Ytterligare användarvillkor för Fitbit

Senast ändrad: 6 juni 2023

För att använda Fitbit-tjänsten måste du godkänna (1) Googles användarvillkor och (2) dessa Ytterligare användarvillkor för Fitbit (de ”Ytterligare villkoren”). I ”Fitbit-tjänsten” ingår Fitbit-enheter med tillhörande firmware, appar, programvara, webbplatser på http://fitbit.com, API:er och tjänster.

Läs dessa dokument noggrant. Dessa dokument kallas tillsammans ”Villkor”. I dem fastställs vad du kan förvänta dig av oss när du använder våra tjänster och vad vi förväntar oss av dig.

Vi rekommenderar även att du läservår integritetspolicy och dessa vanliga frågor om integritet i Fitbit för att bättre förstå hur du kan uppdatera, hantera, exportera och radera dina uppgifter.

Använda Fitbit-tjänsten

Vår tjänst Vi utformar produkter och verktyg för att hjälpa dig att nå dina hälso- och träningsmål samt motivera och inspirera dig att leva ett hälsosammare och mer aktivt liv. När du har registrerat dig för Fitbit med ditt Google-konto får du tillgång till Fitbit-tjänsten.

Auktoriserade anslutningar. Du får endast ansluta till Fitbit-tjänsten via (i) en enhet som tillverkas, distribueras eller säljs av oss eller via våra auktoriserade återförsäljare, (ii) våra appar och vår programvara för mobila enheter eller Wear OS, eller godkända appar från tredje part, programvara från tredje part eller enheter från tredje part eller (iii) våra webbplatser (”Auktoriserade anslutningar”). Du får inte ansluta till Fitbit-tjänsten med någon enhet som inte tillverkas, distribueras eller säljs av oss eller via våra auktoriserade återförsäljare (till exempel en förfalskad eller plagierad version av en Fitbit-enhet) eller som på annat sätt avses att likna eller utges för att vara en Fitbit-enhet, eller med någon obehörig app eller anslutning från tredje part.  Om du undrar om någon enhet eller app räknas som en Auktoriserad anslutning kan du kontakta kundsupporten.

Nödvändig utrustning. För att använda Fitbit-tjänsten måste du använda en mobil enhet eller Wear OS-enhet som stöds (en ”Kompatibel enhet”) och har åtkomst till internet enligt anvisningarna här. Underhållet och säkerheten på din Kompatibla enhet kan påverka Fitbit-tjänstens prestanda och du ansvarar för att se till att din Kompatibla enhet fungerar.  Du är ansvarig för alla internetavgifter. Kontakta din internetleverantör för information om eventuella avgifter för dataanvändning på internet.

Använda Fitbit-tjänsten på egen risk

I ”Fitbit-innehåll” ingår alla foton, bilder, träningsprogram, matloggar, recept, kommentarer, all grafik, video, data, text, musik, programvara, allt ljud, alla författade verk av något slag och annan information, annat innehåll eller material som läggs upp, genereras, tillhandahålls eller på något annat sätt görs tillgängligt via Fitbit-tjänsten. Om du sätter din tilltro till något Fitbit-innehåll eller Fitbit-tjänsten gör du det helt på egen risk.

Vårt mål är att tillhandahålla användbar och korrekt information om Fitbit-tjänsten, men vi gör inga rekommendationer, utfästelser eller garantier av något slag om Fitbits Innehåll, information eller tjänster om inte detta uttryckligen anges i dessa Villkor.

Vi ansvarar inte för exaktheten, tillförlitligheten, tillgängligheten, effektiviteten eller den korrekta användningen av någon information du får via Fitbit-tjänsten. Kartor, vägbeskrivningar och annan GPS- eller navigeringsdata, inklusive data som rör din aktuella position, kan vara otillgängliga, felaktiga eller ofullständiga.

Din användning av Fitbit-tjänster ska inte ersätta ditt eget goda omdöme och sunda förnuft. Läs och följ alla säkerhetsanvisningar du får när du använder Fitbit-tjänsten, inklusive de anvisningar som finns på sidan Wear and Care.

Lagstadgade garantier

I vissa rättskipningsområden kan underförstådda garantier eller villkor enligt tillämplig lag medföra förbindelser som ger dig vissa konsumenträttigheter.  I vissa rättskipningsområden kan sådana rättigheter inte begränsas genom avtal som dessa Villkor. Vi har inte för avsikt att begränsa dina rättigheter på något sätt i och med dessa Villkor.

Rådfråga din läkare innan du använder Fitbit-tjänsten

Allmänt: Fitbit-tjänsten är inte avsedd att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga sjukdomar. Om du lider av hälsoproblem eller hjärtsjukdom ska du rådfråga din läkare innan du använder Fitbit-tjänsten, deltar i ett träningsprogram eller ändrar din kost. Vid akuta sjukdomstillstånd ska du sluta använda Fitbit-tjänsten och rådfråga sjukvårdspersonal.  Observera att om inget annat specifikt anges här har Fitbits enheter, tjänster och algoritmer inte godkänts av några hälsomyndigheter för användning i något medicinskt syfte.

Reglerad programvara för medicintekniska produkter: Algoritmerna som anges här är reglerad programvara för medicintekniska produkter som har kliniskt validerats och godkänts för användning i utvalda länder och regioner.  Rapporter från Fitbits reglerade programvara för medicinsktekniska produkter ska endast användas i enlighet med anvisningarna som medföljer programvaran.  Dessa funktioner är inte avsedda att ersätta rådgivning från din vårdgivare och de diagnostiserar inte något sjukdomstillstånd.  Rapporterna från dessa funktioner är i stället avsedda att informera när du bör rådfråga din vårdgivare som sedan kan diagnostisera och behandla eventuella sjukdomar eller sjukdomstillstånd du kan ha utifrån din fullständiga medicinska historik.  Om du tillhandahåller informationen till din vårdgivare kanske hen har nytta av den, men det är bara vårdgivaren som kan diagnostisera sjukdomar eller sjukdomstillstånd. Du ansvarar för att ge vårdgivaren din medicinska data för vidare analys och eventuell diagnos.  Ignorera inte medicinsk rådgivning eller skjut upp undersökningar hos din vårdgivare utifrån information du har erhållit från användningen av dessa funktioner.

Långvarig kontakt med bärbara enheter kan bidra till hudirritation eller allergier för vissa användare. Du kan minska irritationen genom att följa fyra enkla tips för användning om skötsel: (1) håll enheten ren, (2) håll enheten torr, (3) låt inte enheten sitta för hårt och (4) låt huden på handleden vila genom att ta av armbandet i någon timme efter längre användning. Läs mer på www.fitbit.com/product-care. Om du märker att dina händer eller handleder är irriterade, ömma, sticker, domnar, svider eller känns stela under eller efter du burit produkten ska du ta av enheten och sluta använda den. Rådfråga läkare om symtomen kvarstår längre än 2–3 dagar efter att du tagit av enheten.

I Fitbit-produkter med PurePulse-teknik finns en pulsspårningsfunktion som kan innebära risker för användare med vissa sjukdomstillstånd. Rådgör med din läkare innan du använder sådana produkter om du (1) lider av hälsoproblem eller hjärtsjukdom, (2) tar något ljuskänsligt läkemedel, (3) har epilepsi eller är känslig för blinkande lampor, (4) har försämrad cirkulation eller lätt får blåmärken eller (5) har seninflammation, karpaltunnelsyndrom eller andra muskel- och skelettsjukdomar.

Tjänster från tredje part

I Fitbit-tjänsten kan du få möjlighet att komma åt, använda eller interagera direkt med webbplatser, appar, innehåll, produkter och andra tjänster från tredje part. Observera att när du använder tjänster från tredje part styrs din användning av tjänsterna av deras egna villkor och policyer, utöver Villkoren när tillämpligt.