskeinen osa Fitbit-kokemusta, ja Fitbitin sitoumus yksityisyyteen kattaa myös Google-tilien käyttäjät Fitbitissä.

Fitbitin terveys- ja hyvinvointidataa ei käytetä Google Adsia varten, ja se pidetään jatkossakin erillään Google Ads ‐datasta.

Aion siirtyä käyttämään Google-tiliä nykyisen Fitbit-tilini sijaan.  Mistä saan lisätietoa?

Jos siirryt Googleen, Fitbit-datasi yhdistetään Google-tiliisi. Google käsittelee tätä dataa Googlen tietosuojakäytännössä ja näissä usein kysytyissä kysymyksissä kuvatulla tavalla. Lisäksi käyttöön sovelletaan Googlen käyttöehtoja ja niitä täydentäviä Fitbitin lisäkäyttöehtoja.

Ellei mahdollisissa lisäehdoissa toisin mainita, Euroopan talousalueella ja Sveitsissä olevien käyttäjien Google-palvelut (myös Fitbit-palvelut, jos teet siirron) tarjoaa Google Ireland Limited, yhtiö, joka on rekisteröity ja joka toimii Irlannin lakien alla (y-tunnus: 368047) ja jonka osoite on Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland.

Ellei mahdollisissa lisäehdoissa toisin mainita, Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevien käyttäjien Google-palvelut (myös Fitbit-palvelut, jos teet siirron) tarjoaa Google LLC, Yhdysvaltain Delawaren osavaltiossa rekisteröity yhtiö, joka toimii Yhdysvaltain lakien alaisuudessa ja jonka osoite on 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043, USA.

Jos et siirrä Fitbit-tiliäsi Google-tilille, sinuun sovelletaan edelleen Fitbit LLC:n nykyisiä ehtoja ja tietosuojakäytäntöjä.

Miten voin auttaa Fitbitiä kehittämään parempia tuotteita ja edistämään terveystutkimuksia?

Fitbit ja Google ovat sitoutuneet auttamaan kaikkia terveellisemmän elämän pariin kaikkialla. Tätä tavoitetta varten haluamme ymmärtää, miten ihmisen keho toimii, miten terveyttä voidaan mitata tarkasti ja miten ihmisiä voi kannustaa terveellisemmän elämän pariin.

Voit halutessasi olla tärkeä osa tavoitteen saavuttamista osallistumalla tutkimuksiin. Ensimmäinen vaihe alkaa rekisteröinnin tai Googleen siirtymisen yhteydessä. Jos päätät osallistua, Fitbit ja Google keräävät ja käyttävät dataasi uusien terveys- ja hyvinvointituotteiden ja ‐palveluiden tutkimiseen ja kehittämiseen. Tutkimukseen käytettävä data de-identifioidaan eli se ei sisällä tietoja, joista sinut voi tunnistaa suoraan (esim. nimeäsi tai sähköpostiosoitettasi). Esimerkkejä käytettävästä datasta:

• Terveys- ja hyvinvointidata, esim. askeleet, syke ja unidata
  • Data laitteesta, jonka olet yhdistänyt Fitbitiin

Voit itse päättää, haluatko osallistua tutkimuksiin. Voit osallistua tai perua osallistumisen milloin tahansa. Voit tarkistaa suostumuksesi, päivittää suostumuksen tilan ja ladata tai poistaa dataasi Google-tilin asetuksista. Jos perut suostumuksen, dataasi ei käytetä uusien tuotteiden ja palveluiden tutkimiseen ja kehittämiseen eikä terveystutkimukseen.

Sinulla voi myös olla mahdollisuus osallistua valinnaisiin tutkimuksiin Fitbit-sovelluksessa. Ennen kuin osallistut tutkimukseen, voit lukea ja hyväksyä tietoihin perustuvaa suostumusta koskevan asiakirjan, jotta voit tehdä perustellun päätöksen tutkimukseen osallistumisesta.

Dataasi voidaan käyttää myös tietoihin julkaisuja (esim. tieteellisiä julkaisuja tai Fitbit-blogiartikkeleita) varten, jotta tieto terveydestä ja tieteestä leviäisi laajemmalle. Emme jaa dataa, jonka avulla tietty henkilö voidaan tunnistaa ilman suostumustasi.

Tietojesi jakaminen

Kun käytät Fitbit‐laitteita ja ‐palveluita, dataasi voidaan jakaa kolmansille osapuolille Googlen tietosuojakäytännössä (ja tarkemmin alla) kuvatulla tavalla. Kerromme tässä osiossa myös siitä, miten tietojasi jaetaan Fitbit-laitteiden ja ‐palveluiden välillä sekä Fitbit-perheesi jäsenten kesken.

Mitä dataa jaetaan, kun käytän sosiaalisia ominaisuuksia?

Fitbit-yhteisö sisältää useita sosiaalisia ominaisuuksia. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi mahdollisuus löytää kavereita ja liittyä suljettuihin ryhmiin, yksityisviestiominaisuudet, mahdollisuus postata suljettuihin ryhmiin ja kommentoida tai reagoida muiden postauksiin ryhmissä, joiden jäseniä käyttäjät ovat, ja mahdollisuudet käyttää 7 päivän tulostaulukoita suljetuissa ryhmissä. Lue lisää Fitbitin sosiaalisista ominaisuuksista. Lisäksi Fitbitin käyttäjät voivat osallistua keskusteluihin yhteisöfoorumeilla osoitteessa community.fitbit.com

Keräämiemme tietojen käyttötavat

Koska olet osa Fitbit-yhteisöä, käytämme tietojasi auttaaksemme sinua tavoittamaan muita Fitbitin käyttäjiä, sekä auttaaksemme muita käyttäjiä löytämään ja tavoittamaan sinut. Esimerkiksi tilisi yhteystietojen avulla muut käyttäjät voivat lisätä sinut kaveriksi. Kun sähköpostiosoitteesi on toisen käyttäjän yhteystiedoissa tai hänen kaveriverkostossaan yhdistetyllä laitteella, näytämme kyseiselle käyttäjälle, että käytät Fitbit-palvelua.

Jaettavat tiedot

Julkisesti näkyvä nimesi, profiilikuvasi ja päivä, jolloin liityit Fitbitiin, jaetaan suljettuun ryhmään liittymisen yhteydessä. Kaveriyhteyden luomisen yhteydessä jaetaan julkisesti näkyvä nimesi, profiilikuvasi, Minusta-kohdan tiedot ja päivä, jolloin liityit Fitbitiin. Myös päivittäisen askelmäärän keskiarvo jaetaan kavereille ja ryhmien tulostaulukoihin, ellet muuta tätä yksityisyysasetuksista. Tiettyjä muita tietoja (esim. syntymäaika, sukupuoli ja paino) varten tarjoamme tilin asetuksissa yksityisyysvalintoja ja muita työkaluja, jotta voit päättää, miten tietosi näkyvät muille Fitbitin käyttäjille. Voit myös ohjeistaa meitä luovuttamaan tietojasi muille esimerkiksi silloin, kun käytät yhteisöfoorumeita ja muita yhteisöominaisuuksia.

Mitä dataa jaetaan, kun luon yhteyksiä muihin sovelluksiin?
Sinulla on mahdollisuus jakaa tietojasi muilla tavoilla. Voit esimerkiksi antaa kolmannen osapuolen sovellukselle pääsyn tilillesi tai antaa työnantajallesi pääsyn tietoihin, kun osallistut työntekijöiden hyvinvointiohjelmaan. Kaikki yhteydet ovat valinnaisia, ja voit valita jakamasi tiedot tilin asetuksista. Jos haluat perua suostumuksesi tietojen jakamiseen kolmannen osapuolen sovelluksille tai työntekijöiden hyvinvointiohjelmille, voit tehdä sen tiliasetusten kautta. Muista, että tietojesi käyttö riippuu kunkin tahon tietosuojakäytännöistä ja ehdoista.
Voinko pitää yhteyttä sellaisiin kavereihin, jotka kirjautuvat Fitbitiin Google-tilillä, jos en ole vielä siirtynyt Google-tilille?

Annamme nykyisille Fitbitin käyttäjille mahdollisuuden siirtää Fitbit-kokemuksen Google-tilille, ja uusien Fitbit-käyttäjien on rekisteröidyttävä Google-tilillä. Osa nykyisistä Fitbitin käyttäjistä ei ole vielä päättänyt siirtää Fitbit-kokemusta Google-tilille, ja he voivat jatkaa Fitbit-tilin käyttöä.

Tämän vuoksi kaikki Fitbitin käyttäjät voivat edelleen nähdä kaverilistansa, jos he käyttävät Fitbit-kokemusta Google- tai Fitbit-tilillä. Fitbit ja Google jakavat rajoitettuja profiilitietoja Fitbitin käyttäjistä (käyttäjän nimen, kuvan ja kaverilistan). Tätä kutsutaan yhteiskäsittelyksi. Fitbitin käyttäjät, joilla on Google-tili, eivät näe viestejä, postauksia, kommentteja, haukkuja tai kehuja kavereilta tai suljetun ryhmän jäseniltä, joilla on Fitbit-tili, elleivät he siirrä Fitbit-kokemustaan Google-tilille.

1) Fitbit International Limited ja Google Ireland Limited (käyttäjät ETA-alueella tai Sveitsissä) ja 2) Fitbit International Limited ja Google LLC (käyttäjät Yhdistyneessä kuningaskunnassa) ovat tämän yhteiskäsittelyn yhteisrekisterinpitäjiä. Fitbit ja Google ovat edelleen vastuussa asianmukaisista, datasuojauslakien mukaisista velvollisuuksistaan.

Voit ottaa yhteyttä Googleen ja tietosuojaosastoomme, jos sinulla on muuta kysyttävää tai haluat hyödyntää yhteiskäsittelyä (esimerkiksi liittyen valitusoikeuteesi).

Tietojen siirtäminen, poistaminen ja suojaaminen

Miten voin tarkistaa ja ladata datani?

Kirjautumalla Fitbit-sovellukseen saat pääsyn moniin henkilökohtaisiin tietoihisi, esimerkiksi päivittäisiin treeni- ja aktiivisuustilastoihin sekä muuhun terveys- ja hyvinvointidataan. Voit nähdä samat tiedot myös kirjautumalla Fitbitin hallintapaneeliin

Google-tilillä olevista Fitbitin data- ja yksityisyysasetuksista voit siirtää dataa yleisesti käytetyssä tiedostomuodossa. Tämä koskee dataa esimerkiksi toiminnasta, kehosta, ruoasta ja unesta. Lue lisää.

Miten voin poistaa datan, joka liittyy Fitbit-laitteiden ja ‐palveluiden käyttöön?

Voit muuttaa Fitbitissä käytettävän nimen ja syntymäpäivän päivittämällä Google-tilisi henkilökohtaisia tietoja. Voit päivittää muuta Fitbitissä olevaa henkilökohtaista dataa, esimerkiksi sukupuolen, pituuden, painon ja julkisesti näkyvän nimen, Fitbit-sovelluksessa tai Fitbitin asetuksissa. Jos muutat sukupuolta, pituutta, painoa ja julkisesti näkyvää nimeä, aiempia tietojasi ei säilytetä.

Voit poistaa valitun terveys- ja hyvinvointidatan historian Fitbitin data- ja yksityisyysasetuksista tai poistua Fitbitistä poistamalla Fitbit-palvelun.

Miten kauan dataani säilytetään?

Fitbitin terveys- ja hyvinvointidataa esim. treeneistä, aktiivisuudesta, unesta ja stressistä säilytetään, kunnes päätät poistaa dataa tai poistua Fitbitistä, koska Fitbit käyttää tätä dataa henkilökohtaisten tilastojen ja muiden Fitbit-ominaisuuksien tarjoamiseen. Myös Fitbit-profiilitietoja, esimerkiksi sukupuoli, säilytetään niin kauan kuin Fitbit on käytössäsi. Muita sinua ja Fitbitin käyttöäsi koskevia tietoja säilytetään niin kauan kuin oikeutetut etumme, oikeudelliset syyt tai haitallisen toiminnan estäminen sitä edellyttävät.

Kun lisäät Fitbit-ominaisuuteen liittyviä tietoja, joissakin tapauksissa data poistetaan, kun sitä ei enää tarvita kyseistä ominaisuutta varten. Jos esimerkiksi lisäät yhteystietosi kavereiden löytämistä varten, tiedot poistetaan, kun niitä on käytetty yhteyshenkilöiden lisäämiseen kavereiksi.

Miten voin perua markkinointisähköpostien tilauksen?

Fitbit käyttää tietojasi tarvittaessa, kun se lähettää sinulle ilmoituksia Fitbitistä ja vastaa yhteydenottoihisi.

Luvallasi Fitbit käyttää tietojasi myös esitelläkseen sinulle uusia, kiinnostavia ominaisuuksia tai tuotteita. Voit muuttaa markkinointiviesteihin ja useimpiin Fitbit-ilmoituksiin liittyviä valintoja ilmoitusasetuksista tai sähköpostissa olevan perumislinkin kautta.

Miten voin poistua Fitbitistä?
Voit poistua Fitbitistä milloin tahansa Fitbitin data- ja yksityisyysasetusten kautta. Jos poistut Fitbitistä, Fitbit-data poistetaan pysyvästi Google-tililtäsi, mutta tämä ei vaikuta muihin Googlen palveluihin.
Miten voin poistaa Google-tilini?
Voit poistaa Google-tilisi milloin tahansa Google-tilin Data ja yksityisyys ‐osiosta. Fitbitiä varten käytetyn Google-tilin poistaminen poistaa myös Fitbit-datan. Lue lisää Google-tilin poistamisesta
Miten voin poistaa dataa Fitbit-laitteiltani?

Data, kuten terveys- ja hyvinvointitiedot, credit-kortin tiedot ja muu henkilökohtainen data, voidaan poistaa Fitbit-laitteilta. Poista laitteen data suoraan kyseiseltä laitteelta. Lue lisää

Jos haluat poistaa lisää terveys- ja hyvinvointidataa, voit tarkistaa ja poistaa dataa Fitbitin data- ja yksityisyysasetuksista